20-01-2013    

Midwinterwandeling Bouviersupporters 09-12-12 weer groot succes!
In de week voorafgaand aan 9 december had het elke keer al gesneeuwd. Daar wordt je blij van als je een winterwandeling organiseert want daar hoort natuurlijk sneeuw bij.

Vele aanmeldingen kwamen binnen dus dat beloofde weer heel veel goeds. Zoals elk jaar werden de midwinterhoornblazers uit Haaksbergen ook weer uitgenodigd en ook zij waren wederom razend enthousiast. ( blijkt uit het feit dat zij ook 5-tallig aanwezig waren)
Dit jaar hadden we voor het eerst een leuke afsluiting met heksenmaaltijd ( Tegen geringe vergoeding) voor de liefhebbers.
Op de dag zelf komt het ‘s morgens met bakken uit de lucht… en nee, geen sneeuw maar regen
 
Oh jee, wat nu ?? afbellen konden we niet meer want er kwamen mensen van heinde en ver … Onze voorjaarswandeling leerde ons dat bouviermensen zich niet laten wegjagen door een beetje (veel) regen dus : et geet oan !! hoe dan ook……
Die ochtend kreeg ik 3 afmeldingen, dus dat viel reuze mee 

Al op tijd vertrok ik naar de nieuwe startlocatie …( andere jaren starten we altijd bij de Watermolen, dit jaar echter voor het eerst vanaf de boerderij van vrienden van mij) Bordjes proberen in de grond te krijgen met pijlen … maar dat ging niet want de grond was bevroren. Gelukkig wist iedereen het ook te vinden zonder de wegwijzers. Iedereen was ruim op tijd (zelfs vanuit limburg en groningen) en ook de midwinterhoornblazers waren voltallig aanwezig …… en het mooiste : HET WAS DROOG !!!

Onder de prachtige tonen van de midwinterhoorn werden we het bos in geblazen. 23 Boefjes met hun baasjes hebben genoten, gezellig gekletst en de boeven hebben heerlijk prut geschoven… ( regen op een bevroren ondergrond  dus daar kun je wel iets bij voorstellen ) We hadden onze eigen grunningse hondenfluisteraar Bert Smallenbroek paraat voor akkefietjes…. Maar hij heeft een rustige middag gehad, hij heeft mensen wel van wat tips voorzien bij bv trekken aan de riem of uitvallen naar een andere hond. ( dit laatste kwam echter bijna niet voor, alles verliep zeer harmonieus)

Onderweg stonden de midwinterhoornblazers ons weer op te wachten en hebben we even een stevige jachtbitter genuttigd, die ging er in als koek.

En toen op naar de heksenmaaltijd… erwtensoep, goulashsoep en broodjes met spek etc…. Rond 17.00 uur vertrokken de laatste gasten huiswaarts na een gezellige middag en een overheerlijke winterkost maaltijd!

Ook de kerstman kwam nog even langs zoals je ziet ……

De volgende wandeling zal de midzomerwandeling worden …. waarschijnlijk begin Juni 2013…. En dan zijn er plannen om weer eens iets heel anders te doen…..

Houd je boef van water ? Vindt je boef de zee leuk ? vind je boef veel zand leuk ? Ga dan mee want………We gaan naar NOORDWIJK AAN ZEE………

Wil je graag mee, hou dan onze website www.bouviersupporters.nl in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief op info@bouviersupporters.nl ( dan krijg je automatisch de uitnodiging in je mailbox)

Met dank aan: Jantina
Website: www.bouviersupporters.nl
Datum: 20-01-2013