15-12-2013    

Hoi Xero ik ben Polly

En ik wilde je even mijn verhaal vertellen. Ik heb n.l. niet mijn hele leven zo mooi leven gehad als dat ik nu heb . Kijk weet je ik was en cadeau voor onder de kerstboom en zo mooi als het leven toen scheen te zijn/worden liep heel anders af.

Het begon zo:
Ik was dus een kerstcadeau en ze noemde me Tante Pollewop, hoe blij de mensen ook toen met mij waren en mij veel knuffelde en speelde veranderde dat heel snel. Er werd mij helemaal niets geleerd en omdat ik niet wist hoe het hoorde deed ik dan natuurlijk op mijn manier mijn best om braaf te zijn. Ach ja je bent als puppy eigenlijk nog maar een baby in mensentaal dan gesproken en weet je nog niet goed hoe alles hoort. Ik plaste dus in huis en daar werd eerst heel erg om gelachen dus dacht ik dat het goed was wat ik deed en plaste ook toen ik iets groter werd in huis, dit was nooit een probleem, Ze speelde met me en vonden het heel erg leuk als ik een knuffel stuk gemaakt had of in het kussen op de bank wat rafels had geknauwd.

Maar dat lachen werd al snel heel anders dus kreeg ik al heel gauw een klap als ik plaste in huis en ja zeg ik snapte echt niet waarom. Ik had de kussentjes verscheurd en aan de stoelpoot geknaagd en ja ook dat leverde klappen op inplaats van lachen, ik snapte er niets meer van, eerst vonden ze dat toch “leuk ondeugend”!! Al heel gauw werd ik buiten in een koud hok gezet, waar ik dan wel uitkon hoor want er zat met kippengaas een grote ren omheen. Maar koud had ik het wel en ik miste het spelen met de baasjes. Die zag ik alleen nog als zij mijn eten en drinken kwamen brengen. Ik snapte er niets van, wat had ik nou verkeerd gedaan??

Ik was best heel erg verdrietig, dat kan ik je wel vertellen en het enigste geluksmomentje wat ik had was een mevr die als ze boodschappen deed mij even kwam begroeten, daarna zag ik niemand meer, ik moest echt heel hard huilen Xero en ook dat werd met mopperen en klappen beloond. Ik snapte er helemaal niets meer van want ik wilde eigenlijk gewoon weer naar binnen, voelde me heel erg alleen wilde zo graag dat er met mij geknuffeld een gespeeld werd. Maar nee hoor er werd mij duidelijk verteld dat ik een stoute hond was en dat ze niet meer van mij hielden. Het enige lichtpuntje wat ik zag was de mevr die als ze boodschappen ging doen even tegen mij sprak.

Diezelfde mevr stond eens bij het hek toen één van mijn baasje aan haar vroeg of ze mij mee wilde nemen. Ik werd beschilderd als een rothond die beet en alles verscheurde wat los en vast zat in huis. Maar Xero ik heb altijd gedacht dat die baasjes dat leuk vonden van mij, er werd mij nooit verteld dat ik dat niet mocht. Hoe kan ik dan weten wat goed en fout was? Ook zeiden ze dat een paar flinke tikken niet geholpen hadden. Ja Xero dat was een verdrietige tijd hoor!

Als snel zei de mevr dat zij mij wel wilde hebben en wat mijn baasjes aan geld voor mij wilde hebben. Ach werd er gezegd neem dat kreng maar mee. Dus diezelfde dag werd ik nog opgehaald door die mevr en ik kan je echt wel vertellen dat ik heel erg bang was.

Die mevr had een hele zachte stem en lokte mij naar haar toe  ze wilde mijn aaien, maar Xero je snapt zeker wel dat ik heel maar dan ook heel voorzichtig was geworden want voor dat je het weet krijg ik misschien weer klappen. Maar nee niets van dat alles als ik niet naar haar toe liep, liet ze me gewoon lekker mijn gangetje gaan en ja zo werd ik wel erg nieuwsgierig en zoch voorzichtig maar dan wel heel voorzichtig contact met haar. En langzaam kreeg ik het vertrouwen dat dit baasje mij niet zou slaan als ik naar haar toe kwam en kreeg door dat ze me echt lief vond.

In de tijd dat ik bij (nu) mijn vrouwtje (ze heet Yvonne) was leerde ik dat ik buiten moest plassen en als ik een keer een ongelukje had op de vloer ze niet boos werd op mij, ook leerde ze mij dat ik geen spulletjes stuk mocht bijten maar er mee kon spelen, ik kreeg mijn eigen speelgoed, nou Xero dat was fantastisch!! Ik kreeg een groot touw met knopen en als ik dan in de tuin speelde gooide ik die hoog in de lucht en ving hem weer op onder luid gelach en aanmoedigingen van mijn vrouwtje Yvonne. Wat een pret en langzaam veroverde mijn vrouwtje mijn hart en ik begon haar te echt vertrouwen.

Ik heb nu een mooi leven Xero en omdat het nu tegen de kersttijd loopt vond mijn vrouwtje Yvonne dat het tijd werd om mijn verhaal te vertellen, volgens mijn vrouwtje is een hondje geen kerstkado maar een vrind en kameraad voor het leven die als pup goed opgevoed moet worden dan weet hij of zij waar het aan toe is en staat dan standvastig in het (honden) leven.

Ondertussen hebben mijn vrouwtje Yvonne en ik al heel wat kerstdagen samen gevierd. Heb heel veel geleerd in die tijd en ben nooit meer geslagen. Ik kreeg als ik al iets fouts deed heel hard een FOEI te horen en ik leerde snel dat dat betekende dat ik iets fout deed. Ik leerde snel en werd zo toch nog een hond met een heerlijk hondenleventje, we wandelen veel en spelen dat het een lieve lust is.

Nou xero het is een heel verhaal geworden he, dus ik ga er maar mee stoppen.

Oja ik heet geen tante Pollewop meer maar gewoon Polly leuk he?!

Dikke kusknuffel van mij en mijn vrouwtje Yvonne,

Polly
 

Met dank aan: Polly en haar vrouwtje Yvonne
Datum: 15-12-2013