27-11-2011    

Hoi allemaal.

Sinterklaas avond komt eraan en nu heb ik mijn vrouwtje gevraagd of ze voor ons wat koekjes wilt bakken voor sinterklaasavond zodat ik ook iets anders lekkers te knabbelen hebben dan een bijtbot. Natuurlijk heb ik vrouwtje goed in de gaten gehouden toen ze ging bakken hoor en geduldig liggen wachten voor de over, want het rook echt zo lekker dat mijn neusje rvanzelf  de lucht in ging om te snuffelen . Dus lieve vriendjes wil je ook wat extra's lekkers te knabbelen hebben, hieronder staat het recept waar je lippen bij aflikt hihihi... veel bakplezier voor de baasjes en vriendjes eet smakelijk he op sinterklaas avond!

Groetjes Xero
 

Sinterklaashondenkoekjes voor de hond
Bakpapier
Vormpjes
Grote kom
Weegschaal
Dr oetker schrijfstiften

Ingrediënten:

275ml Bouillon
375 gram volkoren bloem
100 gram geraspte kaas
100 gram havermoutvlokken
150 gr tartaar /gehakt/ of kleine stukjes spek
Klein scheutje olie
Plukje peterselie



Bereiding:
Leg het bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 175 graden.

Neem de kom en doe daar de bouillon, bloem, kaas, vlees en de havermoutvlokken en meng dat tot een mooi geheel. Strooi op een snijplank wat bloem en rol hier met behulp van een deegroller het deeg tot een dunne plak van ongeveer 1 cm. Snij met de vormpjes de leuke figuurtjes uit het deeg en leg die op de bakplaat. (strooi wel eerst wat bloem over de snijplank)

Leg daarna de koekjes op het bakpapier wat op de bakplaat ligt, zo klaar voor de oven!Doe de bakplaat met het koekjesdeeg in de oven van 170 graden en bak de koekjes af in ongeveer 45 minuten.

Laat de koekjes eerst een beetje afkoelen en daarna kan het versieren beginnen met de schrijfstiften en een plukje peterselie voor een feestelijk uiterlijk (is niet nodig, maar staat wel leuk zo met de feestdagen).


Eenuhh dat het me smaakt dat kan u zeker wel zien hihihihi


Oja hieronder kan u zien hoe goed ik de oven bewaak terwijl de koekjes worden gebakken!!


Hel dikke knuffel van mij xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xero

Met dank aan: De Bakpiet
Datum: 27-11-2011