08-10-2012    

Eenzaamheid en verveling

Nu ben ik van nature een rustige gozer die op een reclame blaadje na, nooit iets vernield heeft,de ideale hond dus! Nu heb ik er sinds kort een vriendje bij, genaamd Kareltje die zijn baasjes aardig de centen uit de portemonnee klopt. Hij gaat als een soort Rambo de tafels, stoelen en kasten te lijf en zet zijn tanden erin alsof het een malse biefstuk is. Ik zei al tegen hem probeer toch eens een bijtbot. A ze smaken beter en B je krijgt geen splinters van in je bek.

Nu kan ik blaffen als brugman maar mijn vriendje heeft een gehoorprobleem. Hij is selectief doof, waardoor alleen de dingen bij hem binnen komen die hij graag wil horen. Als zijn baasje vraagt of Kareltje trek heeft in een lekker kluifje dan is hij van de partij, maar als ze tegen hem zeggen dat hij eventjes op het huis moet passen dan probeert hij een nieuw meubelstuk uit om aan te knagen.

Nu ben ik geen psychiater maar ik kreeg wel het vermoeden dat Kareltje zich eenzaam voelde en zich stierlijk zat te vervelen en dat bracht me op een idee. Op een dag trok ik aan de riem en zoals altijd blijft mijn vrouwtje dan stokstijf staan en dan is er geen beweging meer in haar te krijgen.… dit was dan ook precies de bedoeling want ik zag dat het baasje van Kareltje in de deuropening stond om iets aan mijn vrouwtje te vragen.

Ze vond dat ik altijd zo netjes af bleef liggen als vrouwtje in de voortuin aan het werk was. Ik groeide natuurlijk van boeventrots en voordat ik iets uit mijn bekkie kreeg was het vrouwtje me al voor en zei: dit heb ik hem van jongs af aan gelijk geleerd… ja zeg daar gaat mijn reputatie van stoere en zelfstandige gozer!

Mijn vrouwtje heeft een hele tijd met het vrouwtjes van Kareltje gesproken, want kletsen kan ze als de beste ,maar ze keek er deze keer wel erg serieus bij en stootte allerlei kreten uit ,zoals …je moet geduld hebben, rustig dingen opbouwen want Kareltje verveelt zich en voelt zich alleen en negatieve aandacht is ook aandacht, kortom ze leek wel een schooljuffrouw. Tja misschien had vrouwtje wel gelijk!

Het moraal van dit verhaal
Het goede gedrag van Kareltje werd beloond, speeltjes werden gekocht en de wandelingen werden groter. De hondenschool werd bezocht en nu….. is Kareltje een tevreden goed luisterende hond. die het meubilair met rust laat en zijn tanden scherpt op een bijtbot en net als ik rustig in de tuin ligt als hij zijn vrouwtje aan het werk is.

 

Datum: 08-10-2012