27-01-2013    

 Mijn nieuwe job

Cobus en ik hadden vanaf het begin al een hele speciale band met de oma van de tweepoters en als ze bij ons op bezoek kwam was het altijd feest en werd er rijkelijk met de kluiven en ander lekkers omgesprongen. Cobus verloor oma geen seconde uit het oog en wierp zich ongevraagd op als haar bodyguard ,ook zorgde hij ervoor dat ze geen koude schoot kreeg, want die hield hij goed warm door er bovenop te zitten. Toen oma een poosje bij ons in huis kwam wonen was het dolle pret en liep meneer zich vreselijk uit te sloven voor haar en kon de thuiszorg gelijk de deur uit. Hij maakte haar wakker ,bracht haar elke ochtend een serenade ,hielp haar met pantoffels aan trekken en zorgde ervoor dat het krantje bij het ontbijt werd geserveerd en ondertussen speelde ik voor kruik en hield op die manier het bed warm, het was echt teamwork.

Na verloop van tijd ging oma vakantie houden in het ziekenhuis en toen hadden we de poppen aan het dansen,meneer lag hele dagen voor het bed te hiepen en te miepen. Dus op een gegeven ogenblik heeft het vrouwtje Cobus in de auto gezet en mee genomen naar het ziekenhuis ,oma de jas aan gedaan en in de rolstoel gehesen en ze weer even met elkaar herenigd,wat was dat een weerzien zeg , ik dacht in de eerste instantie dat er een luchtalarm was afgegaan ,maar dat bleek dus Cobus te zijn geweest toen hij oma weer zag. Inmiddels is oma verhuisd naar een verpleeghuis en gaat hij haar regelmatig bezoeken. Het vrouwtje vindt dat iets minder aangenaam, want Cobus gaat gelijk voor oma in de waakmodus zitten en dan mag er geen verpleegkundige de kamer meer binnen komen. Hij zet gelijk een grote bek op en als ze toch proberen binnen te komen dan trekt hij zijn lip op en het geen je dan te zien krijgt daar zou Prodent en andere tandpastaproducenten jaloers op zijn. Ook het geluid wat hij erbij produceert doet denken aan een arena vol met leeuwen,als er weer een musical komt van de Lion king dan kan Cobus zo de hoofdrol op zich nemen.

Ik ga ook wel eens mee op bezoek ,maar dat vindt het vrouwtje niet handig. Xero en andere boevenvrienden ik weet niet hoe dat bij jullie is ,maar als de baasjes ouder worden raken ze vaak besmet met het zeur-en-mopper virus en dat is voor de omgeving niet altijd aangenaam.
Het is namelijk zo dat ik nogal nieuwsgierig van aard ben en overal de kamers binnen loop zonder te kloppen. Enkele weken geleden waren we weer bij oma op bezoek en vertelde ze me dat ik niet meer mee mocht omdat ze er genoeg van kreeg om me overal op te halen. Ze had het nog niet gezegd of de ene of andere Florence Nightingale kwam de hoek om zetten en begon me te aaien en het vrouwtje het spreekwoordelijke hemd van het lijf te vragen.

Ze vroeg me of ik even mee wilde lopen naar een ander vertrek omdat daar een hele delegatie ouderen op me zat te wachten. Ik ben een sociale en keurig opgevoede hond, dus ging me gelijk voorstellen,maar dat viel niet mee, ik moest me een weg banen tussen de rollators en rolstoelendoor,maar wat een enthousiasme zeg en wat heb ik een knuffels ontvangen.

Toen we weg gingen vroeg Florence N of ik er wat voor voelde om wekelijks lang te komen om te knuffen en snuffen,want ze vond me uitermate geschikt voor de functie van eerste klas kroelkip . Ze kregen die vacature maar moeilijk gevuld omdat er geen geschikte kandidaten voor handen waren en ik precies in het profiel paste.
Ik heb nu een vaste aanstelling gekregen en ga elk weekend een dagdeel de bewoners plezieren met mijn aanwezigheid en wat nog een leuke bijkomstigheid is dat het ook nog eens goed betaald. Elk weekend staat er een grote doos kluiven op tafel en ik kan je zeggen dat ik met een voldaan gevoel en een goed gevulde maag richting huiswaarts ga.

Als ik nu iemand met een rollator of rolstoel tegenkom wil ik er gelijk op afstappen om te kroelen en te knuffen ,maar dan komt gelijk dat zeur-en-moppervirus weer boven drijven bij het vrouwtje. Ze vindt dat ik werk en privé gescheiden moet houden, maar dat lukt nog niet zo best.

Maar boevenvrienden ,zoeken jullie een leuke kroelbaan dan zou ik zeggen ga eens kijken bij een bejaardenhuis in de buurt, ze kunnen aan elk bed of rolstoel wel een paar extra pootjes gebruiken en de mensen genieten daar zo van. Elke keer als ze mijn vrouwtje rond zien huppelen word er gelijk gevraagd wanneer ik weer kom, de mensen kunnen niet wachten tot ze weer mogen knuffelen met me.


Om de privacy van de mensen te waarborgen worden er geen foto’s gemaakt van mijn drukke werkzaamheden ,daarom hebben we er maar eentje uit het fotoalbum geplukt.

Babs


 

Met dank aan: Babs en haar vrouwtje Hanneke
Website: www.zavage.nl
Datum: 27-01-2013