18-12-2011    

Er gebeuren soms best vreemde dingen in Huize Zavage, maar wat ik vandaag heb meegemaakt ging echt mijn boevenverstand te boven. Ik heb zelfs op het punt gestaan de crisisdienst in te schakelen omdat ik me toch echt even zorgen maakte over de verstandelijke vermogens van mijn vrouwtje. Ze was ineens heel druk in de weer met mijn speelgoedkist. Ik dacht nog even dat ze nieuwe speeltjes had aangeschaft, maar niks van dat alles, de hele handel werd er uit gehaald en in de wasmand gemikt en de kist werd in de kamer neer gezet. Ze begon gelijk de kist in een tafelkleed te pakken, vond dat uiterst vreemd en heb geprobeerd het er zo snel mogelijk weer af te krijgen, iets wat me niet in dank werd afgenomen.

Ze vertelde dat ze er een boom op wilde zetten,jullie zullen wel begrijpen dat ik toch wat vreemd opkeek. Wie zet er nu een boom in de huiskamer en met wat voor doel staat hij er. Zou dat betekenen dat ik nu niet meer uitgelaten wordt en mijn poot tegen de boom op moet tillen, of gaat ze verstoppertje met ons spelen zoals we in het bos ook altijd doen.

“Luister en huiver”ze gaat hem versieren zei ze. Nu is ze al niet meer een van de jongste en moet je dan nog zo nodig op de versiertoer gaan ,ze zeggen natuurlijk niet voor niks “hoe ouder hoe gekker”. Ik heb al drie bazen waar ik zeer tevreden mee ben dus zit niet op een nieuwe te wachten . Volgens mij is garantietermijn daarvan ook al verstreken,dus omruilen lukt niet meer. Ik bleek het dus verkeerd begrepen te hebben en het zou gaan om een kerstboom. Ik ben gelijk gaan googelen ,want ik wist natuurlijk niet wat een kerstboom was. Wat ik toen las was stemde mij niet bepaald vrolijk, je zult als boom toch maar op zo’n wrede manier de laatste maanden van je leven door moeten brengen. Ik bereidde me dus op het ergste voor,maar wat ik ook zag ,geen boom. Wel een soort bouwpakket waarmee ze ging stoeien en wat uiteindelijk bovenop mijn kist belande.

Daarna haalde ze een snoer met lampjes te voorschijn die ze op de vloer neer vleide en aan deed, ik dacht ga haar even helpen, maar dat werd niet gewaardeerd, ze begon gelijk te panikeren of zoiets.

De lampjes verdwenen in de boom evenals een zooitje ballen , ze weet dat ik gek op ballen ben,maar er eentje afstaan “ho maar”,terwijl er dozen vol stonden. Ik mag er alleen maar naar kijken en even voor de boom gaan zitten om voor tante Loes te gaan poseren,maar dat laatste doe ik natuurlijk graag.

Knuffels van Cobus

Met dank aan: Cobus, Babs en hun vrouwtje Hanneke
Website: www.zavage.nl
Datum: 18-12-2011