22-01-2012    

Hallo allemaal,
Hier vertellen veel vriendje"(met foto) hoe ze aan hun naam komen en wat hun naam betekent.Wel vetcoolgaaf he dat er zoveel vriendjes  ingestuurd hebben!! Ik heb de foto's met verhaaltjes geplaatst in volgorde van binnenkomst. Veel plezier met al die 95 mooie foto's en leuke verklaringen van de namen.

Xero

Dana, Casanova, Pay-Go en Dunwa van: Mevr Corry

Zo zijn wij op de namen gekomen van onze vier kanjers.

DANA was vier jaar toen ze bij ons kwam dus die heeft haar naam gekregen van haar vorige baasjes.


Op CASANOVA heb ik best een poosje moeten wachten. Ik wilde dolgraag een pup van Rancho en Cheyenne. Ik heb hem heel veel meegemaakt bij de fokker en hij was mijn kleine Casanova ik was helemaal verliefd op hem.


PAY-GO betekend in het tibetaanse witte hond. En dat vonden wij wel bij hem passen.


CUNWA was een heel klein pupje en cunwa betekend in het tibetaans kleintje.


Dus zo zijn wij aan de namen van onze honden gekomen.
 

Nikie, Jazz, Yunishka en Prince van: Mevr Carin

Mijn eerste Boef Nikie is vernoemd naar mijn paard Rolenique dat ik altijd Nikie noemde.


Jazz is vernoemd naar een cd van Queen, all that Jazz. Ik ben een enorme Queen-fan, dus vandaar.


Yunishka is een samenvatting van de huisgenootjes van mamma Xena. Toendertijd waren YUtah, aNISHa, Kyra en yelinA in huis. Automatisch kreeg ze Xena's naam natuurlijk achter de hare, dus toen werd het Yunishka-Xena.De eerste paar weken heette mijn favorietje Zalmpie omdat ze een zalmkleurig bandje om had.


Prince is een verhaal apart. Toen hij werd geboren kreeg hij een paars bandje om, vanaf dat moment was hij mijn kleine paarse prinsje (door Purple Rain van Prince). Op z'n stamboom heet hij Faust-Xena, de baasjes waar hij ging wonen noemden hem Django.Toen hij na een paar dagen terug kwam bij Peter en Alice en we besloten dat dit ventje bij mij zou komen wonen kon ik niet anders dan hem Prince noemen.

Groetjes, Carin.
 

Miep, Opa, Turbo, Doerak, Tante Mien, Tante Beth, Droppie, Bobby, Babs, Cobus,  Sumy, Tarkan, Neef B, Yentl, Isis en Cédric van: mevr Zavage

Miep
Mijn eerste bouvier hadden ze in het asiel Does genoemd,zij was als zwerver binnen gebracht . Het was een echte Miep ,vandaar die naam.


Opa
Opa heb ik ook uit het asiel gehaald en zijn stamboomnaam was Erwin van de Vierwind. Het was al een man op leeftijd en toen hij bij me kwam wonen heb ik hem omgedoopt tot opa. Ik vond Erwin niet bepaald een hondennaam . Was altijd wel leuk als je hem riep en er toevallig een oudere man in de buurt was, er werd dan steevast omgekeken en heel verbaasd gereageerd.


Turbo
Turbo had zijn naam al toen hij in het asiel belande ,hij deed zijn naam geen eer aan en was niet vooruit te branden. ,daar hebben we toen snel verandering in gebracht.
Doerak
Heette Robbie in het asiel,maar na twee dagen heb ik daar Doerak van gemaakt ,want het was een vreselijke dondersteen en deed zijn naam wel eer aan.


Tante Mien
Zij was in beslag genomen en in het asiel hadden ze haar Skinny genoemd omdat ze zo vreselijk mager was . Toen ik haar na ruim 8 maanden mee naar huis kon nemen woog ze slechts 24 kilo .Ik dacht die naam gaan we niet houden ,want hoop toch dat ze binnen de korstte tijd weer een lekkere speklap is . Het was een hele gezellige teef en tante Mien vond ik wel iets knus en gezelligs hebben.
Boby Lady van de Kiezelhof
Boby Lady vond ik zo’n mond vol,vandaar dat we het afgekort hebben naar Bo ,had eigenlijk Beau (vr) moeten zijn .


