19-08-2012    

Medical Pet Shirt

WHG Dierenziekenhuis Rotterdam, Pascalweg 4, 3076 JP Rotterdam – Lombardijen; 010- 4925151; www.whgdierenartsen.nl

N.B.
Deze cliŽnten hand-out is bedoeld als ondersteuning van het consult door de dierenarts. De tekst gaat ervan uit dat uw huisdier al door de dierenarts is gezien. De adviezen in de hand-out gelden alleen voor dieren bij wie de diagnose is gesteld. De informatie dient niet als vervanging van een consult door de dierenarts! Bedenk bij het lezen dat de gezondheidssituatie van uw huisdier anders kan zijn dan in de teksten wordt beschreven. Verder worden al onze hand-outs vervaardigd aan de hand van niet alleen wetenschappelijke literatuur, maar ook van onze eigen inzichten op grond van persoonlijke ervaringen. Daarom kan de informatie voor een deel afwijken van de gangbare literatuur.


Deze Medical Pet Shirts zijn speciaal ontworpen voor honden en katten en hebben het uiterlijk van een (baby)rompertje. Het zijn beschermende shirts die gebruikt kunnen worden na een operatie of bij huidziekten. Groot voordeel hiervan is dat uw huisdier geen vervelende kraag meer om hoeft! Doordat het Medical Pet Shirt niet strak om het lijf zit kan er voldoende lucht bij de huid en/ of wond waardoor deze droog blijft. Ook houdt het shirt uw huisdier op temperatuur na een operatie en kan uw huisdier moeilijk bij de wond komen waardoor deze mooi kan genezen.

Ook bij loopsheid en incontinentie is het Medical Pet Shirt een uitkomst. Dankzij de dubbele stof aan de buikzijde kan het shirt worden voorzien van een maandverband of inlegkruisje. In tegenstelling tot broekjes kan uw huisdier het shirt moeilijk uittrekken.Door de te openen achterzijde kan het Medical Pet Shirt gemakkelijk worden aan- en uitgetrokken. Bij het uitlaten kan de achterzijde eenvoudig worden geopend d.m.v. de klittenbandsluiting. Het Medical Pet Shirt zit comfortabel en geeft uw huisdier veel bewegingsvrijheid!

Het shirt is gemaakt van een donkerblauwe stretchstof met een lichtblauwe binnenzijde aan de onderkant waardoor er een goede controle op wondvocht kan plaatsvinden. Tevens is het shirt wasbaar op 30 graden.

De Medical Pet Shirts zijn er in de maten XXXS (Chihuahua, kat) t/m XXL (Newfoundlander).
 

Met dank aan: WHG Dierenartsen
Website: www.whgdierenartsen.nl
Datum: 19-08-2012