05-03-2011    

Soms worden pups op de rit naar het huis van de nieuwe eigenaar ziek.

Zolang de auto nog op de grote weg rijdt is er meestal helemaal niets aan de hand. Op het laatste moment van de rit gaat het dan mis.
Meestal heeft dit te maken met het stuk dat gereden wordt in de bebouwde kom. In dit laatste gedeelte van de rit worden veel bochten gereden, veelvuldig geremd en opgetrokken. Door het remmen optrekken en het rijden van bochten wordt de pup misselijk. De meeste nieuwe eigenaren weten dan wel, dat het rijden in de auto opgebouwd moet worden.

Maar wat is nu de valkuil?????
Men gaat kleine stukjes rijden met de pup, maar wel in de directe omgeving van huis. Opnieuw met optrekken en remmen en bochten. Gevolg de pup is weer misselijk. Hierdoor wordt het probleem alleen maar groter de pup krijgt steeds meer een hekel aan het autorijden. Zo erg dat hij op de duur helemaal de auto niet meer in te krijgen is.

Hoe kunnen we dit aanpakken???
We moeten het natuurlijk wel gaan oefenen met autorijden. Maar dan maar hele kleine stukjes. Zonder bochten en met maar één keer optrekken en remmen.
Denk aan bijvoorbeeld: 100 meter, dan snel de hond uit de auto halen en iets leuks gaan doen. Gaat dit na een paar keer goed dan een stukje verder rijden. Als dit ook goed gaat kunt u een bocht extra maken.
Zo bouwt u dit steeds verder op met een keer extra optrekken en remmen.
Heeft u een speelveldje in de buurt waar de pup graag heen gaat, ga daar dan ook eens heen met de auto. De kans is groot dat hij door de opwinding om naar zijn speelveldje te gaan, zijn misselijkheid vergeet. En zo probeert u er steeds voor te zorgen dat de pup niet ziek is geworden als u stopt en hij er weer uit mag.
 

Met dank aan: Lydia en Gwenna
Website: www.hondenschool-lady.nl
Datum: 05-03-2011