08-01-2012    

Hallo Xero en tante Loesie

Hier weer een updeetje van vriend Cobus. Ik ben inmiddels een half jaar oud en de status van pup heb ik achter me gelaten. Ik ben nu een echte puber en voor die titel ben ik Cum - Laude geslaagd zegt mijn vrouwtje. Wat ze daar nu mee bedoeld weet ik ook niet, maar ik kan haar wel eens vaker niet volgen ,we hebben een soort van generatieconflict.

Sinds ik aan het puberen ben wil ik ook mijn gezichtsveld wat verbreden, dus ik loop niet meer braaf naast haar als we het bos in gaan . Ook vind ik het vreselijk om steeds dezelfde commando’s op te volgen, ik zie daar echt het nut niet van in. Dan ben je net lekker aan het spelen en moet je ineens voor komen en aan de voet gaan zitten omdat er iemand met een witte jas aan komt lopen of een paar krijsende kinderen die meer dan de toegestane hoeveelheid decibels produceren.

Als je die commando’s goed hebt opgevolgd krijg je een beloningskluifje, het woord heeft meer letters dan het kluifje lang is. In de meeste gevallen beland het kluifje dan ergens tussen het blad of zand in plaats van in je bekkie. Ik ben al aardig gegroeid, heb een grotere halsband gekregen ,ook de speeltjes zijn op mijn formaat aangepast, maar de beloningssnoepjes niet, dat blijven van die ienimieniekluifjes.

Ik heb sinds kort een nieuwe hobby en dat is (brom) fiets vangen, ik weet niet of jullie het kennen, maar als je naar het rijdend gevaarte uit valt houdt dat in dat je de armen van je bazen enkele centimeters oprekt. Zij vliegen dan op zeer elegante wijze achter je aan en tegelijkertijd rollen er dan leuke scrabblewoorden uit hun monden en uit die van het te vangen object.

Aan Babs had ik de laatste weken niet zoveel, ze was behoorlijk ziek geweest. Ik moest haar met rust laten en mezelf maar een beetje zien te vermaken met de nieuwe speeltjes die ik van de Kerstman heb gekregen.
Babs is normaal een heel stoer wijf, je moest haar op oudejaarsavond een zien, ze stond buiten te kijken naar al dat vuurwerk, maar toen ze ziek was zette ze haar aller zieligste snuitje op en daar kon het vrouwtje geen weerstand tegen bieden. Ze haalde alles uit de kast om haar weer aan het eten te krijgen. Ik werd afgescheept met een bak droge brokken, maar voor mevrouw werden er allerlei culinaire hoogstandjes klaargemaakt, ze ontpopte zich als een echte keukenprinses en had zo achter het fornuis gekund van een drie sterren restaurant.

Omdat ik me toch een beetje achter gesteld voelde dacht ik laat ik dan maar eens knallend het oude jaar uit gaan, ik zal jullie de details van mijn spuitpoep besparen, maar daar konden de slagwerkers van het fanfareorkest niet tegenop. En wat betreft die lekkere hapjes, op een kipfileetje met brinta na kon ik daar mooi naar fluiten.
Als Babs hurkte om iets te produceren werd alles goed bekeken en toen er na een week een heuse keutel te voorschijn kwam deden ze net of ze de loterij hadden gewonnen,o wat waren ze blij. Toen ik op nieuwjaarsdag een forse bolus bakte werd er alleen gezegd dat ik een stress poeper was.

Nou Xero dit was het weer voor deze keer.

Cobus

Met dank aan: Cobus en zijn vrouwtje Zavage
Website: www.zavage.nl
Datum: 08-01-2012