04-12-2011    

"HET IS WEER ZOVER"

Donderdagochtend 11 uur…..het is weer zover, de trimtafel wordt binnengebracht en ik word verzocht er op te springen. Mijn voorpoten zet ik op de tafel, wacht op het zetje onder mijn billen en binnen no time sta ik op de trimtafel. Verder wordt er een trimjasje aangetrokken(niet bij mij hoor!) de stang wordt aan de trimtafel vast gedraaid en de koffer waar alle scheer en kam attributen in zitten wordt opengemaakt en het kammen kan gaan beginnen.

Er wordt van mij verwacht dat ik mooi stil sta, het liefst 1 voor 1 mijn pootjes aan geef en mocht ze een klein klitje tegen komen dan mag ik daar niet over zeuren. Nu wil ik niet moeilijk doen maar weet je hoelang zo’n knip en scheerbeurt duurt….. nee?….. nou zo’n 2 en een half uur!

Ach ze trimt nog niet zo lang dus ik mag blij zijn dat ik het tot nu toe aardig lukt…., ondertussen is mijn rug geknipt en wordt er kritisch gekeken wat ze het volgende gaat knippen! Mijn kont is aan de beurt. Ach je ze doet haar best en ik doe een schietgebedje want voor je het weet schiet ze uit met die schaar.

Alles tot nu toe goed gegaan, ik begin het wel een beetje te voelen dat ik al ruim een uur op die trimtafel sta, dus ik zet mijn spieren in werking, gelijk komt het commando Xero sta stil pfffff.... Tijd om mijn koppie te scheren…

Het bromding de tondeuse scheert als een grasmaaier over mijn hoofd, de haren vliegen in het rond en de haartjes die nog blijven liggen blaast vrouwtje met windkracht 8 van mijn hoofd af en ik vraag me serieus af of er nog wel haren op mijn hoofd staan. Dan is het tijd voor mijn oortjes …..

Gelukkig ik mag gaan zitten, de tondeuse bromt over mijn oren, hoor zachtjes zeggen Xero goed stil blijven zitten hoor anders……. Kijk daar wordt ik niet geruster op, hoop maar dat ze weet dat er niet meer gecoupeerd mag worden! Maar wonder boven wonder is alles goed gegaan …mijn flappies zitten er nog aan de laatste uitstekende haartjes die worden netjes tussen de vingers door weggeknipt…. Mijn binnenoortjes schoongemaakt…nu tijd voor mijn tanden….

Terwijl ik geduldig wacht op de heerlijk tandpasta die mij zo ten deel gaat vallen, kijk ik eens op de klok…. Half twee….. ik ga nog maar eens verzitten… kijk daar komt de pasta…. Mijn lip wordt zover omhoog getrokken dat ik bang ben dat ik achteraf een facelift moet ondergaan om alles weer strak te trekken, de tandenborstel gaat flink te keer in mijn bekkie dat als ik uit adem de zeepbellen uit mijn neus komen…eindelijk is het klaar …….ik mag van tafel

Samen lopen we de tuin in……kom Xero loop eens netjes, …. kom Xero mooi sta, laat even zien hoe mooi je bent….. Ja daahaag mooi sta, mooi zit…ik voel het aankomen …1 …2… drieeeeee ik ren de tuin in rol door het pas gemaaide gras…,.…. sta op ren naar binnen en schud me eens flink uit….………kom vrouwtje tijd om te stofzuigen!!!!

Datum: 04-12-2011