25-09-2011    

Vorige week heb ik in Heteren mijn eerste show gelopen en dat was een hele belevenis op zich , alleen al om zoveel soortgenoten van me tegen te komen,dat was toch weer eens wat anders dan het schorriemorrie wat bij ons door de straat loopt te keffen.

Ook was het leuk om mijn broer en zusjes weer te zien en daar lekker mee te ravotten. Al snel werden in de ren gezet omdat we ons niet teveel moesten vermoeien. De baasjes zaten naast de ren dus ik heb mijn oren ter luister gelegd, nou, nou, nou wat een verhalen zeg.
 Die baasjes van ons lezen echt teveel stripboekjes, wat een stelletje opscheppers zijn het. Ons privéleven werd gelijk te grabbel gegooid ,alles werd er besproken ,van tafelmanieren tot aan onze bedgeheimen toe. Toch niet iedereen hoeft te weten waar wij de eerste nacht hebben geslapen.

Na een klein tukje gedaan te hebben werd ik op de trimtafel gezet en werd mijn weelderige haardos rond mijn bilpartij gehalveerd . Die was niet vierkant genoeg of zoiets,dus werd er gelijk de schaar ingezet.

Mijn vrouwtje had Loes gevraagd of ze mijn handler wilde zijn en die hapte snel toe, wie wil er nu niet met zo’n adonis door de ring paraderen. Zelf kan ze zoiets niet,want ze heeft de souplesse van een houten deur en dan wordt het een attractie op zich als ze door de ring heen hobbelt en wordt er niet meer op mijn schoonheid gelet en daar gaat het tenslotte allemaal om.

We hebben eerst nog even gekeken of het klikte ,maar het was gelijk liefde op het eerste gezicht (sorry Xero & Ruben) We hebben even onder het toeziend oog van Babs een rondje gelopen,maar de klik was er en ik ben een snelle jongen dus had al snel door wat de bedoeling was.

Toen we dan eindelijk de ring in konden, moesten we na 1 rondje huppelen al weer een poos wachten, die tijd hebben Loes en ik gebruikt om elkaar eens wat beter te leren kennen.

Mijn broer was hartstikke jaloers, want die had niet zo’n lieve tante Loes om heerlijk mee te knuffelen.

Toen ik dan eindelijk aan de beurt was kwam de keurmeester me van top tot teen bekijken en ze vond me een gaaf ventje. Dat wist ik natuurlijk al lang, maar ik heb het nu ook nog eens zwart op wit staan op mijn keuringsrapport. Ik hoop dat mijn vrouwtje het in gaat lijsten want dan kan ik haar er af en toe nog even op wijzen,ze vindt me niet altijd even gaaf, ze vindt me zelfs een smeerlap. Ik wil nog wel eens vergeten buiten te plassen of haal tussendoor de kattenbak leeg, dat vindt ze vies,terwijl ik alleen maar behulpzaam wil zijn.

We hebben naast het rapport ook een fraaie beker meegekregen met een grote 2 erop. Nu gaat ze op zoek naar een timmerman die een prijzenkast kan maken voor ons ,ja het is het vrouwtje een beetje in de bol geschoten. In juni gaan we weer showen en mijn vrouwtje heeft tante Loes als weer gecontracteerd als mijn handler, ik kijk er al helemaal naar uit, want het was toppie met haar.
 

Nogmaals een hele dikke knuffel voor tante Loes

Cobus
 


 
Om het filmpje uit Heteren te kunnen
bekijken klikt u dan even
 op de rode knop van de tvKeurrapport Cobus

Met dank aan: Cobus en zijn vrouwtje Zavage
Website: www.zavage.nl
Datum: 25-09-2011