04-05-2013    

Vakantie in Winterswijk van 1 april tot en met 13 april 2013

Op 1 april (2e paasdag) vertrokken wij, Bowie, Brutus en ons baasje en vrouwtje op vakantie naar Winterswijk. Toen we daar aankwamen wisten we al meteen weer waar we waren. We hadden onderweg al de vele bossen en al het groen gezien, dus we hadden al ons vermoeden. Toen we het vakantiehuisje zagen en de tuin wisten we het zeker: hier waren we vorig jaar ook al geweest.

Eenmaal daar aangekomen mochten wij lekker in de (afgezette) tuin spelen, terwijl baasje en vrouwtje de auto gingen leeghalen.

Nou we kunnen jullie vertellen dat we veel gewandeld hebben daar. Baasje en vrouwtje hadden een mooie route gevonden van 5 kilometer. Dan weer een stukje door het bos, dan weer even vast aan de lijn als we langs boerderijen liepen en even later ...............

weer lekker los.


Grappige dingen hebben we zeker beleefd tijdens onze vele wandelingen. Zo was er een herdershond die elke keer langs het hek liep van zijn huis. Heen en weer ging die zeg! Je zag al diepe kuilen van al dat rennen zeg van die hond! hahahaha

Ook koeien kwamen we veel tegen onderweg. Ook kwamen we een keer een hele lieve mevrouw tegen uit Winterswijk. Die had ook een hond die ook een bouvier is. Hij was al 12 jaar. Die mevrouw en boef hebben lekker een stuk meegelopen met ons door het bos. Die bouvier voorop. Maar op een gegeven moment ging ze terug, want die boef werd een beetje te moe. Ik (Brutus) vond dat niet leuk dat die weer wegging met zijn vrouwtje. Ging toen wel blaffen! Misschien komen we elkaar volgend jaar weer tegen hebben we afgesproken.

O ja, en vrouwtje en ik (Brutus) zijn een keer erg nat geworden, omdat we door een veen-grond gingen lopen. Eigenlijk was die wandeling niet alleen verboden voor niet-aangelijnde honden (trekken onze baasjes nooit wat van aan), maar wij mochten daar eigenlijk helemaal niet komen. Nou onze baasjes gingen wel lekker lopen daar. Nou ja, met als gevolg dat het hier en daar toch wat nattig werd, zodat vrouwtje tot haar enkels in het water stond en wij, en vooral ik (Brutus) ook helemaal nat was. Zijn we bij aankomst in het huisje meteen met zijn allen in de douche gegaan. Wat stonken we zeg en vrouwtje ook :-)

Voor de rest hebben we veel in de tuin gespeeld met de bal samen met baasje. Lekkere botjes opgepeuzeld en 's avonds lekker geslapen van al dat wandelen.

O ja, we hadden ook een lieve buurhond, Sam. Die mocht los in de tuin en die bleef altijd netjes in zijn tuin, ook al liepen er mensen met honden voorbij en reden er auto's. Knap joh.

Nou we sturen ook een aantal foto's mee. Kunnen jullie zien hoe fijn we het hebben gehad! Volgend jaar gaan we weer!

Dikke knuf en pootjes van Bowie (6 jaar) en Brutus (2 jaar).

DE VAKANTIEFOTO'S

 

Met dank aan: Bowie en Brutus en hun baasjes Cynthia en Brian
Datum: 04-05-2013