Babs
Vindt het een leuke mutserige naam en pas ook wel bij haar , en ligt ook goed in het gehoor.
Cobus
Hij past hier niet alleen goed bij het bankstel ,maar ook goed in het straatbeeld . Hier heten ze allemaal Teddy,Bram,Piet en Klaas en dan kun je niet et een Roderick of Evert Jan aan komen.
Dan hebben we ook  nog een tante Beth gehad . Zij zat bij haar vorige eigenaar  met zoon en dochter  aan de  verwarming  vast gebonden. Ze zijn in  in beslag genomen  en hebben jaren op het asiel gebivakkeerd. Op het asiel hadden ze haar Lut genoemd,maar dat vond ik niet klinken ,als ik dan in het bos liep en haar riep keken de mensen echt achterom en dachten dat ik iets anders zei. Heb haar tante Beth genoemd vond dit wel toepasselijk bij haar iets te strak gespannen lijfje.  

Heb nog een leuke anekdote over haar, haar dochter was een klein wit hondje en op een keer was ik in de dierenspeciaalzaak met haar (ze liep altijd los,dat kon in die tijd nog zonder gelijk op de bon te worden geslingerd ) en ik stond  bij de kassa af te rekenen, kwam ze ineens  aanlopen met een witte in haar bek. Had ze het beestje uit een rennetje gehaald ,ik kon later ook niet meer op dat winkelcentrum komen met haar ,want iedere keer liep ze richting de dierenzaak. Ik heb later een witte  kitten (lapjeskat ) uit het asiel gehaald en daar heeft ze jaren over lopen moederen en mee lopen slepen. 

Later kwam  Druppel er bij ,heb haar snel Droppie genoemd want anders zou je denken dat ze niet zindelijk zou zijn. Dat was een dame op leeftijd die mij echt heeft uitgezocht, ze heeft toch nog zeven mooie jaren bij ons door  mogen brengen.


Omdat Doerak was overleden gingen we weer naar het asiel voor een maatje voor Mien ,helaas zat er geen geschikte hond ,maar viel het oog op  een Siamees. Ze was naar het asiel gebracht omdat ze geen nesten meer mocht krijgen, dus toen de kittens de deur uit waren  en zij geen geld meer in het laatje bracht moest zij ook de deur uit. Ze heette Queen ,maar ze gedroeg zich niet zo. Ze viel mens en honden aan en omdat ze een wat corpulent buikje had hebben we haar Sumy genoemd, naar de Sumo worstelaars. We werden zo verliefd op het ras dat er zich als snel een tweede Siamees aan diende genaamd Tarkan.
Ik wilde graag een beetje buitenlands  klinkende naam voor hem hebben  en in die periode was Tarkan de Turkse zanger erg populair.  Die man had van die mooie blauwe ogen en omdat mijn kitten dat ook had hebben we hem naar die zanger genoemd. Tarkan is in Turkije  ook een stripheld ,je kunt hem vergelijken met Robin Hood. Mijn held was het zeer zeker.


 Het jaar daarop werd zijn neef geboren (Bashan) en dat werd al snel neef B . Helaas zijn beide mannen vorig jaar overleden . Het waren  hele intelligente katten  en gedroegen zich net als honden , ze apporteerden,haalden hondenstreken uit en voerde enkele commando’s uit.  
 In 2004 kwamen Yentl en Isis (oosterse kortharen) de roedel versterken,Yentl vonden we een mooie naam en Isis komt uit de Mythologie (Godin) Zo gedraagt ze zich ook .
En om de familie compleet te maken hebben we  Cédric opgehaald,zij is een neef van beide dames.  Als Francofiel moest ik  natuurlijk ook voor een Frans klinkende naam kiezen en zo werd het Cédric 

Boris, Sam en Barrie van: Mevr Pamela

Hallo, mag ik me voorstellen ik heet Boris.
 Hoe kom ik aan me naam nou zit zo dus. me baasjes wilde een bouvier maar moest een stoere naam hebben vandaar de naam Boris,dat vonden ze robuust en wel bij een grote hond passen.Een echte bouvier naam groot en toch ook weer een soort van knuffel naam klopt in de puntjes.

