26-02-2011    

Dag één:
Dit jaar loop ik voor de laatste keer de avondvierdaagse mee ,want Suus mijn wandelmaatje verlaat dit jaar de basisschool en dat vind ik erg jammer want ik vind niks leuker dan me tussen veel kinderen begeven.
Mijn wandelvriendinnen kwamen me thuis al ophalen en samen zijn we richting de start gegaan. Daar was het een hartverwarmend weerzien met vriend Rik en de andere klasgenootjes van Suus .Ik heb dus weer heel wat knuffels in ontvangst mogen nemen en daar neem ik dan ook altijd alle tijd voor. Alleen jammer dat mijn bazin weer roet in het eten moest gooien , ze vertelde tegen mijn wandelvrienden dat ze mij onderweg niks mochten geven om te snoepen omdat ik vorige week een paar dagen last van mijn darmen had. Ik krijg nu als tussendoortje steeds van die droge crackers waar geen kraak of smaak aan zit. Verder is het vreselijk leuk om de gesprekken van Suus en haar vriendinnen te volgen ,het zijn net oude wijven als je ze hoort kletsen. Zo hebben ze het over Diddl plaatjes en dan weer over een oma rug. En dan hoor ik Rik weer tegen zijn makkers zeggen dat ik zijn vriendin ben en dan zie je de meiden kijken,die zijn natuurlijk hartstikke jaloers ,nou ik voel me anders best een beetje vereerd.Dag twee:

Na de nodige knuffels in ontvangst te hebben genomen zijn we weer aan de wandel gegaan. Rik was niet bij me uit de buurt te slaan en ik had er weer een nieuwe fan bij. Ik zorgde er voor dat ik tijdens de pauze goed bij haar in de buurt bleef,want dit meisje bleef me maar over mijn kop heen aaien. Ze had echt dat fingegspitzengefühl over zich. Daarna werden de zwakke enkels van Suus en Rik veelvuldig besproken en al snel bleek dat ze er voor mij een onbegrijpelijke theorie op na houden. Op de hei aangekomen mocht ik lekker los en daar heb ik me dan ook lekker uit kunnen leven met een soort genootje. De wandeling was minder zwaar dan gisteren want toen had ik de elf kluiventocht nog een beetje in de poten. Bij thuiskomst stond er een extra bak eten klaar , want als topsporter moet je wel je lichaamsgewicht goed op peil houden.Dag drie:
Wat ze me nu toch geflikt hebben zal ik niet gauw vergeten .De andere dagen stond de rugzak altijd klaar en vandaag dus niet ,dus ik dacht nog even een dutje te kunnen doen,werd ik wakker geschud door een klapperende voordeur, bleek dat mijn wandelmaatjes zonder mij weg gingen. Ik heb nog een stem opgezet, maar ze deden net of ze gek waren. Later ging mijn vrouwtje me aan lijnen, dus ik dacht het komt nog goed en ze gaat mij naar de start brengen,moest ik het met een klein blokje om het huis doen, dat was een zware teleurstelling voor me, ze vonden het te warm voor me. Ook vriend Rik was het er niet mee eens en die vond de avondvierdaagse ineens niet meer leuk.De laatste avond:
Omdat het vandaag weer zo warm weer was werd er afgesproken dat ik het laatste gedeelte van de route mee zou lopen. Op zich is dat niet het leukste gedeelte want je staat dan heel erg lang te wachten omdat er rond de klok van 20.00 het defilé wordt afgenomen door de burgermeester en dat ging gepaard met een oorverdovend lawaai want de leerlingen van de school waar ik mee liep hadden allemaal een fluitje gekregen en dat was lang geen fluitje van een cent. Het enige voordeel waren de extra knuffels die werden uitgedeeld tijdens het wachten. Bij thuiskomst moest ik natuurlijk weer op de foto met mijn pet en medaille.


 

Met dank aan: Hanneke
Website: www.zavage.nl
Datum: 26-02-2011