12-02-2012    

Vanaf november 2011 is het een feit: www.RemcoEnCo.nl is online!

Dit particuliere initiatief heeft als doel om extra aandacht te vragen voor de minder kansrijke asieldieren. Dit zijn bijvoorbeeld dieren die al lang in het asiel verblijven, asieldieren die een handicap en/of ziekte hebben of asieldieren die gewoonweg “te oud” zijn voor de meeste mensen in de maatschappij.  Maar ook deze dieren verdienen een kans!

Omdat ieder dier, zoals ieder mens verschillend is, is het voor asielen vaak zoeken naar nčt die juiste persoon die voor het dier valt en waar het dier op zijn plaats is.
Want wat voor de ene baas een probleem is, kan voor de andere baas juist wenselijk zijn.

Om de groep mensen met een groot dierenhart, die juist op zoek zijn naar een “minder kansrijk” asieldier het zoeken te vergemakkelijken, is Remco&Co in het leven geroepen.
Op www.RemcoEnCo.nl en op www.asieldierenherplaatsing.nl (gekoppeld aan elkaar) vindt een potentiele baas een foto overzicht van honden, katten en overige dieren.

De herplaatsing en informatieverstrekking van de dieren wordt volledig door het asiel verzorgd. RemcoEnCo.nl en Asieldierenherplaatsing.nl is alleen een medium om deze dieren extra onder de aandacht te brengen en linkt rechtstreeks naar de website van de organisatie waar het dier verblijft.

Achter dit initiatief zit Remco Liefers, 34 jaar.
Op mijn 13e ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in het dierenasiel in Zwolle, omdat wij thuis geen dieren konden hebben ivm de allergie van een familielid. Tien jaar later kwam ik in dienst van het asiel, als dierverzorger, met name gericht op de honden.

In de tussentijd kreeg ik mijn eerste hond: de 8 jarige Duitse Herder/ Ierse Wolfshond kruising “Robbie”. Een geweldig grote, maar ook geweldig lieve hond. Na een jaar kwam het 1 jarige Griekse bastaardje “Daisy” erbij. En Toen Robbie in 2002 overleed kwam de 6 maanden jonge Greyhoundkruising “Ginger” in ons leven. En waar twee honden zijn, kan een derde er ook nog wel bij... Mastin Espagnol “Vida” had twee jaar lang aan een ketting gelegen en zat vervolgens al 5 jaar in een asiel in Spanje, mede doordat ze zo angstig was voor mensen. Dus is Vida overgekomen en heeft zich prima aangepast aan het leven in huis. Onderling klikte het erg goed tussen de honden en ook met de twee poezen in huis. Toen Khyvan, een Jack Russell, op 12,5 jarige leeftijd in het asiel van Kampen kwam en daar langere tijd verbleef, zijn we wezen kijken en ook Khyvan ging mee naar huis.

Vida is inmiddels overleden en de 6 jarige Mastin Espagnol “Senna” maakte de roedel van vier weer compleet in juli 2011. Khyvan is inmiddels ruim 16, Ginger bijna 10 en Daisy ook al weer 12 jaar. Allemaal senioren dus.

In december 2010 ben ik van baan veranderd en heb ik het asielwereldje ingeruild voor het werk op een school, maar ik zag wel de noodzaak om de asieldieren met een “mankement” extra onder de aandacht te brengen. Veel mensen wandelen aan deze dieren voorbij, omdat ze te oud zijn, of misschien niet zo gemakkelijk zijn. Toch hebben deze dieren vaak een geweldig karakter en passen ze prima, mits ze herplaatst worden in een juiste situatie. Want immers: “op ieder potje, past een dekseltje!”

Bent u benieuwd geworden naar deze honden en katten, of overige dieren waar men vaak niet aan denkt dat ze ook in een asiel verblijven? Kijkt u dan op www.remcoENco.nl en op www.asieldierenherplaatsing.nl

Met dank aan: Remco
Website: www.remcoEnco.nl
Datum: 12-02-2012