15-12-2013    Hallo allemaal
Hier zijn 4 hondenrassen die in 4 groepen a 3 honden zijn neergezet. Raad aan de  rasbeschrijving erboven welke van de drie honden daar onder beschreven wordt. Als u de juiste foto van de hond kiest dan krijgt u de uitgebreide rasbeschrijving te lezen.

 Veel plezier met raden  xxxx Xero 

 1. Land van Herkomst: Frankrijk

Aard
Een rustige hond, niet agressief of nerveus, die zich goed laat leiden. Hij is aanhankelijk en is vriendelijk tegen mensen, kinderen en andere honden. Mits de ?????? voldoende beweging in de vrije natuur krijgt, is het een rustige hond in huis.

Uiterlijk
De reu is minimaal 54 cm en de teef minimaal 50 cm.
Het gewicht van de Barbet is 15-25 kg.
Kleur: De kleuren van de  zijn wit, fawn, kastanje, zwart en grijs.

Beweging
De ?????? moet veel beweging hebben en verdraagt geen eenzaamheid, Hij kan heel gemakkelijk buiten leven, indien een schuilplaats voorzien wordt. Hij is niet alleen geschikt voor de jacht op waterwild, hij is ook de geschikte gezel van de visser en van wie graag uren doorbrengt op of in het water.

??????
??????
?????? 

2. Land van Herkomst: Amerika

Aard
De Amerikaanse ??? is een energieke, alerte hond waar nieuwsgierigheid en intelligentie hem gemakkelijk te trainen maken.

Uiterlijk
De American ????? verschilt in grootte van 18 tot 40 cm.
Het gewicht
verschilt van 2.5 to 7 kg.
Kleuren: Verschillende huidskleuren zijn toegestaan, waaronder black, chocolate, red, apricot, pearl en blue. De huid heeft meestal meerdere kleuren met een onderliggende huidskleur als basis. Vlekken en sproetjes zijn in de contrasterende kleur. Sproeten worden groter met leeftijd en de huidskleur zal donkerder worden als deze wordt blootgesteld aan de zon.

Beweging
De Amerikaanse ?????heeft een gemiddelde beweging nodig. Hij past zich goed aan in de stad.
 
??????
??????
??????


 

3. Land van Herkomst: Noorwegen

Aard
Zachtaardig, alert en vol energie. Aanhankelijk voor de eigenaar, gereserveerd tegen vreemden. Deze krachtige, energieke, waakzame en levendige hond heeft een onafhankelijk karakter, maar is niet agressief. Het is een opgewekte, aanhankelijke gezelschapshond.

Hij is opmerkelijk lenig en flexibel. De ????? kan zijn voorpoten onder een hoek van 90į naar buiten draaien, en zijn hals is zo buigzaam dat hij zijn rug met zijn hoofd kan aanraken.
Uiterlijk
Grootte: 32-39 cm
Gewicht: ca. 6 kg
Kleur: zwart, grijs of bruin met wit
Bijzondere kenmerken:
zes tenen aan elke voet; de hond kan zijn gehoorgangen afsluiten
Beweging
========
??????
??????
??????


 

3. Land van Herkomst: Ierland

Aard
Moedig en intelligent, werklust. Zeer trouw aan de baas en familie. De Ierse ?????? is gereserveerd naar vreemden.

De ???????, die nooit verlegen is, is stoutmoedig en enthousiast. Hij is onbevreesd en effectief in het veld, in het bijzonder wanneer hij waterwild apporteert. Verzorging is een noodzaak, maar nooit vervelend. Hij is intelligent, waakzaam, gehoorzaam, liefdevol en tamelijk gelijkmatig van temperament.
Uiterlijk
Schofthoogte van de Ierse ????reu is 53-58 centimeter, de teef ongeveer 51-56 centimeter.
Kleur: Een warme, donkere leverkleur die een purperachtige teint heeft die bijzonder is voor het ras en ook wel wordt aangeduid als ‘puce-liver’ (purperachtig bruin).
Beweging
De Ierse ?????? vereist veel lichaamsbeweging. Water en zwemmen zijn z'n favorieten.
??????
??????
?????? 

Met dank aan: Davy
Website: www.hondencentrum.com
Datum: 15-12-2013