08-05-2011    

Wij zijn Asterix en Belixo

Wij zijn van het ras Grand Basset Griffon Vedeen en wij wonen samen met onze baasjes aan de rand van Roosendaal in een prachtige omgeving waar wij dichtbij huis, heerlijk kunnen wandelen en zwemmen. Wij zijn echte jachthonden en gaan dan ook graag naar het bos, waar we goed onze neuzen het werk kunnen laten doen, en als we dan een spoor ruiken ja dan moeten wij dat echt volgen, soms zijn we dan wel 15 tot 20 minuten aan het spoor volgen en vergeten wij onze baasjes, die weten ondertussen wel dat wij hetzelfde spoor terug volgen en gebruiken om weer bij onze baasjes hun auto te komen, als onze baasjes dan nog niet bij de auto zijn wachten wij geduldig bij de totdat de baasjes ook bij de auto gearriveerd zijn.
Eigenlijk kunnen wij heel goed luisteren, alleen is het wel eens moeilijk als wij een spoor ruiken. Maar ja in Frankrijk wordt ons ras nog steeds gebruikt voor de jacht. Niet meer zoals in vroegere tijden want dan joegen wij oorspronkelijk in zogenaamde packs, maar later is dat eigenlijk opgehouden te bestaan en is men overgegaan naar alleen jagende honden.

Kijk ik ben Asterix

Ik Asterix ben geboren in februari 2005 en nu dus 6 jaar oud, ik ben graag buiten, alleen als het regent tja dan lig ik liever op mijn kleedje in de kamer.

Kijk en ik ben Belixo


En ik Belixo ben geboren in November 2006 en nu dus 5 jaar oud, en soms kan ik best wel eens een beetje macho zijn. En ik zit er ook niet mee als het winter is, en ik zie een wak in het ijs, om er dan gewoon even in te springen om te gaan zwemmen.
Ik ga ook nog wel eens mee met mijn vrouwtje naar een knuffelmiddag bij mensen met altzheimer.

Foto's Asterix
Foto's Belixo
Foto's van Asterix en Belixo samen 

Met dank aan: Asterix en Belixo en hun vrouwtje Ria
Datum: 08-05-2011