08-05-2011    

Mijn naam is Pier, ik ben een rode standaard ruwhaar teckel en ik kom uit Friesland, ik ben geboren op 26 juli 2006 en ik woon samen met mijn baasjes in Roosendaal. Mijn vader is Red Rebel een troste dekteckel en mijn moeder komt uit de kennel ut it Doarp. Wij, ons ras dan, worden gebruikt om konijnen op te jagen.


Weet u hoe trouwens hoe ik aan de naam Pier kom, kijk de trotse friezen van vroeger hadden een grote held en dat was “ GOTE PIER” Koning der Friezen noemde hij zichzelf graag. Die trok vroeger met zijn eigen leger " De Zwarte Hoop" genoemd. Naar het Westen (lees Rijnsburg) om daar met rooftochten de zelfstandigheid van de TROTSE FRIES weer terug te krijgen. Wel gaaf he dat ik zo’n stoere naam heb.
 

Het liefste ren ik heel hard achter een tennisbal aan, jaha ik kan hard rennen hoor, kom niet voor niks aan die sterke spieren!.


Over die tennisbal gesproken, het fijnste (oke na het rennen dan) vind ik om dat gele omhulsel van de tennisbal af te knagen als dat er dan eindelijk af is, gebruik ik hem als kauwgombal, tja dat is niet voor niks hoor, want zo kom ik aan mijn sterke kaken!

Toen ik nog een stukje jonger was heb ik een keertje voor de gein mee gedaan met “de teckelrennen” ja niet dat ik de finish gehaald heb hoor welnee ik vond de andere hondjes veel interessanter dan aan de finish komen, mijn baasjes vonden dat helemaal niet erg. Ik ben ook een kei in dingen nadoen, u zal wel zeggen Pier wat bedoel je, nou ik zal het uitleggen, als er een ziekenauto of politieauto met gillende sirenes op de snelweg voorbij rijdt, kan ik het niet laten om mee te loeien, als ik geluk heb loeien de buurhonden gezellig met mee mee, wel tof he?! Vrouwtje vertelde tegen mevr Loes, dat ik erg lief was en rustig in huis, kijk dat is een goed begin maar toen kwam het en ja het is echt waar…. Ik ben gek op kussens slopen….. als er in mijn mandje een kussen legt…..tja kan ik me niet in houden en moet hij stuk, ik vergeet wel eens dat ik zulke sterke kaken heb tja daar kan ik toch niks aan doen of?

Groetjes en pootje Pier

Foto's puppy Pier
Pier (fotos van 28-04-2011)
Met dank aan: Pier en zijn vrouwtje Ethel
Datum: 08-05-2011