28-08-2011    

Kind hond uit laten:
1. Uw hond is misschien niet agressief maar hij kan aangevallen worden door een loslopende hond. Een kind kan fysiek niet in grijpen, weet vaak niet wat het moet doen en raakt in paniek.

2. De flexlijn; Uw kind loopt op de stoepende hond loopt per ongeluk de straat op, het zal niet de eerste hond zijn die zo wordt overreden.

3. Een kind heeft vaak behoefte om te rennen met de hond,'een probleem is dat hierbij de hond veel sneller is en vaak moeilijk af te remmen.

4. Een hond ziet uw kind niet als rang hogere, dus zonder toezicht kan hij wel eens heel ander gedrag gaan vertonen.

5. Uw hond zwemt graag, hij springt in een sloot met een te hoge kant, uw kind krijgt de hond er dus niet meer uit.

6. Uw kind fietst met de hond, dit is wel leuk maar uw kind gaat harder dan 12-15 km. per uur. De hond blijft wel mee rennen want hij wil bij zijn "baas" blijven, thuis is hij dan uitgeput.

7. Spelletjes gaan vaak te ver,vooral met vriendjes erbij, bijvoorbeeld een stok weggooien in het water, kinderen kunnen geen grenzen stellen.

8. Er komt een andere hond aan, het kind wil graag de hond goed onder controle houden en houdt hierbij de hond kort vast, de hond voelt zich sterk en zal zich agressiever gaan gedragen.

9. Uw hond schrikt ergens van, het kind vindt het zielig en aait hem,voortaan wordt de hond bij een"schrikreactie"steeds banger.

1O. Uw kind ziet een paar vriendjes en laat de hond eventjes alleen aan het hek, helaas wordt de hond vaak vergeten en wordt er niet op hem gelet.

11. Uw kind heeft geen zin om de hond uit te laten maar het moet van U, het kind viert zijn boosheid bot op de hond.

12. Uw hond eet onderweg iets op, uw kind krijgt het niet uit zijn bek en vergeet het thuis te vertellen, uw hond wordt ziek en U weet niet waarvan.

13. Uw kind komt vriendjes tegen en blijft staan kletsen, U denkt dat de hond is uitgelaten als Uw kind na een uurtje terug komt.

Een hond is een fijne kameraad voor uw kind. Houd dit dan zo!!!!

Bron:De Hollandse Herder

Met dank aan: Nancy van Honden Club Oud Woensel
Website: www.hcow.nl
Datum: 28-08-2011