Groetjes Boris en me baasje Pamela


Hallo,mag ik me voorstellen ik ben Sam.
Hoe kom ik aan me naam, 5 jaar geleden kochten ze me en ja er moest een naam bij, mijn jongste baasje wilde me Samson noemen maar dat vonden me grote baasjes niet leuk zo een lange naam. Toen kwam papa de vader van me jongste baasje met de naam Sammy maar ook die viel weg volgens vrouwtje omdat er al een hond in de buurt Sammy heten. Toen kwam vrouwtje lief met de naam Sam lekker kort en krachtig, gaat ze op honden cursus met mij ja en ik als malthezer tot vzh geschopt en gewoon alle grote honden voorbij gelopen, alle cursussen gewoon eerste geworden 5 wel te verstaan. maar daar kwamen ze met de naam Semmy me vrouwtje vond dat zo erg dus ben ik omgedoopt tot echt Sammy dan maar. Nu kunnen ze me roepen wat ze willen maar hoor toch niks want ik ben doof geworden alleen op een harde fluit reageer ik nog dus nu ga ik als fluit door het leven hihihihihihihihi.

Groetjes sam(my) en vrouwtje pamela


Hallo, mag ik me voorstellen ik heet barrie niet met y maar met ie. Heel veel mensen schrijven mijn naam met Barry inplaats van Barrie. Waarom niet die y maar die ie, nou zit zo me jongste baasje mocht de naam verzinnen een jaar geleden precies was hij helemaal gek
van de new kids turbo,  ja aso ik weet het maar ja de jeugd was er toen die tijd helemaal mee bezig en je moet toch met de tijd mee gaan. In die new kids turbo zit dus een medespeler genaamd Barrie dat is de grootste langste van het stel gekken met zwart haar en hij zegt zo min mogelijk. Me kleine baasje vond dat de leukste van het stel vandaar de naam Barrie.
Nou lijk ik kwa stil zijn totaal niet op die persoon want ik kan me flink laten horen hoor, maar kwa lompheid lijk ik er weer wel op niks is tegek en dendert overal door heen en overheen, een bijnaam heb ik ook "springend hert" noemen ze me ook wel eens want als je niet uitkijk spring ik over je heen als ik de kolder in me koppie heb. Zo kom ik dus aan me naam, niet y maar met een ie.

Groetjes barrie en vrouwtje pamela

 

Spencer en Jitse van: mevr Anne Mieke

Mijn naam is Spencer en ik ga nu vertellen hoe ik aan mijn naam kom. In de jaren tachtig heeft mijn vrouwtje haar derde bouvier gekocht bij Theo de Wagenaar hij was de eigenaar van Bouvier Kennel van de Boevers Garden. Daar zag mijn vrouwtje een mooie bouvier reu en zijn naam was : Spencer Jordina van de Boevers Garden. De naam Spencer heeft mijn vrouwtje altijd in gedachten gehouden omdat ze het een hele mooie naam vond. Dus ik heb de naam Spencer van haar gekregen toen ze me had uitgezocht.

Zo ben ik dus aan mijn naam gekomen.
Hoe komt een boef aan de naam Jitse ?
Mijn vrouwtje wilde een aparte naam voor mij, maar ze was een beetje door de namen heen geraakt. Dus toen ze me voor de eerste keer gezien had heeft ze aan Oeds (dat is mijn fokker) gevraagd welke namen hij allemaal bedacht had voor de reuen. Omdat ik pas 4 weken oud was kon de naam nog aan de chip gekoppeld worden, want ik was nog niet gechipt.
Toen Oeds de naam Jitse noemde vond mijn vrouwtje dat wel bij me passen. Een stoere naam voor een boef uit Friesland.

Zo gezegd zo gedaan en zo kom ik dus aan mijn naam.
 

Xiu van: Men Rien en Mevr Wilma

Hallo, ik ben Xiu

Officieel heet ik Larina Jeavy From Looally, Sjiek de friemel toch !!! Ik mag u gaan vertellen hoe mijn baasjes aan mijn naam zijn gekomen.

