29-05-2011    

Hallo Xero,

het is alweer een tijdje geleden dat ik beloofde van me te laten horen, maar je weet hoe zwaar een hondenleven kan zijn : slapen, eten, wandelen, voetballen, tennissen, katten verjagen, in water plonsen, domein verdedigen, postbodes wegjagen... ja, mijn dagen zijn flink gevuld. Maar nu neem ik toch even de tijd om mijn belofte in te lossen en je wat nieuws van me te laten horen.

De naam is dus Christo. Ik ben een 8-jarige blonde labrador - maar je zou me mijn leeftijd niet aangeven, zeggen ze - en woon in Leuven, dé universiteitsstad van België. Ik ben dan ook niet zomaar naar de hondenschool gegaan, maar naar de 'Hondenunief'.

Hoe ik aan die naam kom? Wel, toen mijn baasje mij - als mooiste en liefste natuurlijk - uit het nest had gekozen, heb ik haar zo "ingepakt" met mijn charmes, dat ze moest denken aan die Hongaarse inpak-kunstenaar Christo. Je weet wel, die vent die onder andere het hele Central Park in New York in zeildoek heeft ingepakt. Het idee ! Waar moesten onze stadsvriendjes in New York dan hun plasje gaan doen? Mensen kunnen soms rare dingen doen, vind je niet? En dat allemaal voor de 'kunst', wat dat ook moge zijn!

Zo, de eerste stap is gezet. Laat eens van je horen, als je een momentje vindt tussen je hele hektische leven door, wil je?

Dikke snuf, grote lik en ferme poot van Christo

Met dank aan: Christo en zijn baasje Bieke
Datum: 29-05-2011