13-05-2012    

Mona een 4 jaar oude bouvierreu
Toegegeven, Mona is een aparte naam voor een blonde bouvierreu maar dat kan Mona niks schelen, die luistert er heus wel naar en heeft er verder niks geen last van.

Mona is een prachtige blonde bouvierkerel, nog maar 4 jaartjes oud. Hij genoot samen met zijn vrouwtje van het leven. Ze genoten van elkaar. Mona kreeg heel veel aandacht en liefde, maar echt opgevoed werd hij niet. Hij keutelde samen met het vrouwtje lekker rundum hause en vond het allemaal wel best. Helaas kon het vrouwtje wegens gezondheidsproblemen niet langer thuisblijven en voor Mona zorgen. Dit tot groot verdriet van de (klein-)kinderen. Het liefst zouden ze Mona zelf adopteren, maar dat gaat gewoonweg niet omdat ze Mona niet kunnen bieden wat hij verdient.

Mona beheerst dus niet de basiscommando’s, aan de lijn trekt hij flink en als je hem loslaat, gaat hij heerlijk de buurt in om te kijken wat er allemaal gebeurt. Want gezelligheid, daar houdt Mona wel van. En Mona vindt honden en kinderen ook helemaal leuk. Maar geef je hem de gelegenheid, dan kun je dus roepen tot je een ons weegt maar dan heeft Mona even andere zaken aan ’t heuft.

Van bouviers wordt gezegd: als je ze geen leiding geeft dan regelen ze het zelf allemaal wel … niet heel herkenbaar als het om Mona gaat. In die zin dat hij geen gefrustreerde bouvier is omdat hij de gebruikelijke regels niet mee heeft gekregen. Misschien komt dat ook omdat hij wel degelijk begrenzingen had doordat hij veel tijd in en om huis doorbracht samen met zijn vrouwtje.

Hoe dan ook, Mona is een grote lieverd die echt nog wel even naar school moet samen met zijn baasjes om de spelregels van de maatschappij te leren. Op de vraag wat de (klein-)kinderen graag voor Mona zien in zijn nieuwe thuis was het antwoord: Liefst wat oudere mensen, met bouvierervaring, die met veel tijd, geduld en liefde Mona gaan opvoeden. Die ook veel tijd en aandacht voor Mona kunnen hebben. Want dat is Mona gewend. Hij kan beslist met kinderen, maar hij is ook wel gewend alleen met het vrouwtje te zijn die veel aandacht aan hem gaf. En dat zien we het allerliefste voor hem. Kleinkinderen zijn geen enkel probleem. Mona heeft wel een flinke hekel aan katten, dus dat gaat niet samen.


En: omdat Mona van (o)ma is, is eigenlijk alleen het allerbeste thuis goed genoeg voor hem. En is er een grote behoefte dat de nieuwe eigenaren hen, via mail of telefoon, op de hoogte houden hoe het met Mona gaat.

Heb je interesse voor Mona? Super! We verheugen ons op je reactie, die je mag sturen naar bouvierbemiddeling@hotmail.nl. Vertel ons in geuren en kleuren waarom je Mona zo leuk vindt, wat je hem graag wilt bieden en wat jouw ervaring met bouviers (of honden in het algemeen) is!


 

Met dank aan: Ylona
Website: www.bouvierbemiddeling.nl
Datum: 13-05-2012