21-08-2011    

Waar is de hondenrolstoel van gemaakt.
De hondenrolstoel is zoals reeds eerder gezegd een met de hand gemaakt product. Het is in ieder maat verkrijgbaar, omdat het uw hond wordt aangemeten als een maatkostuum. De hondenrolstoel is gemaakt van lichtgewicht materialen zoals aluminium en plastics, die wel voldoende stevigheid geven aan de constructie, maar niet zorgen voor al te zware treklast.
Het is voorzien van luchtbanden, zodat dit mobiel zowel goed te hanteren is op de verharde weg als op zand-, gras-, grind- en bosgronden. Indien de luchtbanden onverhoopt tijdens het gebruik lek mochten gaan, kunt u deze gewoon plakken met behulp van een fietsbandenplakset. Het eenvoudig aan- en uit te trekken voor- en achtertuig met de verstelbare banden en klikkers zorgen voor een optimale pasvorm en zijn vervaardigd van nylon voor maximale stevigheid en hoogwaardige duikpakkenstof voor flexibiliteit en comfort.


Wennen aan de rolstoel.
Onze ervaring is, dat er tot op heden nog geen honden zijn geweest, die de hondenrolstoel niet accepteerde. Vrijwel de meeste honden, die de eerste keer in een rolstoel zitten hebben binnen een kwartier door hoe ze het ding moeten gebruiken. Echter het maken van scherpe bochten bij rensnelheid en het kunnen inschatten van de eigen breedte inclusief rolstoel vergt iets langer. Ongeveer een maand na het voor het eerst in gebruik nemen van de hondenrolstoel zult u zien, dat uw hond het hulpmiddel gebruikt als een verlengstuk van zijn/haar eigen lichaam en dat deze zelfs zelfstandig achteruit zal lopen om een bocht ruimer in te kunnen zetten wanneer de wielen ergens achter zijn blijven hangen.
Wanneer de achterpoten van uw hond nog enigszins functioneren, is het aan te raden, om uw hond in de rolstoel mee te laten lopen. Pas wanneer uw hond de poten laat slepen, dient u gebruik te gaan maken van de speciaal hiervoor bevestigbare ophangteugels aan de achterzijde van de kar. Uw hond hoeft tijdens de wandeling niet uit de rolstoel getild te worden om zijn of haar behoefte te kunnen doen. Zelfs mannelijke honden zullen direct door hebben ook zonder een opgeheven achterpoot een plasje te kunnen plegen. Wanneer het de compactere variant van de behoefte betreft zal uw hond d.m.v. een strekkende beweging ook prima uit de voeten kunnen. Wij hebben het derhalve ook niet nodig geacht een toiletrolhouder op de wagen te bevestigen.


Voor welke hond en waarom.
Een hond heeft dagelijks beweging nodig om gezond te blijven. Wanneer deze die beweging niet/niet genoeg krijgt (door bijv. verlamming, artrose, hd of andere klachten aan rug, heup of achterpoten) zullen de spieren van de hond verslappen en gaat de lichamelijke gezondheid van de hond achteruit. Bovendien heeft het niet meer valide zijn van een hond ook gevolgen voor zijn/haar mentale constitutie. Wanneer een hond niet meer uit kan kijken naar de leuke dingen van een hondenleven (zoals (bos- of strand)wandelingen, ravotten met soortgenoten en het op de hielen zitten van een weggeworpen bal) zal deze zich ook echt invalide gaan voelen. Het gevolg is, dat zelfs een jonge hond zich zal gaan gedragen als een hoog bejaarde viervoeter. Met de hondenrolstoel kan uw minder valide of invalide hond zo goed als alles wat een valide hond ook kan m.u.v. springen. Uw hond blijft dus volop in beweging en blijft zodoende zowel lichamelijk als geestelijk gezond. Door het lopen met de hondenrolstoel zal het voorlijf van uw hond zich sterker gaan ontwikkelen dan voorheen wat er voor zorgt, dat het niet/niet voldoende functioneren van het achterlijf grotendeels wordt gecompenseerd.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De prijzen van onze hondenrolstoelen
variėren van € 250 (small) tot €450 (XXXL)
De levertijd bedraagt 2 ą 3dagen
(Bij spoedgevallen bedraagt de levertijd 24 uur)Voor meer informatie surft u dan even naar de website toe.

Met dank aan: Vivienne Jans
Website: www.hondenrolstoel.nl
Datum: 21-08-2011