20-05-2013    

Hallo allemaal

Hier even een kort woordje  van mij, het gaat over mijn grote kleine vriendje Gizmo. Gizmo kreeg ongeveer 2 jaar geleden last van zijn oogjes en toen buurvrouw Ilse met Gizmo naar de dierenarts was gegaan hoorde ze dat Gizmo de oogziekte Glaucoom had. Zijn ene oogje was al zodanig aangetast dat het gelijk verwijderd moest worden omdat Gizmo veel pijn  aan dat oogje had. Zijn oogje was zo hard als  een knikker en zeg nou zelf ...met pijn leven is toch  wel heel erg! Na de operatie die prima verlopen was moest buurvrouw Ilse het andere oogje van Gizmo goed druppelen, maar helaas ook na 2 jaar werd dat oogje aangetast door de glaucoom. De dierenarts zei dat Gizmo heel veel pijn had aan dat oogje dat ook deze verwijderd zou moeten worden. Wat een verdriet want nu moest Gizmo verder zonder oogjes en hoe zou dat gaan?

Nou natuurlijk moest Gizmo wel even wennen, vreemde geluiden schrok hij in het begin erg van en dat is logisch natuurlijk hij kan niet meer zien waar het geluid vandaan komt en wat dat vreemde geluid maakt. Nu begint hij al te blaffen als hij het niet vertrouwd en is niet meer bang. We zijn nu al een tijdje verder en ik kan u wel vertellen  dat Gizmo nu weer vrolijk en zonder pijn door het leven gaat. Er was gezegd  tegen buuffie Ilse dat ze Gizmo maar moest laten inslapen...omdat hij geen lol meer in zijn leventje zou hebben.... nou niets is minder waar hoor, hij wandelt zeker nog zo 5 km per dag en op de bekende plekken loopt hij gewoon voorop en weet precies waar hij is....natuurlijk zich ondersteund voelend door Snuffie, Gizmo geniet van zijn bijtbotjes en stukjes worst, loopt zelf bij buuffie Ilse de tuin in en gaat heerlijk voor of op het gras liggen. Vindt zelf zijn eten en drinkensbak en Snuffie voelt alles veilloos aan en helpt hem heel erg goed en speelt ook met hem.  Snuffie en Gizmo is een erg goed team samen. Natuurlijk moet Gizmo buiten aan de lijn want je moet hem wel even helpen zodat hij niet ergens tegen een boom of lantaarnpaal aan loopt. Binnen weet Gizmo goed de weg, springt zelfs op de bank en van de bank af (zoals u in het filmpje kan bekijken)

Zodra mijn vrouwtje een bakkie gaat halen neemt ze altijd wat lekkers voor mijn vriendjes mee en wie zit er dan het eerste bij de voordeur.... Gizmo op de voet gevolgd door Snuffie hihihi !!!! Ook heeft Gizmo heeft hele lieve baasjes die heel veel van hem houden.

Gizmo is mijn allergrootste vriendje en daarom hebben de baasjes dit filmpje laten maken zodat u kan zien hoe goed Gizmo meewandelt aan de riem. Natuurlijk is dit een filmpje  van een klein plasrondje om u te laten zien hoe goed Gizmo lekker meewandelt. Gizmo luistert naar de voetstappen van zijn vrouwtje en blijft zo schuin achter haar lopen, alleen op bekent terrein loopt Gizmo naast of voor zijn vrouwtje. Supergaaf he?!!!!

Hier komt het filmpje..... groetjes van mij xxxxx Xero


 

Met dank aan: Gizmo en zijn baasjes Ilse Luc en Tasha
Datum: 20-05-2013