Voordat ik geboren was hebben mijn baasjes hun bouvier Maks moeten laten inslapen.
Omdat deze ongeneeslijk ziek was. zei baasje: ‘ik wil geen hond meer’. Het laten inslapen van je trouwe makker doet altijd zo’n zeer. Ik wil dat niet meer!!! Wat wil nu het geval, baasjes kwamen, ja ja, weer met een bouvier eigenaar in gesprek. Bleek dat die bouvier achter ons te wonen in een andere straat! Die boef heet Jippy. (Later is Jippy ook nog bij ons op vakantie geweest.) Dit baasje zei waarom geen nieuwe bouvier meer? Tis toch leuk, en bla bla bla… Middels was vrouwtje al achter de rug van baasje om op internet wezen kijken bij
div. fokkers in het land. En ja, in Panningen Limburg zou in het voorjaar een nestje komen. Baasje en vrouwtje zijn in oktober naar de fokster geweest om kennis te maken. Mevr. Marian heeft hen gelijk op de lijst gezet voor een pupseltje, baasje wilde een reu maar het vrouwtje een teefje. En dan komt het; hoe gaat pupseltje heten???
Het zou in ieder geval geen naam zoals Tarzan Wodan Fifi Floortje etc. etc. worden!! Maar met dat gespeur op internet kwamen baas en vrouwtje ook op site van andere bouviers terecht die hun belevenissen wekelijks cq maandelijks vertelden in woord en beeld. En toen kwam het, een Bouvier genaamd Xero van mevr. Loes en men. Ruben sloot zijn avonturen altijd af met “See You”. Toen kreeg het vrouwtje een aanval van brainwave (Als baasje z’n aanval krijgt gaat hij stil in een hoekje zitten en wachten tot het over is ) zij zei wat denk je ervan als wij ons pupseltje XIU gaan noemen???? Dit kwam hartstikke goed uit, zowel voor een teefje als een reu. Uiteindelijk kwam ik bij baassie en vrouwtje te wonen, een heuse meid!!!!!!! En zo ben ik aan mijn naam gekomen.
En weet u, ik heb ook een heuse eigen website gekregen waar al mijn belevenissen op staan!!

www.xiuathome Ziejuuu!!!!!!!

Xiu tegenwoordig


Xiu als puppie


10 December 2011 

Goya van: Mevr Vera

Heel wat jaartjes geleden zaten mijn baasjes op stijldansen…ja echt hoor. Hebben het geschopt tot goud met ster en gouden cirkel! Ik woonde toen nog niet bij hun, er was toen een ander boefje genaamd Quincy die heeft 15 jaar bij hun gewoond. Maar op de dansles werd er altijd een liedje gedraaid waarbij mijn baasjes wegzwijmelde…en daarop een hele mooie engelse wals dansten!!! Jaren later kwam ik bij hun wonen en moest ik een mooie naam hebben…toen dacht Vera weer terug aan de dansles en het mooie nummertje. Dus toen was mijn naam geboren…. Goya!!!! Of jullie het liedje mooi vinden kunnen jullie zelf over oordelen door de link aan te klikken!

Groetjes van mijn baasjes en een dikke knuffel van mij… Goya


 

Rodan van: Mevr Loraine en Men Peter, Daisy en Fabiënne

Ons verhaal begint bij dat mijn Peter een Petertje was. Zijn opa en oma hadden toendertijd vakantiehuisjes en Eerbeek. Ter bewaking van terrein hadden ze en bouvier Donar. Die mocht nooit binnen slapen, alleen wanneer Peter er met zijn ouders was. Hij was verzot op het beest. Dat wij in 1998 een hond wilde aanschaffen, was de keus snel gemaakt. Een bouvier, genaamd Donar. In 2000 onze 2 meiden erbij....geen makkelijkere hond dan Donar.
Helaas was hij altijd vrij ziekelijk qua maag. Vrouwtje ziek, Donar ziek...langzaam aan ik beter. Helaas Donar niet. Juni 2008 laten inslapen.


10 Augustus 2008 kwam dus.....na lange tijd naam verzinnen, Rodan. Letters husselen. Zo zijn we dus aan de hondennamen gekomen. Tja, en over Rodan hoeven al niets meer te typen...zal de stoom uit pc komen, zo'n waslijst. Is wel een lekker ventje. Precies het tegenovergestelde van Donar. In alles dus.

