05-03-2011    

Stichting Bouviersupporters
Wat leuk dat je even een bezoekje komt brengen aan ons bericht op het prikbord van Xero. Wij zijn erg blij dat Xero een plekje op zijn prikbord heeft ingeruimd voor zijn mede-bouviers, die helaas noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuw thuis. Een groot hart, dat heeft Xero!

Wat doen wij? De Stichting Bouviersupporters bestaat uit een groep enthousiaste mensen dat zich actief inzet om voor herplaats- en asielbouviers zo snel mogelijk een nieuw, geschikt, liefdevol thuis te vinden. Wij doen dat door deze bouviers zo breed mogelijk in de
schijnwerpers te zetten. Gebruiken daarvoor diverse media
(dus ook het prikbord van Xero) en werken nauw samen met andere organisaties om deze doelstelling te kunnen realiseren.

Wij hebben ook jouw hulp nodig! Als jij met ons meekijkt en meedoet, vergroot dat ons netwerk. En daarmee de kansen voor de bouviers om zo snel mogelijk aan de man(d) te komen!

Elke maand verspreidt de Stichting Bouviersupporters het Online Bouviersupporters Magazine in PDF-format (te openen met het gratis en risicoloos te downloaden programma acrobat reader). In dit Magazine kun je zien welke bouviers er in de afgelopen maand zijn herplaatst. Je kunt meegenieten met alle berichten die we hebben ontvangen in de loop van de maand van de nieuwe eigenaren van een adoptiebouvier. We geven algemene informatie over het houden van bouviers, maar ook over het gedrag, de gezondheid en de leuke activiteiten die je met je bouvier kunt ondernemen. En we geven een kijkje in onze keuken, als het gaat om de andere leuke en ook minder leuke kanten van de bemiddeling!

Wil je het Online Bouviersupporters Magazine elke maand in je emailbox ontvangen?
Meld je dan aan via bouviersupporters@hotmail.nl onder vermelding van ‘Aanmelding Online Bouviersupporters Magazine’.

Wil je de Bouviersupporters actief supporten? Dat kan!
Rabobank Haaksbergen, bankrekeningnummer 16.04.49.286
t.n.v. Stichting Bouviersupporters

Bo, die je in het logo linksboven door wat grassprieten heen aankijkt, is de reden van ontstaan van de Stichting Bouviersupporters. De jongen werd zwervend aangetroffen, doodsbang voor alles, zwaar verwaarloosd. Hij greep zijn tweede kans met alle vier zijn poten aan en was een fantastische bouvier, een betrouwbare, blije en loyale huisgenoot voor mens en dier. Ondanks alles wat hij had meegemaakt. Het verdriet was enorm toen Bo bijna precies 2 jaar na zijn adoptie afscheid nam van het leven. Maar in de Stichting Bouviersupporters blijft hij voortbestaan!

Andor, de bouvier rechtsonder in het logo, is de allereerste bouvier die door de Bouviersupporters bemiddeld is. Hij had ook het een en ander meegemaakt. Zijn tanden waren er aan een kant van zijn bek uitgeslagen. Ook hij werd zwervend aangetroffen en werkte niet echt mee om weer in de mensenwereld terecht te komen. Waarschijnlijk heel terecht … volkomen misbegrepen belandde Andor in een asiel in BelgiŽ, waar hij een aantal jaren alleen in een kennel heeft doorgebracht. Zijn eten en drinken werden onder de deur door geschoven, zijn behoefte deed hij in de kennel. Af en toe ging de hogedrukspuit erover zodat het weer een beetje schoon was. Gelukkig kwam Andor in een Nederlands asiel terecht, waar ze minder bang voor hem waren en met hem aan de slag gingen. En erachter kwamen dat Andor geen slechte bedoelingen, maar wel slechte ervaringen had. Hij was geen bouvier die overal terecht kon, maar de baas die hem adopteerde, was perfect. Andor en zijn baasje hebben gedurende 1,5 jaar volop van elkaar genoten. Het verdriet om zijn afscheid was enorm. Zoals iemand heel mooi zei: een liefdevol afscheid van een waardevol leven. En dat was het ook.

Groetjes Ylona en Jantina

Met dank aan: Ylona en Jantina
Website: www.bouviersupporters.nl
Datum: 05-03-2011