07-08-2011    

Babs gaat elke drie maanden naar de trimsalon toe, maar eigenlijk is dat toch iets te weinig voor haar. Omdat ze heel slecht tegen de warmte kan en het warme weer steeds vroeger zijn intrede doet hebben we besloten om ons maar eens op te geven voor een (trim) workshop ,zodat we zo gauw het te warm wordt haar nog even wat kunnen kortwieken.

Gewapend met een bak knipgerei kwamen we op de plaats van bestemming aan. Babs liep dolblij mee naar binnen ,maar kon tegen zoveel boeven en poedelenthousiasme niet op, ze liet dan ook duidelijk van zich horen. Dat doet ze anders nooit ……..

Na de koffie en wat overbelaste stembandjes van het vele gekakel werd mijn gereedschapskist vakkundig geanalyseerd. Ik had deze zo’n 36 jaar geleden aangeschaft toen de eerste bouviers zich in huize Zavage aandienden. Omdat iets weg gooien niet bepaald mijn sterkste kant is, was het nogal nostalgie happen. Het meeste knipgerei kon gelijk de vuilnisbak in ,maar bij het zien van de tondeuse begon Kees (de man die de workshop verzorgde) toch wel heel verlekkerd te kijken en ging hem gelijk uitproberen. Ik moest hem koesteren en er werd verteld dat ze tondeuses van deze kwaliteit niet meer maken. Na alle ooooooooooooo’s en aaaaaaaaaaaaa’s werd Babs dan uiteindelijk op de trimtafel gezet.

Na enige uitleg en wat voorbeelden konden we en onder het toeziend oog van de meester aan de slag gaan. Ook werden er nog wat houtgrepen bijgeleerd,waardoor het toiletteren wat gemakkelijker ging.

Ik vond het het knippen best tegenvallen, dacht nog even dat je met de effileerschaar niet al teveel schade aan kon richten, maar niets is minder waar,want voor je het weet veranderd een stoere bouvierpoot in een poedelpootje. Babs liet het allemaal maar gelaten toe en tussendoor namen we de nodige pauzes die ze ook goed benutte door met Keiko en Djoy te spelen die ook op visite waren.

Voorheen werd Babs nooit erg boeverig geknipt, maar nu heeft ze een echte boevenlook, ze is voorzien van een vierkante kont en een stoere kop, misschien dat de hoge aaibaarheidsfactor nu ook wat minder wordt.

Het was een gezellige en leerzame dag en nu afwachten hoe het resultaat zal zijn als we Babs de volgende keer zelf onder handen nemen, ik hou in elk geval het telefoonnummer van Kees maar bij de hand.

Met dank aan: Zavage en Babs
Website: www.zavage.nl
Datum: 07-08-2011