28-08-2011    

Het heeft even wat overredingskracht gekost om mijn tiepgeit weer achter de pc te krijgen,want ze had meer te doen dan iedere keer mijn belevenissen uit te typen. Ik kan er ook niks aan doen dat ik zoveel mee maak, ik moet het dan gewoon even van me af kunnen blaffen .

We zijn weer een week verder en ik ben er inmiddels achter wie Cobus is. Het is een langharig zwabber van 8.1 kilo schoon aan de haak, het is me toch een joekel. Het is een leuk joch, maar heeft wel last van kleptomanie, want hij pikt alles van mij of van de poesjes weg. Ik kan best wel wat missen, maar vindt het niet leuk dat hij alles gelijkt probeert te slopen.

Weet je wat wel leuk is met zo’n jonge adonis om je heen, het levert je megaveel kluifjes en knuffels op. Op je baasjes moet je even niet letten, want die zijn ineens ontoerekenings -vatbaar geworden. Ik verbaas me dan ook nog steeds dat er niet een busje is voor komen rijden om ze af te voeren.

Zomaar een voorbeeld: Als Cobus moet plassen wordt er met overslaande stem geroepen, ga je mee een plasje doen. Cobus kijkt mij aan en denkt heb je het tegen mij?
Voor hij de serre is uitgewaggeld (ja waggelen,want lopen kan ik het niet noemen) is hij al meerdere malen toe bejubeld, laat staan als hij dan een piepie of poepie doet in de tuin, dan gaat zo wat het dak eraf. Je schaamt je op zo’n moment verschrikkelijk, we hebben gelukkig een beetje besloten tuin dus een ander ziet het niet, maar dat gekke gedoe zet zich ook op straat voort. En als je pech hebt gaan ze zijn bolusjes ook nog bewonderen, het valt me nog mee dat ze er geen foto van maken. Ik heb er al eens aan zitten denken om ze op te geven voor Holland’s Got Talent want zo’n act hebben ze daar nog niet vertoond.

Cobus doet al net zo gek mee en dat baart me wel een beetje zorgen, maar misschien kan ik hem nog wat boevenstreken bijbrengen, want hij is wel leergierig en heeft de dingen best snel door.

Wat nog een voordeel is, mijn vrouwtje heeft altijd de gekke gewoonte om mijn snuit gelijk te bewerken als ik een duik in de waterbak heb genomen, dat is geen pretje hoor, maar nu hangt Cobus eronder om de druppels op te vangen, dus dat scheelt mij weer een hoop irritatie, want je hele coupe word geru´neerd als ze met een handdoek in de weer is.

Ook over zijn hulpvaardigheid heb ik niet te klagen hij heeft de tuin van de baasjes al goed onder poten genomen. Hij heeft een gangenstelsel gegraven waar ze bij de Noord/Zuidlijn in Amsterdam jaloers op zouden zijn.

Verder vindt hij zichzelf een hele bink,  zelfs mijn twee vrienden, samen goed voor een dikke 160 kilo hond loopt hij uit te dagen en als het dan te heet onder zijn pootjes wordt kan ik het weer opknappen.

En wat ik niet begrijp is….dat meneer vier maal daags een bak eten voorgeschoteld krijgt, terwijl het ik er met twee doen. Ik krijg dan een kluifje toegeworpen, maar eerlijk vind ik het niet. Ook met uitlaten wordt er niet zo precies gekeken, hij loopt om de haverklap door de straten te flaneren en doet net of hij de hunk van Ede is, terwijl ik het met ordinaire boswandelingen moet doen.

Hij is ook met grote regelmaat in de krabpaal te vinden, je begrijpt natuurlijk wel dat hij daar bij onze Oosterse dames geen bonuspunten mee scoort. De dames hebben dan ook al de nodige klappen uitgedeeld.

Nou Xero dit was het voorlopig weer, maar je bent weer helemaal op de hoogte van het wel en wee in EE.

Babs

Met dank aan: Babs en haar vrouwtje Zavage
Website: www.zavage.nl
Datum: 28-08-2011