15-05-2011    

Hallo allemaal,
Ik ben Bowie Jeavy From Looally. Ik ben op 3 december 2006 in Panningen geboren bij Leon en Marianne van de kennel From Looally. Op een gegeven moment mocht ik mee met
mijn baasjes naar Zoetermeer. Ik heb heel de reis lekker liggen slapen in de auto. Dat weet ik nog wel. In de tijd dat ik nog puppy was heb ik mijn baasje ’s nachts wel eens in de maling genomen: dan dacht mijn baasje dat ik midden in de nacht naar buiten moest om te plassen en dan ging ik lekker spelen buiten. Waarom niet toch? Inmiddels woon ik dus alweer wat jaartjes bij mijn baasjes in Zoetermeer. Ik hou ervan om op vakantie te gaan. Vooral naar de Veluwe. We gaan dan naar een mooi huisje in het bos. Ik weet ook al precies waar ik daar los mag: ik weet precies dat hel te vinden. Ik ga dan netjes zitten, zodat ze mijn riem los kunnen maken. En dan ren ik er gauw vandoor: lekker de bossen in. Alleen voordat we op vakantie gaan, en baasje is alle spullen in de auto aan het zetten, dan ben ik altijd behoorlijk zenuwachtig. Ik ga dan rondlopen door het huis, piepen en rondjesdraaien om mijn baasjes heen. Als ze me in de auto hebben gestopt, dan is het goed, dan weet ik dat ik mee mag. Maar ja, gek eigenlijk, ik mag altijd mee op vakantie, dus waarom ik nu dan steeds toch zo zenuwachtig ben dat weet ik ook niet.

Ja, en ik ben een bouvier dus ik wordt regelmatig gekamd door mijn vrouwelijke baasje. Ik heb er best wel een hekel aan. Blijf ik soms lekker liggen als ze me roept. Maar ja, ik moet toch mee naar buiten, dus loop ik heel langzaam… Maar als ik weer mooi ben gekamd, dan voelt dat toch ook wel weer fijn aan!

Regelmatig wordt ik ook geknipt. Vroeger altijd door ‘meneer Knip’ uit Panningen en nu door ‘Jolanda’ uit Rotterdam. Ik vind het altijd leuk om daar naar toe te gaan. Ik weet ook precies waar we naar toegaan als mijn baasjes zeggen dat we naar ‘Jolanda’ gaan. Soms gaan we na de knipbeurt ook wel eens met z’n allen wandelen. Maar dan heb ik niet zo’n zin meer. Ben een beetje moe van het knippen en het staan, nou ja, staan? Ik zit liever als ik wordt geknipt, gelukkig vind ‘Jolanda dat niet erg’.


Ja, en ik krijg een broertje erbij. ‘Brutus’ gaat hij heten. De bench staat al.............
in de woonkamer. Af en toe ga ik er in kijken of hij er al is! Ja, Brutus komt uit Rotterdam bij ‘Ary’ en ‘Jolanda’ vandaan. Ik heb gehoord dat het een dondersteen is. Nou dat was ik ook toen ik nog puppy was: ik heb bv een keer de toiletrollen uit het toilet gehaald en lekker zitten verscheuren. Leuk joh: heel de gang en woonkamer lagen vol met toiletpapier. Of ik heb lekker aan de plintjes zitten knabbelen. Ook heb ik een keer het zeil wat los lag in een vakantiehuisje kapot zitten knabbelen. Ja, het lag los en ik wilde daar liggen! Dus weg ermee! Alleen kostte het mijn baasjes wel een hoge rekening.
Als we op vakantie gaan, zorgen mijn baasjes ervoor dat ze altijd ook op de begane grond slapen. Net als thuis. Nou de laatste vakantie sliepen ze op de 1e verdieping (opa en oma sliepen op de begane grond). Nou dat vond ik niet leuk. Ik heb me zitten piepen onderaan de trap. Ik mistte mijn baasjes zo erg! Vrouwtje zei dat ze dit nooit meer zou doen. Voelde me zo alleen..terwijl ‘opa’ en ‘oma’ benden sliepen, maar dat is toch anders he?!

