03-02-2013    

Hondenhoroscoop
Leer je hond nog beter kennen.
 

Waterman 21januari~20februari
Iedere Watermanhond heeft iets apart. Het kan een gekke tekening zijn, maar ook iets in zijn gedrag. Misschien sleept uw hond altijd een bepaald lapje naar zijn mand, of heeft hij een eigenaardige gewoonte. U zult hem best niet afleren, want een Watermanhond heeft een eigen willetje.Als u hem iets verbiedt dan is hij in staat het nog even verder uit te proberen. Niet omdat hij ongehoorzaam is, maar omdat hij leergierig is en graag alles zelf wil uitvinden. Hij kan goed allen zijn, maar houdt ook van het gezelschap van mensen, al kan hij wel en sterke voorkeur hebben. Hij is meestal heel vindingrijk en een meester in het uitbreken. Voor veel dingen weet hij een oplossing te verzinnen. Hij springt tegen de deurknop of weet zich door een raampje te wurmen. Het is dan net alsof hij wil zeggen dat u hem niet kunt opsluiten. Dat bepaalt hij zelf wel. Slaagt hij er niet in dan gaat hij ‘kattekwaad’ uithalen. Hoe meer ruimte u hem geeft, hoe minder stout hij zal zijn.
 

Vissen 21februari~20maart
Uw Vissenhond is een echte lieverd. Hij zit graag op schoot en vindt het heerlijk om erbij te horen. Zijn warme, gevoelige aard zorgt ervoor dat het soms lijkt of precies weet wat iemand nodig heeft.Als u verdrietig bent zal hij bijvoorbeeld heel lief zijn kop op uw been leggen. Hij is vaak hel lief tegen kinderen u zult hem moeten beschermen tegen al te plagerige kindertjes.Hij wandelt en zwemt graag. Laat hem niets van straat opeten, want hij is meestal gevoelig voor ander voedsel. Al teveel drukte en verandering is dus niet goed voor hem. Hij houdt van gezelligheid en zal vrolijk zijn als er bezoek is, maar een paar uur erna nodig hebben om bij te komen. Sommige Vissenhonden houden van muziek, ze gaan naast u zitten als u piano speelt of de radio aan hebt. Als waakhond is hij minder geschikt, omdat hij daar niet fel genoeg voor is. Hoewel hij u wel zal waarschuwen, meestal voordat er iets werkelijk aan de hand is,….
 

Ram 21maart~20april
Een Ramhond is spontaan, nieuwsgierig, maar ook wel rusteloos, waardoor hij altijd haast heeft. Een Ramhond zal daarom niet vaak geduldig naast u lopen. Hij holt het liefst heen en weer, overal een spelletje van makend. Alles wat hij op zijn pad tegenkomt leidt hem af. De beste manier om een Ramhond te trainen is door dat in spelvorm te doen. Laat hem veel rennen, want hij is sportief en hij heeft veel lichaamsbeweging nodig. Anders gaat hij zich vervelen en kan hij wat stout worden. Ramhonden zijn atletisch gebouwd en gek op sport. Als er een wedstrijdje wordt gedaan met een andere hond, dat wil uw Rammetje altijd winnen, ook als hij een stuk kleiner is dan z’n tegenspeler.
 

Stier 21april~20mei
Een Stierhond is het prototype van de trouwe hond met de lieve ogen. Hij is een goede waker en blijft zijn baasje trouw. Een Stier-hond houdt van vet en zoet eten, maar pas op met koekjes en snoepjes;hij is van nature al aan de stevige kant. Een Stier-hond vindt het heerlijk om aangehaald te worden:het kan echt een schoorhondje worden! Regelmaat en zekerheid zijn voor hem belangrijk. Hij heeft graag één baasje en hecht zich daar sterk aan. Ook eet hij graaag iedere dag hetzelfde en wordt hij het liefst op dezelfde tijden uitgelaten. U zult merken dat uw hond van slag raakt als u op vakantie gaat en andere mensen komen opppassen. Pak hem nooit een speeltje af: een Stierhond hecht aan zijn spulletjes.
 

