23-10-2011    

De Hondenloopplank

Het in en uit een auto springen is erg belastend voor de gewrichten van de hond. Een grote hond de in en auto en uit tillen is ook niet voor iedereen een optie, daar is tegenwoordig een oplossing voor bedacht en wel in de vorm van een loopplank.

Er zijn verschillende varianten van hondenloopplanken op de markt zijn gebracht, zowel twee als driedelig en ook zijn ze van verschillende materialen vervaardigd. Zelf heb ik een lichtgewicht loopplank aangeschaft met een antislip loopvlak, iets wat niet iedere loopplank bevat. (Niet slim overigens,ze brengen dan iets op de markt om er vervolgens niet goed over na te denken)


Ook is de loopplank bijzonder handig als de honden op de trimtafel moeten,op die manier voorkom je als baas een hoop rugklachten. Want in mijn geval moest er wel iedere keer 32 kilo opgetild worden en dat was geen pretje.


Omdat niet iedere hond gelijk staat te juichen om de loopplank te betreden is het handig om de plank eerst op de grond te leggen en ze er dan over heen te laten lopen en zo bouw je dat langzaam op. Zorg dat de hond er recht voor staat , zodat hij/zij er niet gelijk aan de zijkanten af kan springen. Forceer niets doe alles spelenderwijs ,want anders weet je zeker dat de loopplank op Marktplaats beland.

Tip. Mocht je toch in het bezit zijn van een te gladde loopplank bevestig er dan een stuk tapijt of rubber op,dat werkt tevens geluiddempend ,want ook het krassende geluid van de nagels op de loopplank wil nog wel eens voor wat angst zorgen.

In en uit de auto


Met dank aan: Zavage en fotomodel Cobus
Website: www.zavage.nl
Datum: 23-10-2011