26-02-2012    

Even een woordje vooraf

Mijn baasjes en ik  vinden het zo super dat mevr Ylona zich zo inzet voor ons hondjes!
Daarom willen wij haar en de hondjes die een warm mandje zoeken heel graag een handje helpen met ons item "ik zoek een warm mandje"

Groetjes en dikke knuf  Xero
 


Zoals je van de BouvierBemiddeling mag verwachten, bieden wij hulp bij herplaatsing van bouviers. En aan bouvierbaasjes. In verband met dit laatste voldoen wij graag aan het verzoek om hulp dat wij hebben ontvangen van bekenden van ons, die al geruime tijd geleden een bouvierteefje via ons hebben geadopteerd. Zij hebben ons het verzoek gedaan mee te helpen een nieuw thuis te vinden voor Nena, een 15 maanden oude Newfoundlander teef. Het is niet hun hond, maar zij hadden Nena wel graag willen helpen. Dat ging helaas niet goed met hun al aanwezige bouvierdames. Het lot van Nena gaat hun aan het hart. En ja hoor, dan helpen wij graag. Bij deze!

Nena
Nena is een prachtig, 15 maanden oude Newfoundlander teefje, waarvoor helaas een nieuw thuis moet worden gezocht. Het lukt de huidige baasjes niet om Nena goed op te voeden en waarschijnlijk heeft Nena ook wel aardig dominante trekjes, waardoor het niet goed lukt. Bovendien is er veel hectiek in het huishouden, waardoor er misschien ook wat minder tijd voor aandacht is. Ze pakt je hand als ze geaaid wil worden, en springt huizenhoog tegen je op. Maar dat is met de juiste correcties wel onder controle te krijgen.

Nena is kort geplaatst geweest bij bekenden van ons, die via ons alweer enige tijd geleden een bouvierteefje hebben geadopteerd. Zij hadden al een ouder bouvierteefje. Hoewel er veel goede wil was bij deze mensen om Nena een kans te geven, klikte het niet met de beide bouvierdames. Nu hebben deze mensen ons gevraagd of wij willen helpen bij de zoektocht naar een nieuw, geschikt thuis voor Nena. Natuurlijk willen we dat!

De ervaring van deze mensen met Nena was goed. Ze is heel lief, aanhankelijk. Zij menen dat Nena het beste tot haar recht komt bij een stel of iemand alleen, die ervaring hebben met Newfoundlanders. Nena heeft een behoorlijke beschermingsdrift. Deze mensen menen dat Nena een leuke jonge hond is, heel speels maar helaas niet juist opgevoed. Zij is een week bij deze mensen thuis geweest.

Nena is zindelijk, gewend om in huis te leven en is gewend aan kinderen. Maar ze kan wel een beetje jaloers zijn … Vandaar dat Nena bij voorkeur bij een stel of persoon zonder kinderen wordt geplaatst.

Nena is gewend aan andere dieren, zoals katten en kippen. Helaas heeft Nena het de laatste tijd niet meer zo begrepen op de katten en kippen. Nena’s gedrag is aan het veranderen en ze heeft duidelijke, consequente leiding nodig.

Nena heeft moeite zich te schikken naar andere honden, waarschijnlijk door haar aanwezige dominantie.

Nena woont op dit moment in Goch. Dit ligt op 19 km afstand vanaf Boxmeer over de Duitse grens.

Zie je het wel zitten met Nena?
Stuur dan snel een mailtje naar bouvierbemiddeling@hotmail.nl en vertel ons waarom je Nena graag een nieuw thuis en een nieuwe kans zou willen en kunnen bieden. En vertel vooral ook van je eigen kennis en ervaringen met jonge, puberende Newfoundlanders (of grote honden in het algemeen). Wij verheugen ons op je reactie!!!

Met dank aan: Ylona BouvierBeniddeling
Website: www.bouvierbemiddeling.nl
Datum: 26-02-2012