Tweelingen 20mei~20juni
De Tweelinghond is heel vrolijk en gezellig, en daardoor ook een beetje een allemansvriendje. Hij is dan ook meestal geen betrouwbare waakhond. Een Tweelingenhond is vrolijk en ondernemend. Hij kan er ook niet tegen om de hele dag alleen te zijn. Als u veel weg bent is het misschien verstandig om twee dieren te nemen. De Tweelingen-hond vindt het prettig om uw stem te horen en luistert echt naar u. Omdat hij zo nieuwsgierig is wil hij graag mee op stap. Hij is gek op boot-en caravanvakanties. Ook in de auto en zelfs in een mandje op de fiets geniet hij: blij met alle nieuwe dingen die hij ziet. Eigenlijk heeft hij wel wat van een klein kind dat van alles wil ontdekken!
 

Kreeft 21juni~20juli
De Kreefthond is dol op gezelligheid. Hij zal echt verdrietig zijn als er lang niemand thuis is. U doet hem ook absoluut geen plezier als u hem uit logeren laat gaan: hij heeft het liefst al zijn “dierbaren” om zich heen. Omdat hij zo huiselijk is, kan hij jaloers op andere dieren reageren. Hij houdt van kinderen en zal een baby~ en kinderwagentje als een tijger bewaken. Hij heeft een uitzonderlijk goed geheugen, waardoor hij ook gemakkelijk van alles aanleert. Water heeft een grote aantrekkingskracht op hem;in een plas of zelfs in de zee neemt hij graag een duik. Uw Kreefthond is dol op knuffelen. Met rust, regelmaat en veel gezelligheid kan de Kreefthond heel oud worden.
 

Leeuw 21juli~20augustus
De Leeuwhond straalt zoveel autoriteit uit dat hij vanzelf de baas is. Hij houdt ervan om in het zonnetje te liggen soezen, terwijl hij met één oog zijn territorium in de gaten houdt. Hij is heel beschermend en misschien wat bazig, maar zeker niet vals. Soms kan het wel vermoeiend zijn dat hij altijd en overal de competitie met anderen aangaat, maar daar staat tegenover dat hij erg spontaan en lief is. Hij heeft een groot gevoel voor theater. Daarom is uw hond altijd duidelijk aanwezig en zorgt hij ervoor dat hij wordt opgemerkt als hij binnenkomt. Uw huis bewaakt hij vol vuur, maar meer dan woedend blaffen doet hij eigenlijk niet. Eigenlijk zijn Leeuwhonden lieve, onzekere macho’s met een klein hartje van goud.
 

Maagd 21augustus~20september
De Maagdhond is heel oplettend en heeft snel dingen in de gaten, daarom is hij erg geschikt als blindengeleidehond.Hij is geduldig en blijft keurig bij u, u kunt hem gemakkelijk overal naar toe nemen. Een Maagdhond is van nature nogal gesteld op orde en netheid. Hij is blij met veel borstelbeurten. Hij is ook snel zindelijk. Een Maagdhond is niet erg speels, maar hij vindt het wel leuk om de krant voor u te halen, of u met iets ander te helpen. Zijn grote dosis nuchterheid behoedt deze intelligente hond voor vechtpartijen. Als hij wordt uitgedaagd, zal hij op een handige manier proberen toch zijn waarde te behouden. Een Maagdhond zal graag bij u komen zitten, vooral als u ziek bent of u niet prettig voelt.
 

Weegschaal 21september~20oktober
Een huis waar het erg onrustig is met veel komende en gaande mensen en waar een hoop herrie is, dat is niet de plek war de Weegschaal hond zich thuisvoelt. Hij houdt van vrede en rust. Als er ruzie is zoekt hij een rustige kamer op of hij wordt heel nerveus. Hij probeert alle aandacht af te leiden, zodat alles weer kalm wordt. Omdat hij het vreselijk vindt als u boos op hem wordt, zal hij keurig u gehoorzamen. Hij kan zelfs erg onzeker worden als hij uw orders niet goed begrijpt. Het helpt dus om hem duidelijke orders te geven en hem precies te vertellen wat u wilt. Van terechtwijziging wordt hij heel verdrietig, dan kan hij echt met zijn staart tussen zijn poten afdruipen. Als waakhond zal hij waarschijnlijk wel waarschuwen door veel te blaffen. Maar hij kan ook vriendelijk op de indringer aflopen, in de hoop vriendjes te worden. Het is nu eenmaal een dier dat niet van agressie houdt. Zijn kracht ligt juist in het brengen van vriendschap en gezelligheid en daarom is het echt een gezelschapsdier.
 