10 maal typisch Bowie

1. Als ik ’s morgens naar buiten ben geweest, dan moet ik daarna (wel als ik mijn rundvleesstaafje op heb) meteen weer naar buiten. Voordat mijn baasjes bv boodschappen kunnen gaan doen, ben ik al 2x uit geweest. Dat heb ik al van jongs af aan. Ik weet ook niet waarom ik dat heb. Maar als ik dus 2x achter elkaar ben uitgelaten dan is het goed en mogen ze van mij weggaan.

2. Ik hou erg van de sneeuw. Ik wordt altijd ‘sneeuwschuiver’ genoemd. Ik vind het heerlijk om mijn neus in de sneeuw te doen en zo de sneeuw weg te duwen.
3. Ik hou erg van ballen. Vooral als mijn baasjes hem weggooien, dan vind ik het leuk om de bal weer pakken. Ik hou vooral van kapotte ballen. Die kan ik makkelijker vasthouden, dan dat ze nog helemaal vol met lucht zitten.

4. Toen ik nog klein was lag ik altijd in de dressoirtafel. Zeg maar het blad onderin de tafel. Nu ben ik te groot ervoor geworden, dus leg ik mijn kop er lekker in. Kan ik alles goed in de gaten houden!

5. Ik was een hele slechte eter. Ik heb mijn baasjes soms tot wanhoop gedreven. Die maakte zich dan zo ongerust over mij. Nu heb ik lekker voer joh. En volgens mij krijg ik ook wat minder lekkers op een dag en dit voer ik ook super lekker joh! Ik gooi nu als ik klaar ben hard met mijn etensbak, zodat ze weten dat ik klaar ben! En dat is nu snel joh! Ja, gelukkig eten mijn baasjes altijd vroeg. Ik heb nu vaak zo’n trek. Als het wat langer duurt ga ik gewoon overal lopen snuffelen, dan weten ze dat ik wel weer wat lust en dat ze eten moeten gaan koken, want daarna krijg ik mijn eten.

6. Ik heb een hekel om op vloerbedekking te liggen. Ik zoek altijd koude plekjes op zoals laminaat of zeil.

7. Ik kan goed alleen zijn hoor. Maar baasje is gelukkig altijd thuis. Vrouwtje gaat soms weg. Ze zegt dan dat ze gaat werken. Ik vind dat niet altijd even leuk. Maar als ze weer thuiskomt bedolf ik haar altijd met knuffels!

8. Vrouwtje vind het altijd leuk om met me naar buiten te gaan. Zoveel dat ik soms even geen zin heb. ‘Opa’ zegt wel eens: vrouwtje vind het leuker om naar buiten te gaan, dan die ‘hond’. Soms is dat wel zo!

9. Tussen 20.00 uur en 20.30 uur krijg ik dagelijks mijn denta-stick. Ik weet precies wanneer het zover is, want dan ga ik mijn baasjes al aan zitten kijken.

10. Bij ‘opa’ en ‘oma’ heb ik mijn eigen kleedje. Alleen ligt het vloerkleed ook lekker hoor als ik een botje aan het eten ben. Ook hebben ze daar een kast in de woonkamer: ik duw hem steeds met mijn neus open, want daar ligt al het lekkers. Wel let ik erop dat mijn mannelijke baasje de deur niet dicht doet om me te plagen. Zolang die dat niet doet, steeds ik mijn neus overal in!!

Nou tot ziens allemaal. Ik vind het een hele eer dat ik wat over mezelf mocht vertellen op deze site. Mijn baasjes kunnen zich geen dag meer zonder mij voorstellen, maar ik ook niet zonder hen!! Ze houden veel van me en zorgen goed voor me! Ik ben hartstikke blij met ze.

Groetjes, en een pootje van Bowie.Met dank aan: Bowie en zijn baasjes Cynthia en Brian
Datum: 15-05-2011