03-11-2013    

Hey allemaal, mag ik me zelf even voorstellen ik ben Rico!!

Ze zeggen wel eens de ene zijn dood is de ander zijn brood en in mijn geval is dit wel een beetje waar dus.Mijn nieuwe papa en mama hadden altijd een teckeltje Ubbetje genaamd,maar hij is overleden en daardoor was er bij hun een plaatsje in huis gekomen dt door mij mooi kon worden opgevuld.Oeps heb ik even mazzel want jullie weten nog niet alles ........dus ik ga maar beginnen met wat ik mij kan herinneren.....

Ik ben dus Rico geboren 27-05-2013 in Clinge bij mensen thuis. Mijn nieuwe mama die zag een advertentie op Marktplaats staan met 4 beertjes van pups te koop in volgens de advertentie Nieuw-Namen.

Mama die belde naar hun en een niet al te vriendelijke vrouw zei dat er nog een reutje over was en dat ik 11 weken zou zijn.Papa en mama zijn gelijk in de auto gestapt en belde aan bij de woning waar ik zou zijn geboren. Ze mochten niet verder komen als het voorste stukje van de gang en ze vonden het er best wel ruiken daar. Ik was bang van hun en zocht troost bij wat toen dacht ik mijn vrouwtje was.


Mijn nieuwe mama vroeg naar mijn paspoortje en toen bleek dat de vrouw niet de waarheid verteld had, ik was namelijk al 15 weken oud en ook niet volgens de regels van de wet in orde. De dierenarts in Kapellebrug had namelijk een europees paspoort afgegeven zonder mij te chippen en aangezien dat verplicht is voor honden die na april 2013 zijn geboren was hij dus in gebreke. Ook had ik maar 1 puppie-enting gehad op 15 weken terwijl ik al klaar zou moeten zijn. En ook bleek dat ik van een ander nestje een zogenaamd overschotje was.
Nou ja zeg toen kwam ik er dus achter dat mijn oude vrouwtje het eigenlijk voor het geld deed, want zeg nou zelf dat kan toch niet anders?? Oef had ik even mazzel mijn nieuwe papa en mama namen mij toch mee.

 In de auto was ik een heel klein beetje veel panisch van angst want ja ik had niet meer gezien als een binnenplaatsje bij de mensen waar ik was geboren.De grote wereld vond ik ook erg eng en pffffff ik durfde gewoon niets buiten te doen van angst. Elk geluidje alles verschoot ik mij een hoedje. Weet je ik had wat uitgevonden op vloerkleed plassen en in mijn hondenmand enzo dat viel namelijk het minste op en grrrrr daar kwamen ze ook achter en toen moest ik het gedwongen buiten doen eng eng eng....Hey maar na 3 weken kreeg ik het toch door en doordat ik het buiten deed kreeg ik elke keer een lekker snoepje nou daar wilde ik dan wel voor gehoorzamen en nu zeggen ze dat ik al ruim 4 weken zindelijk ben.

Mijn papa en mama hebben mij bij de dierenarts ook helemaal laten nakijken,chippen en enten voor alles zodat ik ook mee naar buitenland enzo kan.Vind alles ook niet meer zo eng en auto rijden en wandelen vind ik heel erg leuk nu!! Ben al overal geweest joh,de wereld buiten is eigenlijk best wel leuk.Alleen vreemde mensen die mogen mij niet aanhalen brrrrrrrr stel je voor dat ze me weer terug brengen naar mijn geboortewoning NO WAY!!Ben stapel op mijn nieuwe papa en mama ze heten Adrie en Saskia maar ik zeg gewoon wafwaf........met andere honden heb ik geen problemen hun soms wel met mij grrrrrrrr en dan krijg ik weer een grauw of een snauw wat kan de wereld soms hard zijn he...............enfin als ik nog nieuws heb kom ik dat zeker weer vertellen.......een lebber van mij.........van WIE????

Ja van mij RICO

Met dank aan: Saskia en Adrie
Datum: 03-11-2013