Schorpioen 21oktober~20november
Fel, emotioneel en heel trouw is de hond die onder het teken Schorpioen geboren is. Hij zal zich niet onmiddellijk aan een baas binden, want hij is voorzichtig en onderzoekend. Hij is een vechter en heelft iets fanatieks dat zowel positief als negatief kan uitwerken.Dat hangt alf van de mensen waar hij mee omgaat. Een schorpioenhond wil altijd winnen. Dat kan lastig zijn als u meerder dieren in huis hebt, maar handig als hij iets moet verdedigen, want hij zal zich niet weg laten jagen. Hij is zijn baas en vrienden bijna onvoorwaardelijk trouw en zal thuis en haard tot het uiterste verdedigen. Als hij een paar dagen met zijn baasje heeft doorgebracht en dan naar zijn mening weer telang allen is, is hij in staat om uit wraak iets kapot te maken. Hij kan namelijk goed tegen lastige situaties en ontberingen, maar niet tegen het gevoel dat hij in steek gelaten wordt. Door zijn jaloezie en trouw is hij niet makkelijk te combineren met anderen, behalve als hij er van jongs af aan gewend is. Hij heeft een uitstekend geheugen en is een goede speurder door zijn scherpe neus. Een uitstekende politiehond dus!
 

Boogschutter 21november~20december
De Boogschutterhond is een echte robbedoes en kletskous die van gezelschap en actie houdt. Als iemand hem vriendelijk benadert, dan wil hij algauw vriendjes worden en gaan spelen. Hij houdt van lange wandelingen in de buitenlucht want hij heeft een enorme behoefte aan lichaamsbeweging.Hij kan soms wat speels en wild zijn en is niet al te voorzichtig met het meubilair. Hij kan soms zo overweldigend zijn in zijn gevoel dat hij onopgemerkt de kopjes van tafel zwiept. Door komt hij vaak blij met modderpoten tegemoet gerend, om zich tussen zijn enthousiaste blaffen door eens lekker uit te schudden. Tja, dar moet u wel tegen kunnen……Hij houdt van reizen en is een goede jachthond dar hij meestal in goede conditie is. Omdat hij slim is kunt u hem ook veel leren. De Boogschutterhond is hel lief voor kinderen en andere dieren. Hij is een gezellige speelkameraad die een beetje drukte niet erg vindt. U kunt hem aan het eind van de dag totaal uitgeput, maar diep tevreden, in zijn mand aantreffen!
 

Steenbok 21december~20januari
Een Steenbokhond is vaak rustig en verlegen. Toch ontgaat hem niet veel en is hij bijdehand. Hij wil graag vanalles voor u regelen en als er meerdere dieren in huis zijn is hij meestal de baas. Niet op een luidruchtige manier, maar meer opdat hij zio van nature is. Hij is heel waakzaam en waarschuwt u als er iets niet in orde is. Zijn ernergie is vrij regelmatig, hij heeft een groot uithoudingsvermogen, rustig en volhardend.Daarom is het een goede hond voor reddingswerk. Het is een serieus dier dat zijn opdrachten ernstig neemt. Uw hond is erg gevoelig voor waardering en heeft af en toe een extra kopje nodig.. Hij dult geen vreemde katten of honden in zijn territorium. Speels is hij ook niet echt:hij doet wel mee als u hem een opdracht geeft, lmaar niet snel uit zichzelf achter een bal aanhollen. Hij eet eet het liefst voeding die hij gewend is en houdt van regelmaat.Mocht u elke dag hetzelfde wandelingetje maken, dan hoeft u zich dar niet schuldig over te voelen. Integendeel; het doet hem juist plezier.
 

Met dank aan: Marianne
Website: www.lightangelmarianne.nl
Datum: 03-02-2013