02-10-2011    

Mijn eerste dierendag werd een knuffelmiddag in Hulst
Ik ben op 2 juni 2007 geboren en na 7 en een halve week was ik stoer en sterk genoeg om naar mijn nieuwe baasjes Ruben en Loes te gaan. Toen ik een beetje gewend was en mijn inentingen binnen had heeft vrouwtje me in laten schrijven bij de puppyles, dat zou goed voor mij socialisatie wezen. Nou niks mis mee zaten echt leuke hondjes op die school. Maar goed toen wij daar als puppy’s onze baasjes trainde euuh ik bedoel aan het trainen waren met zijn allen, werd ons gevraagd of er enkele puppy’s mee wilde naar een knuffelmiddag in de Blauwe Hoeve in Hulst. Omdat op Dierendag daar meestal de hondenschool  een knuffelmiddag organiseerde, werden aan ons puppies gevraagd om mee te doen.
Tuurlijk wilde vrouwtje en ik dat, en samen met mijn zusje Ayana en haar baasje zijn we op dierendag daar naar toe gereden. De Blauwe Hoeve daar wonen allemaal lieve oudere mensen die zelf in het huis waar zij wonen geen hondje of poesje mogen hebben, maar het wel heerlijk vinden om eens met ons te kunnen knuffelen. Kijk dat is helemaal geweldig, gelukkig was het droog weer en toen we daar aankwamen zaten alle mensen in twee rijen aan de kant van het brede pad. Toen ze mij zagen werd ik aan alle kanten geaaid en geknuffeld.

heerlijk hoor al dat aaien en knuffelen....

Deze mevr op de foto ze wilde me zelfs meenemen om mij in een boodschappen tas stoppen om mij zo mee naar binnen te smokkelen hihihi, een andere mevr zei dat ze vroeger ook een bouvier had gehad maar dat toen de boeffies nog geen staartje hadden ….. Nou ik heb wel een staartje en die draaide overuren met kwispelen daar hoor hihihi kon hem echt niet stoppen. Mevr Greet van onze hondenschool had nog meer hondjes meegenomen toen, om te laten zien als je heel goed oefende wat je allemaal wel niet leren kon als hondje. Zoals strak volgen, zakdoekjes zoeken, lekkere koekjes onder blokjes vandaan halen en ga zo maar door. Nou heb ik ook maar een een poging gewaagd om zo lekker hondekoekje onder die houten blokjes op te zoeken dat viel echt nog niet mee,

Ik deed echt mijn best om het koekje te zoeken hoor, het lukte niet helemaal.....dus.......

gaf vrouwtje mij een seintje waar ik goed mijn neussie moest gebruiken enYESSSS opeens rook ik het koekje en vrouwtje haalde het blokje voor me weg want ik schoof het alleen maar voorruit het hele pad over hahahaha snapte toen nog niet dat ik me pootje erop moest zetten om dat houtje om te gooien!! De grotere honden konden dat allemaal zelf. Ook wij puppies moesten toen een demonstratie geven wat wij allemaal leerde op puppyles. Dus alle puppy’s zetten hun beste pootje voor …we deden de zit oefening en daarna de sta oefening....en....

daarna de lig oefening.
En toen alle puppies de oefening goed gedaan hadden gingen de mensen klappen voor ons.
Daarna werd er nog even geknuffeld, en geaaid… de baasjes kregen nog een lekker bakkie en toen zijn we weer naar huis gegaan. Ja en omdat ik toen nog klein was heb ik toen ik thuis kwam lekker liggen slapen. Het was een fijne middag en we hebben heel veel mensen blij gemaakt met ons geknuffel. Dit was mijn verhaal van nu zo’n 3 en half jaar terug. Het was een bijzondere dag die dierendag in 2007 en vrouwtje en ik hebben er toen heel erg van genoten.

Groetjes van een (nu) volwassen Xero

Datum: 02-10-2011