05-03-2011    

Hey hallo allemaal, mijn naam is Xiu,

Ik zal me ff voorstellen. Ik ben Xiu (spreek uit KseeYou… of zoiets). Maakt ook eigenlijk niet uit want ik hoor het toch niet; mijn oren doen het bij tijd en wijlen toch niet, dan zit er een banaan in volgens het vrouwtje. Pffff….

Mijn volledige naam is Larina-Jeavy from Looally. Sjiek de friemel of niet dan???? Ik ben geboren op 29 april 2010 en ben een heuse Limburgse. Ik woef met een zachte geeee!
Na 7 weken mocht ik met mijn nieuwe baassies mee. Ik woon nu in Ens, in de Noordoostpolder. Best wel gaaf hoor, want ik kan daar mega veel rennen over de vlaktes! Ik ben een heuse poldermeid aan het worden, hopa zó uit de klei getrokken!! Want het is natuurlijk een groot feest als je eens een modderbad (lees:kleibad) kunt nemen!
Ik heb veel vriendjes gemaakt al in het dorp. Ik vind iedereen en alles leuk! De wereld is één grote speeltuin!!!!!

Ik heb best wel veel ondeugd uitgehaald toen ik nog een pupseltje was; struikjes gesnoeid, boompjes gekapt, schoenen geroofd en nog een paar dingetjes, ahum…
Ben naar schooltje geweest, eerst naar de puppycursus toen naar de basistraining en wat denkt u, ben nog geslaagd ook. Verbazingwekkend zei het vrouwtje. Ik ben nl een echte eigenwijze bouvier; als ik geen zin heb dan heb ik ook geen zin!! Ook zegt vrouwtje dat ik een echte kattekop ben en dus een echte meid. Je zal de boodschap maar krijgen zeg, pffff!!! Ik schijn op mijn mams Jeavy te lijken…

Toen ik 7 maandjes oud was werd mijn baasje erg ziek en ben ik veel uit logeren geweest omdat vrouwtje steeds bij baasje moest zijn. Dat was wel ff een nare periode hoor maar ik heb het best naar de zin gehad bij mijn vriendjes! Gelukkig is baasje weer thuis en kunnen we weer leuke dingen doen samen. Ik moet wel voorzichtig zijn wat niet meevalt als jonge stoere boef!!! Maarrrrrr… dan hebben we het vrouwtje nog! Die kan ik dan wel es ff het leven zuur maken. We beleven heel wat samen! Soms ben ik zó stout, stout, stout!!! Maar je bent jong en je wilt wat hé, ja toch, niet dan?? We gaan er samen veel op uit; lange wandelingen rond ons dorppie of ik mag mee in de auto naar het bos, waar ik dan heerlijk......

 tekeer kan gaan! Ook mag ik mee schootbapjes ehh ik bedoel boodschapjes doen. Dan gaan we met de auto en moet ik braaf wachten in de auto totdat het vrouwtje terug is. Dat wil ik best hoor maar het lijkt me zo leuk om zelf eens te rijden; ik ga gewoon achter het stuur zitten of ik parkeer mijn dikke billen (vrouwtje weer!) gewoon op het stuur. Dat heeft nogal eens bekijks. Maar als ik het vrouwtje in het vizier krijg dan pompompidom brááf achterin hoor, heus waar!! Vervolgens zegt vrouwtje dat ik met mijn plofkoppie (nu ja..!!!) uit de spiegel moet verdwijnen dus dat doe ik dan maar; ik ga gewoon in het hoekie zitten of ik ga ff een tukkie doen. Ik moet wel braaf zijn want autorijden vind ik helemaal toppie en stel dat ik niet meer mee mag!

Ik moet ook regelmatig oefeningen doen om toch vooral maar te leren luisteren. Ik heb daar niet altijd zin in weet je, er zijn zoveel andere leuke dingen. Vogeltjes, blaadjes, och ik kan het allemaal niet opnoemen hoor! Het is toch veel leuker om daar achter aan te sjesen als die st… oefeningen, grrr!!!!! Ook al heb ik vrouwtje bijna een keer omver getrokken; ik moet mijn 4 pootjes in bedwang houden om er niet achteraan te vliegen hoor!!!

Waar ik nu nog steeds helemaal gek op ben is dingen ‘stelen’, geen etenswaren of zo (tenminste nog niet….) maar pantoffels,schoenen of handdoeken of op zijn tijd ff de radiobode lezen. Ik moet toch weten of Sesamstraat nog komt of niet. Maar dat wordt niet gewaardeerd geloof ik; het wordt iedere keer van me afgepakt. Nu ja, dan zoek ik wel weer wat anders op. Vrouwtje zegt af en toe helemaal gestoord te worden van mij, maar dan moet ze aanleg hebben of niet dan??? Toch is ze écht wel gek op me hoor want ik mag best wel bij haar op schoot zitten en dan knuffelt ze me helemaal plat! Baasje ook hoor, dat past me beter want daar krijg ik wat meer van gedaan. Tja, wie niet sterk is moet slim zijn hé! Ahummmm…

Hey en weten jullie, mijn baassie heeft een website gemaakt van al mijn belevenissen! Ik loop echt naast mijn pootjes van trots hoor!

Héééééél vééééél boeveknuffies en een high five (die kan ik nl reuze goed) van mij en de groetjes van mijn baasje en vrouwtje!!!

See You,

Xiu

 

Met dank aan: Xiu en mijn vrouwtje Wilma
Website: www.xiuathome.nl
Datum: 05-03-2011