02-12-2012    

Hallo Loes

Mijn naam is Marianne van Hyfte, getrouwd en 1 dochter en 2 zonen hihihi mijn bouviers Darko en Hootch van de Barbierhoeve. Darko was mijn 1ste werkbouvier en ging er mee naar de gehoorzaamheid school voor wat te luisteren dat laatste is goed luisteren, zo gezegd zo gedaan, we kwamen in een school terecht als hij 4 maanden was. Alles ging goed  bij de puppy's tot die 9 maanden was , ik heb wel ondervonden dat een boef niet gemaakt is voor stil te zitten, hij moet werken daarom was de school niet goed voor hem hij moest te lang wachten eer hij aan de beurt was, ik had daar wel een goeie trainer die mij zegde Marianne je moet met die hond in de IPO gaan, die wil werken ik stond er verstomd van want ik kende deze sport niet, ik had er nog nooit van gehoord.
 

Zo belde de mensen op waar mijn hond vandaan kwam en die wilde mij helpen zo kwam ik bij de club h.v.aktief in Nieuwkerken-Waas terecht hij moest leren speuren wat in het begint niet gemakkelijk was ook omdat hij niet graag wilde eten en ook een beetje te dik stond, daarom op dieet  gezet wat niet gemakkelijk is,  zo gezegd zo gedaan wat ons ook is gelukt. Dan leren appel draaien wat niet hetzelfde is in een gehoorzaamheid school veel spelen met balletje en aandacht voor geleider wat ons ook is gelukt en dan kwam het laatste onderdeel namelijk pakwerk oei mijn hond moest leren bijten maar onder begeleiding zo hebben wij dat allemaal op een speelse wijze klaar gekregen, wedstrijden en wk gespeeld wat ons ook een podium plaatst heeft opgebracht in 2007 Duitsland IPO 2, maar aan alles komt een einde en is nu ver op pensioen soms in de week nog speuren en pakwerk springen gaat niet zo goed meer maar ben zo trots en fier op mijne boef en nu ben ik al aan mijne tweede boef begonnen Hootch van de Barbierhoeve 4 jaar oud en nog heel speels ze hebben mij verteld een boef is  volwassen als ie 3 a 4 jaar oud is en dat moet ik geloven, maar ik ben iemand met heel veel geduld en dat moet je hebben met een bouvier anders doet die niet veel want ze kunnen zeer koppig zijn hahaha!! Door de ervaring met mijn eerste boef wist ik wat er mij te wachten stond als ik den Hootch ging trainen het gaat niet altijd van een leie dakje maar we hebben er veel plezier in we hebben ook al een podium plaats binnen namelijk Belgisch Kampioen voor bouviers het wereld kampioenschap is ons niet gelukt en nu kijken we uit voor volgend WK en Heteren .

Marianne, Darko en Hootch
 

Foto's van:  Darko en Hootch v.d. Barbierhoeve

Marianne en Darko

Darko en Hootch

Marianne en Hootch


Mijn jonge boef Hootch, hij is ondeugend maar leuk om mee te werken, hier bij afdeling appél en volgen door de groep.


Hier mocht Hootch rivieren voor de pakwerker..... en Hootch bij zijn volg oefening


(Foto Links)Hier op de akker met Hootch bij het speuren, zeg nooit dat een bouvier niet kan speuren op de akker op het interland September 2012 hebben zowel de Belgen/Nederlanders en de Duitsers bewezen dat de bouviers niet onderdoen voor de andere rassen!
(Foto Rechts) Hootch over de klimsprong!


(Foto Links) Darko bij het rivieren de zes hokjes. (Foto Rechts) Darko, het aanblaffen bij de pakwerker.


(Foto links) Darko bij het stellen, wat doen ze dat toch graag! (Foto rechts) En de winnaars uiteraard de Belgen!!Darko in zijn zetel, hij houd van rust algoe wel hij nog ondeugend kan zijn


Met dank aan: Marianne, Darko en Hootch
Datum: 02-12-2012