20-02-2011    

Mijn ervaringen met de doggyride.

In het begin vond ik de doggyride helemaal niks, ik voelde me echt een beetje oud en afgedankt toen ze met het voorstel kwamen om een doggyride aan te willen schaffen, maar tegenwoordig zie ik er ook de positieve kanten van in. Als ik met mijn doggyride met open dak over de Veluwe rijd heb ik altijd veel bekijks en soms zijn er ook fans die me willen aaien. Nog even en ik mag poottekeningen uit gaan delen. Sinds ik me in mijn gele bolide verplaats heb ik de bijnaam van Ferari Bo gekregen of race monster gekregen.


Verder maak je enorm veel vrienden met zo'n blitse kar,want iedereen wil graag even een kijkje in mijn bolide nemen en menige hond wil er een proefrit mee maken. Vroeger zagen de reuen me nooit staan, maar tegenwoordig weten ze niet hoe snel ze op me af moeten komen rennen en ben ik ineens de populaire meid. Zo'n kar geeft status en aanzien en dan neem ik de ongemakken maar op de koop toe. En dan heb je nog de hondenvrienden die gezellig een stukje, met je mee rennen als je langs fietst en er zijn er zijn ook honden bij die je na blaffen, maar dat is pure jaloezie . Omdat ik een model hond ben, eentje die iedere baas zich zou wensen, moet ik vaak in en uit stappen om mensen te laten zien hoe gemakkelijk een hond in en uit kan stappen. Ik voel me soms net een weerhuisjes, van poppetje er in poppetje eruit. Inmiddels heb al aardig wat kilometers gereden met mijn bazen en zijn we volop in training voor de fietsvierdaagse in Nijmegen. Mijn bazen kregen bij de aflevering van de doggyride nog wat sportieve attributen en een biertender cadeau, hier kan ik tussendoor mijn dorst mee lessen.

Voor de nieuwkomers heb ik nog wat handige tips:

1. Ga nooit uit jezelf in een doggyride zitten,hierdoor loop je veel kluifjes en andere beloningen mis.

2. Doe vooral zo dom mogelijk en ga vooral niet de intelligente of slimme hond uithangen .Ook dan doe je jezelf tekort want mijn ervaring was dat elke domme handeling die ik deed me een brokje opleverde.

3. Zorg ervoor dat de baas dit ritueel dagelijks herhaald tot dat jij toe bent aan iets anders dan brokjes.

4. Ben je dan uiteindelijk in de fase beland dat je al in de doggyride zit ga dan ook niet gelijk rustig zitten of liggen. Aan elk commando BLIJF, ZIT of AF, zit namelijk een beloning vast en hou vooral de gezichten van je baasjes goed in de gaten.
Hoe moeilijker zei gaan kijken en harder ze gaan steunen ,des te groter worden de kluiven. In mijn geval werden het pensstaafjes.

5. Als je dan echt je buik vol hebt van al het lekkers gedraag je dan als de ideale hond,dit heeft als resultaat dat ze het leuk vinden om met je de weg op te gaan en ook wat vaker met je richting bos of heide gaan.

6. Zorg er voor dat je zoveel mogelijk met open dak rijd en zet dan vooral je allerliefste snoetje op ,dit levert namelijk veel leuke reacties op van passanten die tegen je gaan praten of ineens willen aaien. En je baas gaat je dan de hemel in prijzen ,ineens ben jij de beste ,de leukste en de liefste hond die er maar bestaat.

 
7. Deze tip is voor de baard en snordragende types onder ons,zo gauw de voorkant van de doggyride wordt dicht geritst ga dan achterin de kar zitten en bemoei je er vooral niet mee , want voor je het weet is je baard of sik een paar centimeter korter.

8. Dan nog een praktische tip voor de baasjes ,leg onder het doggyride kussen een antislipmat of een vloerbedekking staal (dit is stukken goedkoper ), dit voorkomt uitglijden en kan een hoop paniek voorkomen.

Bo

Met dank aan: Hanneke
Website: www.zavage.nl
Datum: 20-02-2011