03-06-2012    

Hond in de gordel als hij mee gaat in de auto.

Als je je hond meeneemt in de auto is het belangrijk dat ook hij goed vast zit. Voor honden zijn er speciale hondentuigjes voor in de auto te koop. Het tuigje moet wel goed aansluiten en je hond moet nog voldoende bewegingsvrijheid hebben.
 
Hond in de auto
Baasjes nemen vaak hun hond mee in de auto naar het bos, naar vrienden of naar de vakantiebestemming. In veel gevallen zit de hond dan ‘los’ in de auto, op de achterbank, in een mandje, op schoot of zelfs op de hoedenplank! Levensgevaarlijk, voor zowel de hond als de inzittenden van de auto! Het is voor mensen wettelijk verplicht de veiligheidsgordel te dragen in de auto, dus waarom de hond niet veilig vastzetten? Dierenwinkels verkopen speciale veiligheidstuigjes voor honden: een effectieve manier om de veiligheid van je hond in de auto te verbeteren. Niet alleen voorkom je zo dat je hond naar voren schiet bij een eventuele aanrijding, ook kan je hond jou niet lastig vallen tijdens het autorijden of uit de auto ontsnappen tijdens een korte stop, als de deuren even openstaan.
 
Hondentuigje
Een goed hondentuigje bestaat uit één stuk en heeft brede riemen en een goede pasvorm. Hij moet natuurlijk niet vervelend zitten en pijn doen. Let er ook op dat je hond op zijn plek moet kunnen zitten, liggen en draaien zonder klem te komen zitten.

Met dank aan: Jan Oostland
Website: www.oostland-diensthonden-opleidingen.nl
Datum: 03-06-2012