09-04-2013    

Het voorjaar

Het is weer lekker weer en we trekken er op uit met de hond. Helaas brengt ook de Lente zo zijn ongerief met zich mee. De jonge brandnetels komen op.

Heeft iemand al eens meegemaakt dat hij na een lekkere wandeling met een dolle hond in huis zat?
Dat komt dus door deze brandnetels.  Die zijn zo scherp dat zelfs de hondenpoot kussentjes de prikkels niet tegen kunnen houden. Je hond komt thuis en er is nog niets aan de hand. Ineens begint hij woest te rennen en te graven. Hij kluift op zijn pootjes en kan geen rust vinden. Als een dolle dries rent hij door het huis. Zijn voeten jeuken en prikken.

Heeft u tijdens de wandeling in de gaten dat uw hond in brandnetels gelopen heeft gadan in de directe omgeving van de brandnetels opzoek naar; Hondsdraf, zuring of weegbree

U wrijft de pootje hiermee in en voorkomt de jeuk die de hond anders krijgt. heeft u niet gemerkt dat uw hond in de brandnetels gelopen heeft, maar hij loopt als een dolle dries door het huis, dan kan u ook nog Tea tree oil of azijn gebruiken om uw hond verlichting te geven. Maak je in ieder geval geen zorgen het gaat van zelf ook weer over.

Met dank aan: Lydia en Gwenna van Hondenschool Lady
Website: www.hondenschool-lady.nl
Datum: 09-04-2013