14-08-2011    

Hallo Xero, hier is Babs weer eens een keer, krijg je nog niet genoeg van me?
Het is leuk dat jou vrouwtje verhalen verzameld,maar ik moet er ook steeds aan geloven. Ik kan mijn typegeit wel aan het werk zetten om een vakantie verslagje te maken,maar er moeten ook foto’s bij om het verhaal compleet te maken en dat valt niet altijd mee. Ik moet daarvoor steeds goed in de lens kijken terwijl ik ook graag wat van de omgeving wil zien.

Ik ben al meerdere keren in Zuid-Limburg op vakantie geweest en heb het daar goed naar mijn zin. Ik heb daar een paar vriendinnen waar ik me uitstekend mee vermaak,maar die lieten het de eerste dagen af weten. Wel was er de vakantieliefde van Bo (mijn voorgangster) maar dat is al een man op leeftijd en die deed niets liever dan bij mijn vrouwtje op schoot zitten en mijn kluifjes op eten.

We beginnen en eindigen de dag altijd met een fikse wandeling en ik kan je zeggen dat het flinke klimpartijen zijn daar in het heuvelachtige landschap, maar dat mag de pret niet drukken.
De wandelroutes lopen dwars door de weilanden heen en als je mazzel hebt komen de koeien je begroeten. Het ligt er vol met verse vlaaien, maar daar staat Limburg natuurlijk ook bekend om.


Dinsdag zijn we naar Aken geweest om cultuur te snuiven en woensdag naar Maastricht. Daar was ik weer een bezienswaardigheid ,want binnen een mum van tijd had ik een stel Japanners om mijn nek heen hangen die met me op de foto wilden.


Op donderdag zijn we naar Valkenburg geweest,toen ik uit de auto stapte had ik al gelijk sjans met ene meneer van Dafzicht, zijn voornaam is me even ontschoten,maar het was een krasse knar van 14 jaar.


We hebben ook weer de nodige terrassen aangedaan en veelal moest ik me dan behelpen met mijn eigen waterfles. Maar ik kwam ineens de waterbron ‘’Spa de woef’’ tegen alleen was deze bron wat ingedroogd, want er zat geen druppel water in.

 Ook hadden we een niet alledaagse tafelheer.........

 maar ik heb meer vreemde vogels gezien in Valkenburg zoals deze ijzeren heinen.


Op vrijdagmorgen stonden ineens mijn vriendinnen Benji en Lobke voor de deur, Zavage had andere plannen,maar toen ze mijn blije snuitje zag kon ze daar geen weerstand tegen bieden.

Na de dames voorzien te hebben van de nodige knuffels konden we helemaal uit ons dak gaan.
Smiddags zijn we naar Kasteel Hoensbroek geweest,maar daar waren ze vroeger wat hondvriendelijker,ik mocht niet mee naar binnen .We zijn toen naar Slenaken gegaan waar we lekker gewandeld hebben en ik mijn buikje kogelrond gegeten heb. Dat is het voordeel als je een vrouwtje hebt dat geen vlees eet,dan word er iedere avond een varkenshaasje of schnitzel in je waffel geduwd. Dat zal volgende week weer tegen vallen,dan moet ik me weer behelpen met een bak droge brokken.


Voor de zaterdag staan er een paar stevige wandelingen in de planning en zondag gaan we weer richting huis.

Tot zover een kort verslagje vanuit Zuid Limburg.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoi Babs,
Ik krijg nooit genoeg van jou verhalen en belevenissen hoor. Jij hebt wel een gave vakantie gehad daar in Limburg. Dus lieve Babs heel erg bedankt voor je verhaal, al was ik wel een tikkeltje jaloers op die knuffel met die ouwe Dafzicht hihihi.

DUSSSS hier een hele dikke knuffel van mij, XXX Xero

Met dank aan: Babs en haar vrouwtje Hanneke
Website: www.zavage.nl
Datum: 14-08-2011