01-04-2012    

De Waterblazer

Na enige research te hebben gedaan naar de waterblazer ben ik overstag gegaan en heb er eentje aangeschaft. Ik heb voor mijn onderzoek gegoogeld en andere mensen het hemd van het lijf gevraagd wat hun ervaringen met een water blazer waren en die waren veelal positief.

Aangezien ik patent heb op miskopen wilde ik deze keer eens iets aan schaffen wat niet in de kast zou belanden zoals zoveel keuken instrumenten. Wat te denken van de handige staafmixer, die je nooit gebruikt of een uiensnijder, waarmee je gelijk op de eerste hulp beland omdat de messen niet goed afgesteld staan en het multifunctionele Senseo apparaat wat je nooit gebruikt van wege het lastig uit elkaar te halen melkreservoir en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kan wel een kraam vullen op de rommelmarkt.

Het is een Doubleblaster geworden en deze knalgele jongen beschikt over een enorme blaaskracht waar een bladblazer jaloers op zou zijn. Ook het geluid viel me 100% mee,ik was echt bang dat hij de toegestane hoeveelheid decibels ver zou overschrijden en mij gelijk een gehoorbeschadiging zou bezorgen.De dag na binnenkomst werden we getrakteerd op een dik pak sneeuw,dus na de boswandeling kon ik hem gelijk uitproberen. Cobus had de eer om als eerste te mogen en die liet alles gelaten toe,onze prinses vond het minder leuk, met name toen haar poten aan de beurt waren .Ze kan zich op zulke momenten ontpoppen als een echte drama queen.

Het is de bedoeling dat de garage de vaste stek wordt van de Doubleblaster, maar vanwege het koude weer leek het me handiger om hem in de bijkeuken te gebruiken . Dat was niet zo’n slimme actie van me ,want binnen mum van tijd werden de witte muren en de vitrinekast voorzien van een fraaie decoratie waar Jan de Bouvrie jaloers op zou zijn. Dus de bijkeuken kon na afloop wel een sopje gebruiken. Voor de sneeuwklonten is hij ideaal, die verdwijnen als sneeuw voor de zon. Voor heen deed ik de pootjes even in een bak met lauw water dompelen , maar dat kon ik nu achterwege laten.

Ik heb hem nu enkele maanden in gebruik en ben er nog steeds heel tevreden over, ook twee wandelmaatjes van me hebben hem aangeschaft. Babs is er ook helemaal aangewend , ze heeft er altijd een handje van om in het rulle zand te gaan liggen rollen,dus bij thuiskomst gaat de blazer er even overheen.

Nog een extra tip: de hondenmanden zuig ik normaal altijd uit ,maar nu gaat de blazer er ook nog even achterna en als je dan ziet wat een stof er nog achter blijft,daar kan echt geen Dayson tegenop.


Eindcijfer: 9

Met dank aan: Hanneke en Cobus
Website: www.zavage.nl
Datum: 01-04-2012