22-04-2012    

DE GOEDE AFLOOP VOOR GIZMO
 

Gizmo
Gizmo, een prachtige 7-jarige bouvierreu, had in een half jaar tijd zowel zijn oude baasje als zijn eigen hondenmaatje verloren. Gizmo kwam bij familie terecht die met overtuiging en vol goede bedoelingen en met heel veel liefde voor hem wilden zorgen. Maar helaas hadden zij niet de mogelijkheid om dezelfde hoeveelheid tijd en aandacht aan hem te geven als hij bij zijn vorige baasje had. Het verdriet was ontzettend groot, maar het ging niet goed met Gizmo. En dus stelden de baasjes het belang van Gizmo voorop.

Er werden heel mooie gegadigden gevonden voor Gizmo en het afscheid leek definitief. Het werd de baasjes teveel: het afscheid van Gizmo zelf, maar ook alles waar Gizmo symbool voor staat. Zijn vorige baasje, het plezier wat zij samen hebben gehad … het kwam allemaal naar boven en men kwam tot de conclusie dat het afscheid voor hen op deze manier onmogelijk was.

Wel moest er wat gebeuren. En binnen de eigen omgeving werd een oplossing gevonden waardoor Gizmo in de familie kon blijven. Dit gaf heel veel rust. En Gizmo kreeg hiermee weer de aandacht en beweging die hij zo nodig had. De liefde, die kreeg hij sowieso wel!

Dat was natuurlijk mooi nieuws … maar de geinteresseerden voor Gizmo waren ernstig teleurgesteld. Zij hadden zich heel erg verheugd op zijn komst. En zijn komst was ook erg gewenst, de bouvier in huis werd verschrikkelijk gemist. Wij hebben subiet een oproep verstuurd aan de bouvierfokkers, met het verzoek of zij ons konden helpen. De reacties waren geweldig. Sommigen konden ons inderdaad helpen, anderen niet maar wilden ons wel succes wensen. Mooi toch, dat de fokkers zo meeleven? Wij hebben het erg gewaardeerd!

Nog de volgende dag konden de geÔnteresseerden kennismaken met een jonge bouvierpup en ze waren verkocht … die bouvierpup bleek nog een broertje te hebben dat een thuis zocht. En wij hadden nog mensen op onze wachtlijst staan waarvan we dachten: we wagen er maar eens een mailtje aan … Zij wilden eigenlijk geen pup maar we kregen een mail terug waarvan de eerste zin was: “Ylona, wat doe je ons aan …”. Grinnik … nou ja, je hoeft het niet te doen, natuurlijk! Maar dat deden ze wel.

Einde van het verhaal: Gizmo mag heerlijk bij zijn eigen familie blijven, en mede dankzij de onverwachte maar goede afloop voor Gizmo hebben twee kleine bouvierpups twee gezinnen heel erg gelukkig gemaakt. Als dat geen goede afloop is ….

Ylona
 


Oorspronkelijke
oproepje van 1 april 2012Gizmo zoekt een warm mandje


Informatie Gizmo
En hier is kanjer Gizmo! Geboren op 1 augustus 2004, gestroomd, geŽnt, ontwormd en gechipt.

Gizmo is heel erg lief en aanhankelijk. Hij doet geen vlieg kwaad en is gek op alle kinderen. En andere honden. Is altijd samen geweest met zijn grote maat Maestro, die helaas een half jaar geleden overleden is. Gizmo mist zijn maatje heel erg … En: Gizmo kan heel slecht alleen zijn; 2 tot 3 uur is wel het maximum, anders raakt hij in paniek. Hij is niet echt een bench gewend maar daar wordt hij wel op getraind. Als de deur van de bench dicht is, raakt Gizmo in paniek, maar als het deurtje open is, vindt hij het wel prima en blijft keurig liggen.

Gizmo luistert prima maar kan af en toe zo eigenwijs zijn als een bouvier … hij loopt los keurig mee, aan de riem kan hij wat trekken maar dat wordt wel steeds minder met het klimmen der jaren. Hij is lekker nieuwsgierig, speels en je zou hem echt geen 7 jaar geven. Hij wil heel graag rennen in het bos en over weilanden. Dan lijkt hij wel een blij lammetje, als je hem ziet rennen ….

Gizmo is kerngezond. Hij kan heel goed met andere honden omgaan en wil graag met ze spelen en ravotten; groot of klein, dat maakt allemaal niks uit. Maar: met katten heeft hij helemaal niks.

De baasjes zoeken voor Gizmo een liefdevol gezin, dat veel liefde, aandacht en tijd voor hem heeft. Die de ruimte hebben en hem een mooie, plezierige tijd kunnen geven. Zij willen heel graag contact houden met de nieuwe baasjes en op de hoogte blijven hoe het met Gizmo gaat. Foto’s en mailtjes zijn van harte welkom …. En misschien, als Gizmo gewend is, dat ze hem een keer mogen komen bezoeken. Natuurlijk in overleg met het nieuwe gezin. Vooral voor de zoon des huizes heel belangrijk. De baasjes hebben heel veel verdriet om het komende afscheid, maar het belang van Gizmo staat voorop. Gizmo komt nu, door omstandigheden, echt tekort.


Zie jij het wel zitten met gezellige Gizmo? Hartstikke leuk! Stuur snel een mailtje naar: bouvierbemiddeling@hotmail.nl! En vertel ons waarom jij Gizmo zo leuk vindt, wat jij Gizmo te bieden hebt en welke ervaring je hebt met bouviers, en/of honden in het algemeen! We zien je reactie met veel plezier tegemoet.

Update 26-03-2012
Wij hadden een prachtige gegadigde voor Gizmo, maar dat is een oudere dame alleen ... Gizmo is voor haar te groot en te sterk. Hij is actiever dan je van een 7-jarige zou verwachten.

Gizmo heeft altijd samen gewoond met een baasje en een andere hond. In een half jaar tijd is hij zijn baasje en zijn hondenmaatje kwijt geraakt. Het baasje werd opgenomen in een verzorgingsthuis, de andere hond overleed. Van altijd samen met deze twee belangrijkste vrienden in zijn leven, ging hij naar de ex van zijn voormalige baasje. Die houdt van hem, is gek met hem, maar is ook veel aan het werk. Net zoals haar nieuwe partner. Gizmo moet 12 uur per dag alleen thuis zijn. En dat redt hij niet ....

Gizmo is heel lief, aanhankelijk, speels en dringend op zoek naar een thuis waar mensen en honden zijn. Waar hij gezelschap heeft. Hij zoekt een stabiele, rustige basis bij mensen die veel tijd en aandacht voor hem hebben. Gizmo heeft een stamboom.

Met dank aan: Ylona van BouvierBemiddeling
Website: bouvierbemiddeling.nl
Datum: 22-04-2012