04-12-2011    

Afgelopen zondag ben ik naar de Winner geweest om Cobus te laten showen, u leest het goed “laten showen” want we hadden natuurlijk kanjer Loes weer ingeschakeld om hem voor te brengen, want die gave bezit ik niet. Loes doet het met zoveel plezier, terwijl ik daar met een zure regengezicht rond zou huppelen omdat het absoluut mijn ding niet is.

In de parkeergarage begon de voorpret al, je wilt niet weten wat je daar allemaal ziet. Baasjes die uit auto’s komen rollen omdat hondlief net iets eerder uit wil stappen omdat hij leuke hondendames ziet en daar een potje mee wil dollen, iets wat de baas dan weer niet kan waarderen. Dan wordt er een verzameling hokken uitgeladen, waar je menig tijger in kan houden, Artis zou er jaloers op zijn.

De honden lieten goed van zich horen, want de akoestiek was daar super, heb prachtige aria’s gehoord en bij de Voice of Holland zouden ze rechtstreeks de finale inrollen. Er loopt nog een hoop onbekend talent rond in Nederland.

Om bij de Rai te komen hoefden we niet te zoeken, we volgden gewoon de drollen, er lagen daar zoveel dat je er een akker mee kon bemesten. Ik snap overigens wel waarom de mensen de drollen hebben laten liggen, want er was daar beneden geen vuilnisbak te bekennen, maar als ze tussen de profielen van je schoenen belanden is het wat minder.

Als je dan uiteindelijk bent binnen gekomen “blijkt dat je bij ring 2 moet wezen” zo ongeveer de uiterste hoek in de hal die we ons konden bedenken.We hadden er gelijk een leuke wandeltocht bij. Je zoekt een aardig plekje op bij andere boevenliefhebbers,(ook wij zijn kuddedieren ) en het wachten kon beginnen, het zou overigens een lange zit worden.

Al vrij snel kwam Loes met manlief aanzetten en Cobus was weer heel erg blij om zijn vriendin weer te zien. Na de nodige knuffels en high fives in ontvangst te hebben genomen konden ze de ring in. Voor Cobus was het echt een feestje, meneer liep vrolijk door de ring te huppelen in plaats van te draven. Ook het gebit tonen vond hij niet nodig, maar daar was de rest van zijn familie ook niet van gediend. (Broer en twee zusters liepen ook mee )
Loes zette hem keurig in stand en dat staartje van hem dat maakte overuren, het is zo’n vrolijk ventje.

Ze hebben weer een beker gescoord, dus we gaan op zoek naar een timmerman die voor ons een prijzenkast kan maken. We gaan in juni nog een keertje meedoen in Heteren, dus Loes ……………….

Meneer kwam met een keurig rapportje thuis en is veelbelovend voor de toekomst. Nu had ik dat rapport daarvoor niet nodig, want dat hij veelbelovend was dat wist ik al, is het niet in showen dan wel in het katten pesten, het is gewoon een superventje.

Verder heb ik niet zo heel erg veel van de Winner gezien omdat ik als een van de weinige niet rokers oppasdienst had, was het niet voor een pup dan was het wel voor een handtasje.
Ik had graag even een kijkje willen nemen bij de jachthonden ,niet zo zeer om de honden te bewonderen,maar voor de outfits van de baasjes, dat is een complete modeshow. Ook de manier waarop sommige bazen door de ring flaneerden deden mij mondhoeken omhoog krullen.

Verder heb ik nog een Chinese naakthond met pamper om gespot en veel honden met ontplofte kapsels. Ze weten een Bobtail met een schofthoogte van 55 cm om te toveren tot 95 cm hoogte en 50cm breed. Ook zag ik op de trimtafels meer attributen liggen dan in menig dameskapsalon aanwezig zijn. Ik had graag de camera er even op los gelaten, maar het is bij het filmen van mijn eigen kanjer gebleven. Ik had niet alleen Loes aan het werk gezet, maar haar man ook, die heeft Cobus op de gevoelige plaat vast gelegd, zodat ik de handen vrij had om te filmen. Het is een fraaie fotoreportage geworden van het dreamteam.

Het was leuk om een keertje mee te maken, maar ik vind de Winner een hele grote poppenkast, we zijn weer een beker en ervaring rijker.
.
Loes en Ruben nogmaals bedankt.

Hanneke

====================================================================

Hoi Hanneke,

Wij hebben dat heel graag voor jullie gedaan! Cobus is een schat van een boeffie! Dikke knuffels en een high fives en  voor Cobus.

Groetjes Loes, Ruben en een dikke knuffel van Xero

Met dank aan: Hanneke en Cobus
Website: www.zavage.nl
Datum: 04-12-2011