18-08-2013    

ONZE 1E KENNISMAKING MET ONS NIEUWE PUPPY EBONY.

In het najaar van 2005 zijn wij (mijn mannetje en mijn zoon en ikzelf) enigszins, eigenlijk wel behoorlijk verdrietig op weg naar Belgi waar ik afspraken heb geregeld bij 2 fokkers om naar tevenpuppy’s te komen kijken. Verdrietig omdat onze vorige boefse Silva zo’n 2 weken eerder was overleden en verdrietig omdat wat eigenlijk zo’n leuke dag had moeten worden bij ons een akelig dubbel gevoel geeft. Onderweg dacht ik nog ”al zijn de puppy’s nog zo leuk, het zal nooit onze eigen vertrouwde Silva worden”. Nou daar heb ik wel gelijk ingekregen, het is nu onze eigen vertrouwde Ebony geworden!

We kwamen aan bij de 1e fokker, diep in de binnenlanden van Belgi en daar kregen we een mooi nestje te zien alleen mammie mochten we niet zien, daar werd geen duidelijke reden voor gegeven en pappie zat in een hok en mochten we niet benaderen omdat ie wel eens agressief zou kunnen zijn…..dat gaf ons toch een wat vreemd gevoel. We hebben mevrouw vriendelijk bedankt en zijn op weg gegaan naar fokker 2, ietsje meer de Nederlandse kant op.  We belden aan en hoorden een boef met donderend geblaf aanslaan zodat horen en zien je verging. De deur werd geopend en een enorme reu kwam naar buiten gestormd recht op ons af! Ik deed wat ik geleerd heb en bleef gewoon staan, de reu, die bij nader inzien Ebony’s papa was, kwam naar me toe, snuffelde aan me en ik was eigenlijk direct zijn vriendinnetje, kortom een hele waakse maar lieve en goed gesocialiseerde reu. De koffie stond klaar en onderwijl hebben we uitgebreid kennis gemaakt met Arrno, Ebony’s papa, ik was helemaal weg van hem en had hem het liefste k meegenomen.

N de koffie werden mama Zola en de pups gehaald en in de achtertuin gezet, samen met papa Arrno en dat was een waar feest om naar te kijken. Ebony was veruit de brutaalste en kreeg regelmatig flink op d’r kop van papa en dat ging met een hoop verbaal geweld en zogenaamde fysieke uitvallen, maar als je goed keek heeft hij haar nog niet met n poot aangeraakt. Allemensen, ze heeft het die “ouwe”ook wel moeilijk gemaakt, ze wist niet van ophouden, aldoor papa maar uitdagen! Wat dat betreft had ze meer respect voor mama, die hoefde haar maar met n strakke blik aan te kijken als ze zat te klieren en het was afgelopen!

Mijn mannetje en mijn zoon waren direct helemaal verliefd op haar, net als ik maar ik had wel zo mijn twijfels, ze was bovenmatig speels, wild en een echte doorzetter uhhh, zeg maar gerust een echte drammer, wat ze in haar koppie had zou en moest gebeuren!, die doorzetterige aard van haar is haar later in haar leven nog goed van pas gekomen!
En toen, toen….kwam het magische moment…..mijn mannetje bukte zich, pakte haar op en pupje Ebony nestelde zich heerlijk in zijn arm en toen…. je raadt het al…. pieste ze vol over hem heen!!! Mijn mannetje was volledig verkocht en moest en zou HAAR hebben!

Ik had mijn twijfels inmiddels ook overboord gezet en vond haar eigenlijk SUPER, vandaar dat ik haar SUPERBOEF EBONY heb genoemd!

En z hebben wij Ebony ontmoet en is ze tot ieders tevredenheid bij ons komen wonen en we hopen dat ze nog hl lang bij ons blijft!!

Heel veel knufs,

Superboef Ebony!
 


 

Hieronder 2 Filmpjes:
1: Ebony in bad
2: Ebony's eerste kennismaking met de fhn


 

Met dank aan: Heleen en Ebony
Datum: 18-08-2013