29-05-2011    

Op 6 juni 2008 werd in Ede door de plaatselijke dierenspeciaalzaak en een sponsor van hondenbrokken een gooi gedaan om het wereldrecord honden wassen te verbeteren, om zo een plaatsje in het Guinness Book of Records te bemachtigen. Het oude record stond op 848 honden en dat werd ruimschoots verbroken. 1037 honden werden er gesopt, geföhnd en gekapt.

Het was een lust voor het oog om dat gade te slaan, want veel honden hadden andere plannen dan hun bazen en er moest soms heel wat overredingskracht aan te pas komen om de hond het bassin in te krijgen.

De bazen haalden van alles uit de kast om hun viervoeter het water in te krijgen, wat soms voor hilarische momenten zorgde.

De honden die de duik wel doorstaan hadden kregen na afloop een........

 stoere sjaal aangemeten en een heus zwemdiploma zoals Rocky deze trots toont.


Er waren allerlei activiteiten georganiseerd rondom het honden wasspektakel, zo kon de hond op de foto worden gezet en kon je kennis maken met Doggy Dance, waar Brigitte van Gestel met haar hond Twizzle de show stalen.


Verder werden er Agility en Flyball demonstraties getoond en er werd een....

 modeshow georganiseerd, waar menig hond de catwalk betrad om de laatste modetrends te tonen. De koningspoedel Charlotte betrad als een echte Kate Moss al heupwiegend de catwalk en genoot zichtbaar van alle aandacht van de toeschouwers.

De schnauzer family had er beduidend minder zin in en konden hun stoere outfit ook niet zo waarderen. Ze namen al vrij snel de zithouding aan, waar overigens geen beweging meer in te krijgen was. De laatste meters op de catwalk werden dan ook op de arm van hun bazinnetjes volbracht.

De kleding is bij de betere dierenspeciaalzaak te verkrijgen, maar ik verwacht niet dat het storm zal lopen. Ik zie mijn Snuf nog niet snel in een lichtblauw jumpertje rond dartelen en ook met de stoere pet zal snel korte metten worden gemaakt .Aan toeschouwers geen gebrek, de modellen werden dan ook allemaal luidkeels aangemoedigd door Bulletje B.

Kortom het was een leuke dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Zavage

 

Met dank aan: Zavage
Website: www.zavage.nl
Datum: 29-05-2011