17-04-2011    

Dierentuinen en Pretparken samen met de hond
Bijna nergens op internet is een overzicht te vinden naar welke dierentuin en pretpark een hond mee kan gaan. HondenPlanet heeft zijn best gedaan en een overzicht gemaakt.

Dierentuin & Pretpark Plaats Bijzonderheden
Attractiepark Slagharen Slagharen Aangelijnd
Archeon Alphen a/d Rijn Aangelijnd, €3.50 entree voor de hond
Avifauna Alphen a/d Rijn Honden zijn in het park toegestaan, mits aangelijnd, met uitzondering van de Cuba-volière, de Filipijnenhal, de Pelikanenvijver, de Nachtsafari en de Lori Landing. Bij de vogeldemonstratie is er voor mensen met honden een speciale plek aan de overkant van de vijver achter de heg. De aanwezigheid van honden kan onze vogels laten schrikken, waardoor ze in paniek raken en wegvliegen. Honden mogen ook mee op de rondvaartboten; het is dan wel van belang dat de hond plaats neemt onder de tafel aangezien de looppaden erg smal zijn.
Avonturenpark Hellendoorn Hellendoorn Honden zijn van harte welkom in Avonturenpark Hellendoorn. Tegen betaling van € 1,- entree ontvang je van ons een hondenschepje en verwachten wij dat ons park netjes achterlaten wordt. De hond mag niet mee in de attracties en shows.
Bobbejaanland Kasterlee (Belgie) Aangelijnd, Een toegangsticket voor je viervoeter kost € 3,00.
De Goudse Hofsteden Gouda Aangelijnd, Uw hond de dieren met rust laat
De Hoge Veluwe Hoenderloo Het Park geeft hondenbezitters de mogelijkheid hun viervoeters mee te nemen. Honden zijn in het Park dus gewoon toegestaan. Ze moeten echter wel altijd aangelijnd zijn en ze mogen niet in de musea, het Jachthuis en het Bezoekerscentrum naar binnen. In deze gebouwen staan veel kwetsbare zaken die niet beschadigd mogen worden. In Restaurant de Koperen Kop zijn honden welkom! Iets voorbij Ingang Hoenderloo bevindt zich een afgesloten stuk bos waar u uw hond los kunt laten rennen. De portier kan u de precieze locatie vertellen.
De Valkenier Valkenburg a/d Geul Honden zijn in het park niet toegestaan.
Dierenpark Amersfoort Amersfoort

Aangelijnd en hondenschepje 1,00
Drievliet Den Haag Aangelijnd, verplicht kopen “kakzak” 2 euro, Zij mogen echter nietin de atracties en shows
Duinrell Wassenaar Aangelijnd, Alleen in het attractiepark en op de camping
Familiepark Koningin Juliana Toren Apeldoorn Aangelijnd
Het flevo landschap Lelystad Aangelijnd
Kasteelpark Born Born Honden zijn welkom, mits zij aangelijnd zijn. Bij de kassa zijn poepzakjes verkrijgbaar.
Kasteel Valkenburg Valkenburg Aangelijnd, Tijdens de kerstmarkt in de fluweelengrot zijn honden helaas niet toegestaan.
Keukenhof Lisse Honden zijn toegestaan op Keukenhof, mits ze zijn aangelijnd. In de paviljoens (binnententoonstellingen) én restaurants worden honden niet toegelaten (met uitzondering van geleidehonden voor hulpbehoevenden).
Minimundi
(Eerst Miniatuur Walcheren)
Middelburg Huisdieren zijn aangelijnd toegestaan op het park, maar niet in het paviljoen.
Ouwehands Dierenpark Rhenen Aangelijnd
Park Tivoli Berg en Dal Honden zijn van harte welkom in Park Tivoli. Wel moet de hond aangelijnd zijn, mag deze niet mee in attracties en in de binnenspeeltuin. Uiteraard is Park Tivoli geen uitlaatplaats en wij verwachten dat ons park dan ook netjes achtergelaten wordt.
Plaswijckpark Rotterdam Aangelijnde honden mogen mee naar Plaswijckpark. Stichting Plaswijckpark heeft altijd het recht om honden en hun baasjes die zich niet houden aan de huisregels en/of de instructies van het personeel, de toegang te weigeren of te ontzeggen. We vragen alle baasjes om hun hond niet mee te nemen naar de Speeltuin, Verkeerstuin, Havenspeeltuin en Dierentuin. Dit in verband met de veiligheid van kind en dier. Aangelijnd, €6.20 entree voor de hond
Rijk der kabouters Drenthe Aangelijnd
Sprookjesbos Valkenburg a/d Geul Aangelijnd
Sprookjeshof Zuidlaren Aangelijnd
Sprookjeswonderland Enkhuizen Aangelijnd, De Kinder-boerderij is uiteraard verboden toegang voor de hond.
Stadslandgoed de Kemphaan Almere Aangelijnd,
Honden zijn niet toegestaan op de vlonders bij de
Apeneilanden, in de stal van de stadsboerderij en in de schaapskooi van het eksternest. Op de wandelpaden geld ook dat de hond aangelijnd  moet zijn, net als in de overige gebieden van staatsbosbeheer.
Struisvogelboerderij Monnikenwerve Sluis Honden toegelaten mits aangelijnd
Verkeerspark Assen Assen Aangelijnd
Wildpark Het Aardhuis Hoog Soeren Honden zijn aangelijnd welkom.


 

Met dank aan: Maikel
Website: www.hondenplanet.nl
Datum: 17-04-2011