20-02-2011    

Tja, wat zou ik nou eens vertellen van onze Sem.....

Dat ze is geboren op 6 juni 2008 in Sliedrecht en de eerste 8 weken is opgegroeid bij twee
hele lieve schatten, dan bedoel ik natuurlijk Peter en Alice !!
Mede dankzij hun is Sem uitgegroeid tot een mooie gestroomde en ontzettende lieve knuffelbeer. Waar wij heel veel plezier aan mogen beleven, elke dag weer....
Bijna elke dag gaan we naar het bos bij ons in de buurt, dan lopen we wel twee uur te genieten. Sem van alle geurtjes om haar heen en ik van Sem, de heerlijke rust en de natuur.
Bij ons in het bos in de Bilt leven heel veel reetjes en konijntjes, die Sem erg interessant vindt. Nou zal je denken wat moet een boef met wild, maar die Sem van ons ontpopt zich als een echte jachthond zodra ze wat ruikt...hahaha
Ze blijft dan staan, neus in de wind en dan gaat ze ervandoor, als een echte jager.
Je moet haar dan zien rennen, ik lag me altijd dood !!Het is zo'n grappig gezicht, het konijntje razendsnel natuurlijk en Sem als een echte lompe boef erachteraan. Dan blijft ze weer eens staan en kijkt ze om haar heen, zo van huh ?? Waar is het konijntje nou??!!
Tja Sem, die dag zal nooit komen dat je een konijntje te pakken krijgt.....gelukkig maar zou ik best zielig vinden voor dat konijntje. Op een gegeven moment heeft ze wel door dat het een verloren strijd is en komt ze weer naar me toe. Maar ze heeft wel weer kunnen genieten van een avontuur met de konijnen in het bos.
Wat ze ook heerlijk vindt is water,elke plas moet ze doorheen en dan ook even snel een slokje drinken natuurlijk. Sem heeft haar vaste drinkboom in het bos, deed ik ook al met

 mijn herder toendertijd daar moet ze altijd even uit drinken, erg leuk om te zien !!
Op straat en in het bos wil ze iedereen even begroeten, als ze in het bos los loopt stelt niet iedereen dat op prijs. Vooral de bangerikken zien dan zo'n grote zwarte harige hond op hun afkomen, dan roep ik altijd maar, ze doet niks !! Ja, ja, zeggen sommige dan dat zeggen ze wel meer.....nee deze doet echt niks hoor. Ze wil eigenlijk alleen maar even gedag komen zeggen dat is alles. De meeste mensen hebben dan wel zoiets van ok, als jij het zegt zal het wel zo zijn. En krijgt ze dan toch wel een aai over haar bol, krijgt ze al met al toch haar zin.....hihihi.

In huis is echt een hond dat je soms denkt, van waar is Sem eigenlijk.
Dan ligt ze heerlijk op haar rug te slapen in de gang,of op de bank haar favoriete plek.
Ze is ontzettend makkelijk, blaft zo nu en dan als ze buiten in de tuin is en wat hoort.
Ze houdt enorm van knuffelen, wat ze heerlijk vindt is over haar buik geaaid te worden.
Gaat ze dan ook echt voor liggen....dan mogen we eigenlijk niet ophouden, als we dat toch doen dan gaat ze geluidjes maken, zo van h je moet blijven aaien.
Botten kluiven, tja welke hond straf je daarmee ?! En oren, die zijn binnen no time op....wat gaat dat snel zeg, dan bedoel ik de grootste varkensoren, die zijn z lekker.........
Heb eigenlijk in het verleden altijd herders gehad en een boomer, maar een boef kan ik eigenlijk iedereen aanraden. Het zijn echt, zulke, trouwe, lieve maar soms ook een tikkie eigenwijs maar dat mag !!.... grote knuffelberen.

We zijn echt blij om haar in ons midden te hebben en hopelijk nog voor een hele lange tijd....onze super semmy !!!!!


Groeten van Jeannette, Tim en Mike,

en niet te vergeten waar het allemaal om gaat onze SEMMY


 

Met dank aan: Jeannette, Tim, Mike en Semmy
Datum: 20-02-2011