 

Keikoo van: mevr Elly

Er is hier dus aan iedereen gevraagd hoe ze aan de naam van de hond komen. Nu is dat van mij een heel lang verhaal. Aangezien ik helemaal gek ben van Dolfijnen en Orka’s, kwam de film Free Willy als geroepen. Ik had al eens een orka ook in het Dolfinarium gezien, de toenmalige Gudrun die na een paar jaar daar naar Sea World is gegaan in Amerika en vind het het net als dolfijnen fascinerende beesten. De ogen en de mond van dolfijnen en orka’s het meest. De mond van deze beesten is net of ze lachen en als je lang naar ze zit te kijken is net of ze dus contact met je hebben.

In 2006 hadden Frans en ik besloten dat als Bica (toen 10 jaar) er niet meer zou zijn wij toch weer een nieuwe bouvier zouden nemen. We hadden ook besloten dat we er dan weer mee zouden showen, dus de naam moesten Angelique en ik maar kiezen. Ook zij vond de film Free Willy gaaf, maar toen wisten we het nog niet dat we hem zo zouden noemen. Allerlei namen kwamen voorbij. Wij lagen met z’n tweeën op een doorzichtig luchtbedje te dobberen op zee. Als de windrichting goed is kan het wel eens voorkomen dat je dus dolfijnen, wel opstand dus, kan zien springen of onder je bedje door ziet zwemmen. Ze waren met ons gezind en dit gebeurde. Doordat Angelique weet dat ik de film Free Willy heel mooi vind en zij ook besloten we dat onze nieuwe pup Keiko moest gaan heten. De originele naam van de orka uit Free Willy. Wel wilde ik eerst weten wat die naam betekend, want het zijn natuurlijk niet van die hele lieve beessies, dus ik wilde niet dat het “moordenaar” of iets dergelijks zou zijn. Gelukkig bleek dit niet zo te zijn, en betekend het “gelukkig kind”. Zo dus dat was geregeld.

De Orka Keiko is na zijn filmcarrière op 9 september 1998 vrijgelaten bij IJsland, waar hij bij een groep orka’s zou moeten voegen, want nooit gelukt is. Toch is hij in 2002 uit zichzelf naar de baai in Noorwegen gezwommen. Aangezien wij ook eens naar Noorwegen wilde met vakantie en ik ook graag Keiko dus in het echt wilde zien, zijn wij in 2003 daar naar toegegaan. Onder begeleiding van een gids zijn we met een bootje daar gaan varen en het was in een poep en zucht raak dat hij ons kwam bezoeken. Wat er dan door je heen gaat is met geen pen te beschrijven en ook toen had ik gelijk een soort oogcontact, want aangezien hij nog steeds op mensen gericht was, was dit ook niet moeilijk. Ook werd ons verteld dat we hem niet mochten aanraken, maar ja zoiets moet je dan niet aan mij vertellen, want net als er ergens geen foto´s gemaakt mag worden doe ik het stiekem toch, zo dus ook toen. Ik kan je vertellen dat dat moment op mijn netvlies gebakken zat en dat ik daar nog steeds overdenk als ik over die reis verteld. Voor mij was het nu helemaal zeker, na deze aanraking, onze volgende bouvierkanjer moest Keiko heten. Op 12 december is 2003 is de orka Keiko overleden, en heeft hij een graf gekregen. Deze plaats is ook te bezoeken als toerist.

Thuis aangekomen en nog steeds helemaal lyrisch wat mij was overkomen, belde ik Angelique op om dit te vertellen en dat het zeker deze naam moest worden. Dit kon geen toeval zijn. Op 7 september 2008 werd Bica ziek en we hebben na div. doktersbezoeken besloten om onze Bica 9 september 2008 in te laten slapen. Deze datum 10 jaar later als de vrijlating van orka Keiko was toch wel toeval, want op het moment dat je hond ziek word of is, ga je niet aan zo´n datum denken. Thuis gekomen drong het wel tot mij door. Het visuele cirkeltje is bijna compleet. Orka Keiko is vrij gelaten op 9 september 1998 en daardoor een gelukkig kind. Bica is overleden op 9 september 2008 en van zijn pijn verlost, dus ook een gelukkig kind. Dit kon toch niet echt toeval zijn? Om het cirkeltje dus compleet te maken hebben wij op 12 september 2008 onze boef Keiko, die op stamboom Koen heet, opgehaald, wat je hoopt dat hij bij jou thuis een gelukkig kind (hond) mag worden. Nou ik kan zeggen dat hij heel gelukkig is bij ons en wij heel gelukkig met hem.

