02-12-2013    

Hallo Xero,

Inmiddels ben ik al 8 maanden in dienst bij zorginstelling Boevenvreugd in Wageningen en hebben ze me een vast contract aangeboden. Ze zijn erg tevreden over me en willen me steeds extra uren laten draaien, als ik niet uitkijk plannen ze me elke dag in en dat kan natuurlijk niet want ik heb ook een sociaal leven. Ik wil ook met Cobus door de bossen struinen en met mijn vrouwtje shoppen.

Ik heb nog eventjes een nieuwe collega gehad, Ming de Sharpei ,maar die had het al heel snel bekeken . Het was een stoere vent en ik kon prima met hem opschieten , maar hij voldeed niet aan het profiel wat ze zochten. Ze wilden iets met een hoge knuffelfactor en de bewoners zitten al de hele dag al tegen rimpels aan te kijken, dus die zien liever ook wat vrolijks binnen komen dan een rimpelige afstandelijke hond. Het is jammer want er is een groot tekort aan knuffelhonden en ik kan in mijn uppie ook niet alle etages beknuffelen en besnuffelen,want ook als kruimeldief maak ik me niet onverdienstelijk. Het is jammer dat Cobus zo'n grote mond heeft en wat eenkennig is, anders hadden we een duo baan kunnen nemen. Hij wil alleen met oma knuffelen en verder heeft hij meer kwaliteiten als bodyguard,maar daar zitten ze in een bejaardenhuis niet direct op te wachten,dus we blijven verder zoeken naar een geschikte kandidaat.

Het is best een zware baan, zo gauw ik uit de auto stap wordt er al van alles van me verwacht. Voor ik op de derde etage ben beland heb ik al een hoop geknuffel achter de rug. De bewoners van andere afdelingen en het personeel willen ook graag van mijn knuffeldiensten gebruik maken en dan ben ik de beroerdste niet om dat te weigeren.  En weet je dat er zoveel varianten van knuffelen zijn ? Bij de een hoef ik alleen de kop maar op schoot te leggen ,bij de ander mag ik gaan hangen ,maar er zijn ook mensen waarbij mijn kop tussen de handen beland en er heen en weer mee schudden en me plat knuffelen. Ook is er een mevrouw die ik elke keer moet voorzien van een dikke lebber in haar gezicht wat dan als snel overgaat in een complete wasbeurt, maar ze geniet er zo van en ik neem het er dan ook van, want thuis hoef ik zoiets niet te proberen.

Ik werk om de andere week samen met Truus een tweepotige collega en dan gaan we de kamers van de bewoners af om op locatie te knuffelen. Dit is geweldig want er worden dan koektrommels voor me geopend die voor andere gesloten blijven. Ik mag van wege mijn dieet eigenlijk geen koekjes, maar mijn vrouwtje is er gelukkig niet bij en Truus knijpt wel eens een oogje dicht, we zijn een goed team samen en goed op elkaar ingewerkt.

Mijn functie is inmiddels ook wat uitgebreid ,ik ga nu ook naast de rolstoel mee lopen om de bewoners naar de afdelingen te brengen. Ik had het naast de rolstoel lopen al heel snel door en als we buiten gaan wandelen gaat mijn vrouwtje ook mee en dan hebben we best veel bekijks. Ze vragen wel eens of ik een hulphond ben en dan zegt mijn vrouwtje volmondig JA. Ze zit dan keihard te liegen ,maar dat doet ze omdat ze bang is dat er anders weer met me geknuffeld moet worden en daar heeft ze niet altijd zin in. Xero ik denk dat het pure jaloezie is omdat alle aandacht naar mij toe gaat .

Mocht er tzt in mijn arbeidsstatus iets veranderen laat ik het je weten.

Babs

Met dank aan: Babs en haar vrouwtje Hanneke
Website: www.zavage.nl
Datum: 02-12-2013