13-03-2011    

Hallo Xero en Loes

Ik ben eigenlijk geen schrijfster, maar toen ik op jullie site terecht kwam dacht ik echt dit is echt leuk, als iemand zoveel moeite doet om zijn site zo mooi te maken, ja dan wil je vanzelf wel even in de pen klimmen. Ik heb weliswaar geen hond meer, maar ik heb jaren geleden een bouvier gehad en als je dan zo leuke en mooie site tegen komt over een bouvier en hem ziet opgroeien met de foto’s die allemaal online staan tja dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan en dan wil je gewoon iets schrijven. Mijn bouvier is 13 jaar oud geworden het was een teefje en ze luisterde naar de naam Caro dat in het Italiaans dierbaar betekent, ik vond dit een leuke naam ook omdat ik heel graag in Italië vertoef. Caro was een lieve rustige bouvier alleen heel erg beschermend voor haar vrouwtje, en daar was ik eigenlijk best wel blij mee want als je er alleen voor staat is het heerlijk dat er toch een beetje over je gewaakt word. Nou dat deed Caro zeker. Mijn huisje dat van mijn ouders was in Italië daar ging ze altijd zomers mee naar toe, en lag dan met de warmte onder de struiken die onder de palmboom stonden, het zachte windje blies dan haar haren van haar pony opzij en je zag dat ze genoot. … dus zodra het half juni was werd het tijd om de auto vol te laden het kleed van Caro achter in de stationwagen, afscheid nemen van iedereen en daar gingen wij gezamenlijk op pad naar Italië. Van huis tot Rávena was het zo ruim 12 a 16 uur rijden en wat waren Caro en ik blij dat we een airco aan boord hadden. Om de paar uur was het even benen strekken, plasje doen, eten en drinken en weer verder op pad. Zodra we in ons huisje aangekomen waren stond ik altijd versteld dat caro precies wist welk hekje ze moest zijn, de buurvrouw kwam al breed lachend naar ons toe en Caro herkende haar direct en gaf dan een soort van huilblaf zo blij was ze dat ze Theresa weer zag.
Dit deden wij elk jaar, het werk wat ik deed kon ik makkelijk vanuit Italië regelen dus dat was geen probleem. Wat hebben wij genoten, kan je je het voorstellen Caro en ik op de schommelbank zachtjes schommelend kijkend naar de ondergaande zon.
Maar ook ik kwam iemand tegen waar ik mijn leven mee wilde delen en zo gebeurde het dat ik mijn man toen nog mijn vriend mee nam om hem kennis te laten maken met Caro, zij was ergens mijn graadmeter meter over mijn vriendjes haha ze had elke keer nog gelijk gehad want als Caro ze niet accepteerde liep het altijd niet goed af met mijn relatie, hoe ik ook mijn best ervoor deed! Dus spannend was het die avond dat ik man/vriend mee naar huis nam. Ik deed de deur van het huisje open en Caro stond op van haar kleed en keek van de één naar de ander en liep op mijn man af snuffelde en liet zich aaien om daarna weer rustig op haar kleedje te gaan liggen, al lachend zei ik tegen mijn man je bent goed gekeurd, die avond gingen wij op de schommelbank zitten en daar kwam Caro aan…. Mijn man zei toen heel spontaan kom Caro ik wil tussen mijn twee meisjes zitten, kom jij hoort er ook bij, eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat Caro dit ook nog zou doen, maar tot mijn grote verbazing sprong ze naast ons op de schommelbank keek van de één naar de ander en ze lag met een diepe zucht haar koppie op mijn vriend/man zijn schoot, er flitste gelijk door mij heen van …ze heeft hem goedgekeurd het is goed deze man meent het echt met mij…naïef ja misschien wel, maar ondertussen ben ik al wel 10 jaar getrouwd en we hebben het super met elkaar. We waren een drie éénheid waar wij gingen ging Caro. Toen wij Caro hebben moeten laten inslapen op de leeftijd van 13 jaar, waren mijn man en ik er kapot van. Wel hebben wij iets voor haar gedaan, toen zij gecremeerd was heben wij door een vriend van ons die kunstenaar is een mooie urn laten maken en die Urn staat nu onder de palmboom bij de struiken in Italië. Ondertussen hebben wij het huisje overgenomen van mijn ouders en het een naam gegeven, u raad misschien wel welke ”Il Nostro Caro” betekent zo ongeveer” onze lieve Caro”

Tja dit was mijn verhaal, ik hoop dat u het op uw prikbord zet en dat het ook andere mensen tot schrijven aan zet, al die honden verhalen zijn heerlijk om te lezen.

Ik blijf u site met veel plezier volgen.

Patricia
 

Met dank aan: Patricia
Datum: 13-03-2011