Groetjes Elly en Boef Keiko.


 

Bica, Prisca, Djenna, Kyra en Shangha van: Mevr Marie-José

 Hieronder volgen de namen van onze 5 boefkes:

Biecky, Bica (betekenis Portugees voor koffie)


Prisca (betekenis oud, oeroud)
Djenna (betekenis Paradijs of hemel, geschenk van Allah of Lief meisje met een groot hart)


Toen we Kyra gingen ophalen was ze al 4 maanden oud en had ze de naam Lizzy op haar stamboom staan. Ik had haar graag Luna (maan) genoemd, maar een zusje van haar heette al zo. De naam Kyra vond ik ook al altijd mooi en dat betekent ZON.


De naam Sangha is gekozen nav een mooie ontroerende film die we op wintersport zagen toen we in afwachting waren van onze puppy. (De film “Two Brothers” is het verhaal van twee Bengaalse tijgerwelpjes; Kumal en Singa. In de jungle worden de twee gevangen genomen en daarna gescheiden. De één wordt verkocht aan een circus, de ander komt terecht bij het zoontje van de gouverneur. Nadat hij brokken heeft gemaakt in huis wordt hij doorverkocht aan een criminele man. Deze ziet wel brood in hem als vechter. Als de tijger de met toeschouwers afgeladen arena betreedt voor een spannend duel, staat hij ineens oog in oog met zijn broer...)

De naam Singa vond ik mooi en daarom ben ik de vrouwelijke variant op internet gaan zoeken. Daar kwam ik de naam Sangha tegen als een van de 3 Indiase kroonjuwelen uit het Boeddhisme; Dharma, Boeddha en Sangha. Betekenis vond ik meteen leuk en dat het ons kroonjuweeltje is, dat is zeker. Samen naast ons ander zonnetje Kyra.

Flemming van: Henk en Cathy

De naam Flemming verklaart.
In eerste instantie hadden we Falco in gedachte, maar die naam wordt meer gebruikt. Dus ik dacht Fritz en twee jaar later weer een boefke met de naam Hemlut; dus Fritz und Helmut, dus niet!!! Cathy was er niet mee eens.

Cathy is gaan zoeken en kwam op de naam Flemming.

Flemming is een deense naam en betekent letterlijk ; uit vlaanderen en omdat Flemming uit Gistel komt, West Vlaanderen, kon de naam niet toepasselijker zijn.

Kurt, de fokker, was zeer content met de naam en de betekenis.

Groetjes HenkXero verteld de namen van Donar, Igor, Boris en van hemzelf

De eerste bouvier van mijn vrouwtje heette Donar.
 Mijn vrouwtje werkte toen in een kleine kruidenierswinkel, en een klant die daar in de winkel kwam vertelde dat ze een bouvierpupje kreeg, en dat als   mijn vrouwtje wilde zij ook daar een puppie mocht halen. Omdat mijn vrouwtje haar vader heel erg ziek was en vrouwtje nog thuis woonde kon er op dat moment geen pupje in huis komen. De zus van mijn vrouwtje vroeg of zij dan het puppie mocht kopen. En dat mocht, dus afspraak gemaakt en samen met mijn vrouwtje gaan kijken en een pupje uitgezocht. Om een lang verhaal kort te maken, de paps van mijn vrouwtje  heeft samen met de jongste zus een naam verzonnen, hij zei Donar of Amor, de jongste zus van vrouwtje koos voor Amor. De vader van mijn vrouwtje overleed een paar dagen later en het verdriet was groot. Toen de mams van vrouwtje  en de jongste zus dagen na de begravenis even wilde uitwaaien aan het strand in Egmond gingen  zij met zijn drietjes nog even een kopje koffie drinken op het terras, daar zagen zij een mevr lopen met 2 bouvierpuppies, mijn vrouwtje vroeg aan haar zusje of zij ook eens mocht wandelen met haar pupje Amor..... de mams van vrouwtje keek op en zij tegen mijn vrouwtje...bel maar...vraag maar aan die mensen of ze nog een pupje hebben dan mag jij er ook eentje halen..... vrouwtje ging huilend naar de telefooncel en belde de mensen op of er nog een pupje over was....en dat was zo...ze kon komen uitzoeken er waren er nog 2.  De dag dat vrouwtje ging uitzoeken liepen de twee puppies buiten en eentje keek naar mijn vrouwtje om .....die.... zei vrouwtje dat wordt Donar. Donar is 14 jaar en 3 maanden geworden.


