10-06-2012    

Wandeling Bouviersupporters
Op 3 juni zijn we met de Stichting Bouviersupporters aan de wandel gegaan,het moest een zomerwandeling voorstellen, maar de zomer liet zich in elk geval niet van zijn zonnige kant zien. Het was een groot waterballet, maar dat mocht de pret niet drukken.

Luid blaffend werden we welkom geheten en de begroeting met de baasjes was al even hartverwarmend. Het is altijd weer leuk om met de oude bekenden bij te kletsen en kennis te maken met andere hondenliefhebbers .Want laten we wel wezen over onze bouviers raken we niet snel uitgepraat.

Nadat Jantina het varken rond had laten gaan en deze weer goed gevuld was wachtte ons een volgende verrassing, ook onze magen konden gevuld worden, Marianne(baasje van Chanel) had uren in de keuken gestaan om de wandelaars van culinaire hoogstandjes te voorzien. Dus wij kijken nu al weer naar de volgende wandeling uit.

Daarna gingen we vol goede moed op pad, het was een hele lange en vooral kleurrijke stoet van mensen en boefjes. Niet alleen de boefjes hadden veel bekijks,maar ook hun baasjes . Naast de vele kekke paraplu’s had de wandeling ook veel weg van een modeshow .


Er was de Teletubbielook “let op dat wordt de modehit van 2012”

en waren velen goed gelaarsd.


Ook waren de meeste goed gemutst en had het veel weg van een hoedenparade, we konden allemaal zo de catwalk op.


Het was hondenweer,maar nu weten we eindelijk waar die uitdrukking vandaan komt, net zoals die van spring in het veld.
We hadden eigenlijk geen beter weer kunnen hebben voor onze kanjers, de prutschuivers konden hun hart ophalen en heerlijk in de modder rollen,

ook de echte waterratten onder ons konden met volle teugen genieten van hun bommetjes en andere capriolen.


Naast het weerrecord van koudste dag sinds 1941 hadden we een recordaantal bouviers wat mee deed aan de Bouviersupporterswandeling , er liepen 35 boefjes mee. Ik blijf me verbazen hoe gezellig het was met al die boefjes onder elkaar, er waren deze keer heel wat stoere reuen bij ,maar de wandeling is heel vredelievend verlopen en zeker voor herhaling vatbaar. Moe maar voldaan gingen we naar huis om thuis onze kanjers weer te voorzien van een boevenlook,want ze hadden meer weg van Bob Marley dan van een bouvier.


Mochten jullie mee willen genieten van de belevenissen van de bouviers,dan kunnen kijken op onderstaande link.

http://www.zavage.nl/bouviers/wandelen/bouviersupporters/supporters.html

Met dank aan: Hanneke
Website: www.bouviersupporters.nl
Datum: 10-06-2012