07-08-2011    

Argos was 3,5 jaar toen kleindochter Steffie werd geboren. We zijn met korte bezoekjes begonnen om kennis te maken met Argos, want we gingen oppassen. Vanaf 3 maanden werd Steffie iedere vrijdag gebracht. Box, wippertje, alles was in huis, we hadden zelfs een kinderkamertje ingericht. Het was of we terug in de tijd gingen.

Argos heeft best moeten wennen. In het begin sliep ze veel, naarmate ze ouder werd en meer in de box lag, kwam er ook meer geluid uit. Als ik ze dan even liet huilen keek hij me aan van “hoor je d`r niet”. Ze lag ook wat meer op de grond te spelen en ging op onderzoek, Argos had natuurlijk ook oren en een neus, voorzichtig op ontdekkingsreis.
Toen ging ze lopen, Argos er achteraan. Hij stond of lag wel eens in de weg. We hebben haar geleerd om zelf te zeggen dat hij opzij moest gaan. Gaandeweg ging dat steeds beter. Nu krijgt hij zelfs een duwtje en gaat vanzelf opzij.

Nu is Steffie 2.5 jaar en een lekkere ondeugende meid. Ze zijn helemaal aan elkaar gewend, wat ze in het begin niet durfde, zoals een snoepje geven of een aai of knuffel is nu zo vanzelfsprekend. Is echt zo leuk om te zien. Argos staat `s ochtends al te piepen al hij d`r aan ziet komen. Steffie zorgt ook goed voor Argos. `s avonds vult ze zijn bak met brokken, ze delen de Kinderkoekjes(verpakt in2). Als we eten ligt Argos onder de kinderstoel, want er valt wel een wat. Argos liep ook altijd netjes naast de kinderwagen bij het uitlaten, tegenwoordig wil Steffie Argos vasthouden met uitlaten.  Dat doet hij zo voorzichtig.


Het meest onder de indruk is toch wel als Argos plast, want dan tilt hij zijn poot op, ze verteld dit aan iedereen die het horen wil en ze doet het nog voor ook .
Als ze samen aan het spelen zijn word Steffie ook wel eens omver gelopen hoor, maar dat hoort er ook bij. In het begin als Argos blafte was Steffie best wel van streek, ze huilde ook wel. Nu zegt ze: ja hoor ik hoor je wel.

Het is heerlijk om te zien hoe ze samen oprekken, als ze weer is opgehaald komt Argos altijd met z`n bal aan , want dan is het weer Argos tijd. We hebben sinds 3 maanden een 2e kleindochter Esmee van onze zoon, daar passen we ook op en alle spullen komen weer tevoorschijn, en Argos die vind het goed. Als Argos het zat is, gaat hij lekker naar zijn plek onder de trap waar niemand mag komen.

Groetjes,

 De baasjes van Argos-Nura

Met dank aan: Jeannette, Nico, Steffie en Argos
Datum: 07-08-2011