Zeven jaar later toen mijn vrouwtje mijn baasje had ontmoet vertelde ze dat haar lievelingswens 2 bouviers waren. Nou dat heeft baasje in zijn oren geknoopt. Vrouwtje had de raad van beheer gebeld en hoorde dat er een nestje lag bij de "Kennel De Bielshoeve" in Lutjewinkel. Op zondag zei baasje tegen mijn vrouwtje we gaan een stukje rijden, vrouwtje verbaasd omdat baasje toendertijd veel langs de weg zat. Ingestapt en toen Lutjewinkel in zicht kwam zei vrouwtje....wat gaan we doen..... baasje zei je mag een pupje uitzoeken alvast een cadeautje voor je verjaardag...nou u kent mijn vrouwtje in zulke dingen is ze echt een watje dus dat werden weer tranen (vreugdetranen hoor!)  De baasjes vonden de puppies allemaal schattig en er werd verteld dat de namen van dit nestje met een i moesten beginnen.
Lang hebben ze niet hoeven denken hoor vrouwtje vond de naam Igor erg stoer dus Igor werd het. Zijn volle naam was Igor Crash van de Bielshoeve en is op 14 dagen na ook 14 jaar geworden.


Toen Donar overleed is Igor een tijdje alleen geweest bij mijn baasjes, maar al heel gauw zag vrouwtje een website met veel informatie over bouviers...nou die website heeft ze uitgeplozen en toen zag ze dat deze mensen pups hadden liggen en dat er  nog 2 bouvierpuppies over waren. Dit vertelde ze aan baasje en de andere dag heeft vrouwtje gelijk gebeld of er echt nog een pupje over was. En dat was zo..dus zijn ze uitgenodigd om te komen kijken en waren gelijk verkocht.....Op een nacht droomde vrouwtje dat het pupje Boris  heette, dus dit aan mijn baasje verteld en die vond het ook  een mooie stoere naam voor een boef. Boris kwam en veroverde vele harten en vertelde elke week zijn verhaal in "De Week van Boris"
Alles wat hij mee maakte vertelde hij daar eneuhhh ik wil niks zeggen hoor, maar die jongen had me een projecten ppfff waar die de energie vandaan haalde dat snap ik nog steeds niet.
De baasjes waren stapelgek op hem, helaas is hij maar 5 jaar en twee maanden oud geworden.
En ja toen kwam ikke, eigenlijk wilde de baasjes niet een tweede boef meer, maar omdat Boris toen nog maar een paar maanden te leven had, kregen mijn fokkers Leon en Marianne al bijna een nestje van mijn mams Xayona en daar mochten mijn baasjes dan een pupje uit kiezen als ze dat wilde......nou dat wilde ze wel....vrouwtje heeft me vaak verteld dat ze niet wist hoe haar hart in tweeén gedeeld was 1 gedeelte vol met liefde voor mij en 1 gedeelte vol verdriet om het overlijden van Boris... Maar nu een naam verzinnen voor mij dat was moeilijk. Tot opeens mijn vrouwtje zei... Xero Xayona From Looally dat klinkt gaaf.....
kusje kusje from looally snapt u hem XX hihihi  dit kwam omdat ik haar altijd kusjes gaf toen ik nog heel klein was.... maar wat schertse vrouwtje haar verbazing...mijn fokkers Marianne en Leon zette niet de naam van moeder maar van mijn vader erachter.... hahahaha hadden zij dat.... ik heet dus nu Xero-Jadon from Looally .....XJ best wel cool he...
Heel veel groetjes en dikke bedankknuffels voor alle hondjes/poesjes en baasjes die dit item mogelijk gemaakt hebben knuffeldeknuffffff  XXXXXX Xero
 

Met dank aan: Corry, Carin, Hanneke, Pamela, Anne Mieke, Wilma en Rien, Vera, Loraine, Elly en Marie-José
Datum: 22-01-2012