29-04-2012    

Over Ruud van Unen

In 1957 werd Ruud geboren in een kunstzinnige familie en al op vroege leeftijd werd hij door het zien van zijn schilderende grootvader vastbesloten om later ook kunstenaar te worden. Als kind tekende Ruud dus al veel maar in de puberjaren ging de belangstelling voor kunst tijdelijk ingeruild voor de belangstelling voor andere zaken waaronder muziek. Na zijn schooljaren heeft hij dan ook geruime tijd als bassist in een band gespeeld. Pas nadat de muziek op een lager pitje werd gezet kreeg hij weer belangstelling voor tekenen en schilderen en ging hij lessen volgen bijde Rotterdamse kunstenaar Aad Leemans. Daar kreeg hij les in de traditionele ambachtelijk manier van tekenen en al snel bleek een bovengemiddelde aanleg hiervoor. In eerste instantie ging zijn belangstelling uit naar het surrealistische, maar min of meer bij toeval rolde hij in het wereldje van het schilderen van dieren. Door de hoge kwaliteit van zijn werk besteedden enkele dierentijdschriften zoals Onze Hond, Hondenmanieren, Hondenleven, maar ook kranten zoals het Algemeen Dagblad en Brabants dagblad aandacht aan hem. Dit leverde veel opdrachten op uit binnen en buitenland. De laatste tijd neemt Ruud wat minder opdrachten aan om meer tijd vrij te kunnen maken voor het schilderen van wildlfe en voor het geven van cursussen in tekenen en schilderen van dieren (zie www.wildlife-academie.nl). Maar nog steeds bent u van harte welkom als u uw hond, kat of paard wil laten schilderen.

Hoe werkt het
Omdat de meeste dieren niet urenlang stil blijven zitten met een attente of leuke blik in hun ogen, is het beter om van foto's te werken. De voorkeur heeft het om als het even kan, het dier zelf te zien. Het is daarom voor het beste resultaat, aan te raden om in mijn atelier langs te komen voor een (gratis) fotosessie. De foto's kunt u er later gratis bij krijgen. Er wordt gebruik gemaakt van professionele fotoapparatur, dus ook de foto's zijn vaak om in te lijsten.

U betaalt pas bij aflevering, als het schilderij helemaal naar uw zin is en goed gelijkend is. Geen voorschotkosten dus. Verder krijgt u levenslange garantie op het schilderij. Zelfs als u zelf een ongelukje veroorzaakt waardoor het schilderij beschadigt wordt dit gratis opgelost (met uitzondering van het lijstwerk).

Het is natuurlijk ook mogelijk om uw eigen foto's op te sturen en na te laten schilderen, mits de foto's van voldoende kwaliteit zijn.

Aan een professionneel schilder kunt u hoge eisen stellen ten aanzien van kwaliteit, service, gebruikte materialen en daarmee samenhangende houdbaarheid van het schilderij. Uiteraard brengt dat met zich mee dat ik meer tijd investeer en met duurdere materialen werk en dat mijn focus ligt op kwaliteit en niet op kwantiteit. Dat brengt uiteraard een iets hoger prijskaartje met zich mee, maar niet voor niets sta ik al jaren in de top 3 van veelgevraagde dierenportrettisten in Nederland en krijg ik ook regelmatig opdrachten uit het buitenland.

Prijzen 2012
soft pastel (met 1 dier)*    
30 x 40 cm ......................

€170,-

 
40 x 50 cm....................... €195,-  
50 x 60 cm....................... €225,-  
     
Olieverf (met 1 dier)*    
30 x 40 cm....................... €270,-  
40 x 50 cm....................... €295,-  
50 x 60 cm....................... €325,-  

* meer dieren: Eerste dier €195,- + €75,- per extra dier op 1 schilderij (het formaat wordt dan automatisch groter per extra dier) Grotere afmetingen prijs op aanvraag. Prijzen exclusief lijstHet is met ingang van 2012 ook mogelijk om een schilderij van uw eigen huisdier op huurbasis te laten maken. U huurt het ingelijste schilderij per jaar en na enkele jaren huren wordt het automatisch uw eigendom en betaalt u uiteraard geen huur meer. (Alle voorwaarden voor Kunstuitleen en huur zijn op deze regeling van toepassing). Uiteraard hoeft u op deze manier een veel kleiner bedrag te investeren dan als u direct een schilderij koopt. Meer informatie op aanvraag.

Ruud geeft ook cursussen, bent u ge´nteresseerd in een cursus tekenen of schilderen, surft u dan even naar http://www.wildlife-academie.nl/

Met dank aan: Ruud van Unen
Website: www.dierenportretten.nl
Datum: 29-04-2012